Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

«Αξέχαστο το πρώτο μου νταμπλ με τον ΠΑΟ»!


 
Η Μαρία Χατζηνικολάου, μίλησε στην «Πράσινη» για τα τρία της χρόνια στον Παναθηναϊκό, αλλά και το πώς βίωσε την φετινή τελευταία της χρονιά, ενώ θεωρεί πως αν γινόταν κάποια αλλαγή ίσως το «τριφύλλι» κατακτούσε έναν τίτλο!




Ακόρεστη είναι η όρεξη της Μαρίας Χατζηνικολάου για διακρίσεις, και γι΄ αυτό αναζητά νέες προκλήσεις στην καριέρα της, με σκοπό να τις φέρει εις πέρας










Τον απολογισμό της τριετίας της στον Παναθηναϊκό, έκανε στην συντάκτρια της «Πράσινης», Δήμητρα Πολυχρονοπούλου, η Μαρία Χατζηνικολάου






Ήρθε στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2009 από τον Ολυμπιακό, καθώς ήθελε να συνεχίσει να είναι πρωταγωνίστρια και όχι… κομπάρσος του ελληνικού πρωταθλήματος. Η Μαρία Χατζηνικολάου έχει στο παλμαρέ της 5 Κύπελλα, 4 Πρωταθλήματα (τα 2 με τον Παναθηναϊκό) και αργυρό μετάλλιο το 2002 στο Κύπελλο Κυπελλούχων με τα Βριλήσσια.
Ωστόσο φέτος λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο σύλλογος, η διεθνής κεντρικός δεν.. .χώραγε στο ρόστερ της ομάδας που έφτιαξε ο Σπύρος Χουντουμάδης, έτσι θα συνεχίσει την καριέρα της όπως και η Άννα Καρπουζά στον Πανναξιακό, που με τους «πύργους» του Παναθηναϊκού και μια σειρά από άλλες μεταγραφές, δείχνει πως έβαλε πλώρη για Α1. Η έμπειρη μπλοκέρ αφού ήπιε ένα… πράσινο κοκτέιλ, κερασμένο από τον ιδιοκτήτη του Tempo pool bar, στην Δροσιά, όπου πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη, έκανε στην «Πράσινη» τον απολογισμό της τριετίας της στο «τριφύλλι».

Έπειτα από τόσα χρόνια επιτυχημένης πορείας στο τάραφλεξ πως βίωσες εσύ την φετινή σεζόν, όπου το τριφύλλι έμεινε εκτός τίτλων;
«Θεωρούσα από την αρχή της χρονιάς ότι επειδή έγιναν οι μεταγραφές την τελευταία στιγμή δεν θα μπορούσαμε να πρωταγωνιστήσουμε στο 100%. Βέβαια όταν είσαι μέσα στο γήπεδο πάντα ελπίζεις ότι θα καταφέρεις το κάτι παραπάνω και δουλεύεις για να το πετύχεις. Η δυσκολία που είχαμε φέτος σαν σύνολο ήταν ότι στην ουσία δεν υπήρχε βασικός κορμός, αυτό δηλαδή που είχε ο ΠΑΟ τα προηγούμενα χρόνια και τον κρατούσε σε ένα υψηλό επίπεδο. Παρόλα αυτά δουλέψαμε πάρα πολύ μέσα στην χρονιά για να «δεθούμε» σαν σύνολο. Σε κάποια παιχνίδι αυτό φαινόταν και σε κάποια άλλα αποσυντονιζόμασταν εντελώς. Κάπως έτσι ήρθα και κάποια αρνητικά αποτελέσματα που μας άφησαν σχετικά νωρίς εκτός πρωταθλήματος.  Όταν χάθηκε ο πρώτος στόχος ρίξαμε όλο το βάρος στο Κύπελλο, για να μπορέσουμε να σώσουμε την χρονιά. Για να μην πάνε στράφι και οι κόποι μας. Φτάσαμε μέχρι τον τελικό. Παλέψαμε πάρα πολύ και θεωρώ ότι ήταν 50-50 ποιος θα το πάρει. Το θέλαμε και οι δύο πάρα πολύ, αλλά δυστυχώς στη φετινή ομάδα υπήρχαν μικρής ηλικίας αθλήτριες. Και από εκεί που η ομάδα είχε συνηθίσει να παίζει μόνο με έμπειρες αθλήτριες, ξαφνικά στηρίχτηκε σε τρεις μικρές. Θεωρώ ότι αν είχε γίνει κάποια αλλαγή στη διάρκεια της σεζόν μπορεί να ήταν διαφορετική η εξέλιξη της χρονιάς και να καταλήγαμε με έναν τίτλο»!

Ποια ήταν η χειρότερη και ποια η καλύτερη στιγμή σου στον Παναθηναϊκό την τελευταία τριετία;
«Ο αποκλεισμός από την ΑΕΚ στον ημιτελικό του Κυπέλλου πέρσι ήταν από τις πιο στενάχωρες για μένα, καθώς και ο αποκλεισμός μας από την Αστερίξ στους «8» του Challenge Cup. Ενώ δύσκολη ήταν και η φετινή χρονιά. Αξέχαστο θα μου μείνει το ντάμπλ, που πανηγυρίσαμε στην πρώτη μου χρονιά που ήρθα στον Παναθηναϊκό, από τον Ολυμπιακό. Ήταν ιδιαίτερο και θα μου μείνει αξέχαστο»!


Θα παρέμενες στον Παναθηναϊκό, αν σου έκανε πρόταση;
«Φέτος είχα ως στόχο να παίξω σε μία ομάδα η οποία θα απαρτίζεται από αθλήτριες που έχουν κάτι να δώσουν και εμένα ή που οι στόχοι της ομάδας θα με γέμιζαν. Ο Πανναξιακός είναι μια πρόκληση για μένα. Προτεραιότητά μου μέχρι την τελευταία στιγμή των μεταγραφών, ήταν  ο Παναθηναϊκός. Αν αποφάσιζε να φτιάξει μια ανταγωνιστική ομάδα αντάξια της ιστορίας του συλλόγου και μου έκανε πρόταση φυσικά θα έμενα. Μπορεί να μην υπάρχουν τα χρήματα στον χώρο μας και στην Ελλάδα, αλλά πιστεύω πως μπορούν να γίνουν ομάδες πολύ καλές με σωστή δουλειά. Είναι κρίμα για το ελληνικό βόλεϊ κάποιες ομάδες με πλούσια ιστορία, όπως ο Παναθηναϊκός να υπήρχε το καλοκαίρι έστω η σκέψη να διαλυθούν. Ελπίζω αυτός ο σύλλογος να βρει λύσεις στα οικονομικά προβλήματα το συντομότερο δυνατόν, ούτως ώστε να επιστρέψει στην κορυφή, όπου βρισκόταν για 7 συνεχόμενα χρόνια»!
 
Πως αποφάσισες να επιστρέψεις στην Εθνική ομάδα και ποιοι οι στόχοι σου με τη «γαλανόλευκη»;
«Θεώρησα ότι το να μένω εκτός εθνικής ομάδας έκανε κακό στη φυσική μου κατάσταση, γιατί τα μεγάλα κενά από πρωτάθλημα σε πρωτάθλημα, όσο και να προσπαθείς σε αφήνουν πίσω. Παράλληλα επειδή με τον Παναθηναϊκό έχουμε μείνει δύο χρόνια εκτός Ευρωπαϊκών Κυπέλλων, έπρεπε να κάνω την επανεμφάνισή μου στο Ευρωπαϊκό τοπίο καθώς πιστεύω ότι έχω κάποια χρόνια ακόμη που μπορώ να παίξω υψηλού επιπέδου βόλεϊ, και έτσι θέλω μέσω της Εθνικής να δω τι μπορεί να μου επιφυλάξει το μέλλον. Ο στόχος της Εθνικής φέτος είναι να καταφέρουμε να δεθούμε σαν σύνολο και τον Σεπτέμβριο να «παλέψουμε» να διεκδικήσουμε την πρόκριση για το Πανευρωπαϊκό».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου