Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Αφιέρωμα Πόλο: Κυνηγώντας το θαύμα της 4άδας!



 Δια πυρός και σιδήρου πέρασε φέτος η δημιουργία της ομάδας πόλο του «τριφυλλιού», με τον Φάνη Κουντουδιό να θέλει να εκμεταλλευτεί τον χαρακτήρα του ηγέτη και σύμβολο του αθλήματος, Γιώργο Αφρουδάκη, για να «χτίσει» πάνω του τον νέο Παναθηναϊκό!


Να υπερκεράσει τα εμπόδια που έχουν βρεθεί στον δρόμο του και με όπλο την αγάπη του κόσμου και την προσπάθεια του κάθε αθλητή του, να τεθεί σε… τροχιά πλέι οφ!

Της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ


Να κερδίσει το… στοίχημα και ξεπερνώντας τα τεράστια οικονομικοδιοικητικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ερασιτέχνης, να επικεντρωθεί στον στόχο του για να διεκδικήσει την είσοδό του στην 4άδα των πλέι οφ, θα επιδιώξει φέτος ο Παναθηναϊκός στο 27ο Πρωτάθλημα Α1 πόλο ανδρών.

Τον «τριφύλλι» μέσα σε λίγα μόνο 24ωρα δημιούργησε ένα αξιόμαχο σύνολο, ωστόσο ελλείψει χρημάτων και ιδιωτικών συμφωνητικών –ακόμη και σήμερα που πέφτουν στην πισίνα του ΟΑΚΑ, οι πράσινοι είναι στον… αέρα- έπειτα από τρεις εβδομάδες οδηγήθηκε σε αποχή. Η ανησυχία στις τάξεις της ομάδας ήταν αναπόφευκτες, και οδήγησαν σε τέσσερις αποχωρήσεις αθλητών, ωστόσο μόνο ο Μάριος Χατζηκυριακάκης ήταν αυτός που τελικά συμφώνησε να συνεχίσει σε άλλη ομάδα. Η παραμονή του Γιώργου Αφρουδάκη στον Παναθηναϊκό, μολονότι ούτε αυτός είναι εξασφαλισμένος, ήταν η… κόλα που χρειάστηκε για να ξανασυσπειρωθεί η ομάδα και να επιστρέψει στις προπονήσεις.
Ο «Άφρου» είναι ο ιδανικός αρχηγός της ομάδας, καθώς έχει κερδίσει τον θαυμασμό των συμπαικτών του και του φίλαθλου κοινού του αθλήματος, ως πραγματικό ίνδαλμα μιας και φιγουράρει στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών με 1467 τέρματα. Ενώ από το 1996 μέχρι σήμερα έχει αναδειχθεί πρώτος σκόρερ της σεζόν 7 φορές!
Ο Παναθηναϊκός έχει τον Φάνη Κουντουδιό για τρίτη χρονιά «καπετάνιο» της ομάδας, μιας και έχει περάσει τις… εξετάσεις του από την πρώτη του κιόλας σεζόν στο τιμόνι του «τριφυλλιού», όταν και το οδήγησε στην 3η θέση του πρωταθλήματος, στο Final 4 του Κυπέλλου αλλά και στα Ευρωπαϊκά σαλόνια. Φέτος τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα για τον Έλληνα τεχνικό, μιας και δεν έχει γίνει σωστή προετοιμασία με αποτέλεσμα να μην έχει προλάβει να «δεθεί» η εντελώς καινούρια ομάδα, μιας και οι Κοκκινάκης, Τσόκας, Κομάντινα και ακόμη έξι πολίστες έφυγαν και ήρθαν 7 νέοι αθλητές!

«Ο «Άφρου» είναι σύμβολο και μπορεί να ενώσει τους παίκτες»!

Ο 35χρονος προπονητής του Παναθηναϊκού, γνωρίζει πολύ καλά τα… μυστικά του αθλήματος, είναι άκρως μεταδοτικός και θα «παλέψει» με όλα του τα όπλα προκειμένου να κάνει η ομάδα του μια αξιοπρεπή σεζόν. Ο Φάνης Κουντουδιός λίγες ώρες πριν το πρώτο… σπριντ αποκάλυψε τους στόχους του στην «Πράσινη».
«Μετά κόπων και βασάνων δημιουργήθηκε έστω και την τελευταία στιγμή μια καλή ομάδα και είχαμε μόνο μια αποχώρηση παίκτη, αλλά με την έλευση του Γιώργου –αν και δεν ξέρω αν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη η κατάσταση- θα πάμε καλά», ανέφερε αρχικά ο νεαρός προπονητής και πρόσθεσε: «Πρώτος στόχος είναι να γίνουμε το συντομότερο δυνατό ομάδα! Φέτος δεν μπορούμε να μιλήσουμε για στόχους. Όταν μια ομάδα ξεκινάει προετοιμασία μία εβδομάδα πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος και αντιμετωπίζει τόσα προβλήματα, δεν γίνεται να μιλάμε για αγωνιστικούς στόχους. Ρεαλιστικά ως προπονητής πιστεύω ότι αυτή η ομάδα είναι ικανή να κερδίσει ή να χάσει από οποιονδήποτε, καθώς πρόκειται για ένα καινούριο σύνολο, που διαθέτει μεν αξιόλογους αθλητές και νέα παιδιά με όρεξη για δουλειά, όμως πρέπει να κερδίσουμε τον χρόνο. Βασιζόμαστε στις τρεις εβδομάδες που είχαμε κάνει πριν την διακοπή και φυσικά βασίζομαι στο κάθε παιδί ξεχωριστά. Ευτυχώς πρόκειται για αθλητές που έχουν παίξει πόλο, δεν είναι τυχαίοι. Θα πρέπει όμως να μην ασχοληθούν με τα διοικητικά προβλήματα του ΠΑΟ. Αν είναι συγκεντρωμένοι 100% και αν προσπαθήσουν ο καθένας ξεχωριστά, τότε μπορούμε να παρουσιάσουμε ένα αξιόμαχο σύνολο στο μέλλον».
Αναφορικά με την καταλυτική παρουσία που έπαιξε η παραμονή του Γιώργου Αφρουδάκη στην ομάδα, ο «πράσινος» κόουτς εξήγησε: «Ο «Άφρου» είναι ένα σύμβολο του πόλο και έσωσε πριν το χείλος της καταστροφής τον Παναθηναϊκό. Η έλευση του Γιώργου στην ομάδα έστω την τελευταία στιγμή, ξέχωρα από τα αγωνιστικά οφέλη, βοηθάει και στην ψυχολογία. Ο Αφρουδάκης είναι μια προσωπικότητα ισχυρή, που μπορεί να ενώνει τους παίκτες, που είναι και νεαροί σε ηλικία και να τους τονώνει το ηθικό. Θα είναι καταλυτική η παρουσία του στην ομάδα φέτος. Το γεγονός μάλιστα ότι ο Γιώργος παρότι έχει πετύχει τόσα πολλά στην καριέρα του συνεχίζει να αγωνίζεται και να έχει κίνητρο, είναι πολύ σημαντικό για τους συμπαίκτες του αλλά και για τα 200 παιδιά που έχουμε στις ακαδημίες μας».
Τέλος ο Φάνης Κουντουδιός, στάθηκε στην σημασία που θα έχει και φέτος η παρουσία του κόσμου στις κερκίδες του ΟΑΚΑ: «Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού πρέπει να μας βοηθήσουν σε αυτήν την προσπάθεια. Το πόλο αυτά τα δύο χρόνια έχει κάνει υπερβάσεις και έχει κάνει πολλά βήματα ανόδου. Είναι σημαντικό να ξαναφέρουμε τον Παναθηναϊκό στο γκρουπ των δυνατών ομάδων του Πρωταθλήματος. Το θαύμα της εισόδου στην 4άδα, θα επιτευχθεί μόνο αν δεν ξαναχάσουμε προπόνηση, αν ξεκινήσουμε διπλές προπονήσεις, για να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο»!



ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ: 1908
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Κόνιαρη 45, Αθήνα ΤΚ: 11472
ΤΗΛ.: 210 6444401-2
ΕΔΡΑ: Κολυμβητήριο ΟΑΚΑ
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: www.panathinaikos1908.gr
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αχιλλέας Μακρόπουλος
ΓΕΝ. ΑΡΧΗΓΟΣ: Δημήτρης Μούρτος
ΕΦΟΡΟΣ: Νίκος Πλυτάς
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Φάνης Κουντουδιός
ΒΟΗΘ. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ: Ανδρέας Παπαδημητρακόπουλος


ΠΑΡΕ-ΔΩΣΕ

Ηρθαν: Λέντζος (ΝΟΠ), Κατσαούνης (Βουλιαγμένη), Παπαδόγκονας (Πανιώνιος), Κουρλιάφτης (Βουλιαγμένη), Χατζηγούλας (Πανιώνιος), Δ. Δερμιτζάκης (Χανιά).
Εφυγαν: Ρέππας, Κομάντινα (Βουλιαγμένη), Φαναριώτογλου (Ηλιούπολη), Κοκκινάκης (Νηρέας Λ.), Τσόκας (Εθνικός), Στελλάτος (Αργοστόλι), Γ. Κόχειλας (Χίος), Αλιχανίδης (ΠΑΟΚ), Δραγώνας (Π. Φάληρο).


Το ρόστερ!

Αρχηγός
Γιώργος Αφρουδάκης
Ημ. Γέν.: 17/10/1976
Θέση: Φουνταριστός
Προηγ. Ομ.: Ολυμπιακός


Ζάχος Αφρουδάκης
Ημ. Γέν.: 10/1/1980
Θέση: Περιφερειακός
Προηγ.Ομ.: Φάληρο


Χριστόφορος Δερμιτζάκης
Ημ. Γέν.: 1/11/1979
Θέση: Φουνταριστός
Προηγ.Ομ.: Γλυφάδα


Δήμος Δερμιτζάκης
Ημ. Γέν.: 25/9/1991
Θέση: Περιφερειακός
Προηγ.Ομ.: Χανιά


Νικήτας Κόχειλας
Ημ. Γέν.: 1/3/1983
Θέση: Αμυντικός
Προηγ.Ομ.: Ολυμπιακός


Παναγιώτης Παπαδόγκονας
Ημ. Γέν.: 16/9/1987
Θέση: Περιφερειακός
Προηγ.Ομ.: Πανιώνιος


Γιάννης Κουρλιάφτης
Ημ. Γέν.: 13/4/1989
Θέση: Περιφερειακός
Προηγ.Ομ.: ΝΟΒ


Πάρης Χατζηγούλας
Ημ. Γέν.: 5/4/1987
Θέση: Περιφερειακός
Προηγ.Ομ.: Πανιώνιος


Γιώργος Κατσαούνης
Ημ. Γέν.: 23/12/1982
Θέση: Αμυντικός/Φουνταριστός
Προηγ.Ομ.: ΝΟΒ


Δημήτρης Λέντζος
Ημ. Γέν: 18/6/1979
Θέση: Τερματοφύλακας
Προηγ. Ομάδα: Εθνικός


Νικήτας Παρασκευόπουλος
Ημ. Γέν.: 31/7/1994
Θέση: Τερματοφύλακας
Προηγ. Ομ.: Ακαδημίες ΠΑΟ


Σπύρος Κονταξής
Ημ. Γέν.: 24/3/1994
Θέση: Τερματοφύλακας
Προηγ. Ομ.: ΝΟΠ


Άγγελος Φώσκολος
Ημ. Γέν.: 24/1/1995
Θέση: Φουνταριστός
Προηγ.Ομ.: Ακαδημίες ΠΑΟ


Νίκος Γερακούδης
Ημ. Γέν.: 24/7/1995
Θέση: Περιφερειακός
Προηγ.Ομ.: Ακαδημίες


Γιώργος Σιδέρης
Ημ. Γέν.: 22/10/1994
Θέση: Περιφερειακός
Προηγ.Ομ.: Ακαδημίες ΠΑΟ


Το ρόστερ του Παναθηναϊκού συμπληρώνουν ακόμη οι: Μιχάλης Μιχαλόπουλος
(τερματοφύλακας), Αναστάσης Οικονομίδης (περιφερειακός), Νίκος Γκάρτζος (περιφερειακός) και Γιάννης Κρητίδης (περιφερειακός).



Πηγή: Εφημερίδα "Η Πράσινη"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου