Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

«Ανυπομονώ να παίξω στον Τάφο»


 Η Τούλα Καλέντζου στις… υπηρεσίες της πρώην συμπαίκτριάς της στο «τριφύλλι», Γιασεμή Σαμαντούρα, με στόχο να ξαναφέρουν τον Παναθηναϊκό στην κορυφή!




Το πρώτο της νταμπλ το 2000  η Τούλα Καλέντζου το κατέκτησε στη Λεωφόρο, μαζί με τις Τριαλώνη και Τρύφωνα και είναι πανευτυχής που επιστρέφει στον τόπο του... εγκλήματος!




Συνέντευξη στην ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ

Η εμπειρία της, η αξία της και  το πάθος που βγάζει στο παρκέ, την έχουν φέρει στην κορυφή της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης. Πρόκειται για μία από τις κορυφαίες πλέι μέικερ της χώρας μας και φέτος επέστρεψε στα γνώριμα λημέρια της Λεωφόρου όπου το 1998 είχε πανηγυρίσει το πρώτο της Πρωτάθλημα, με συμπαίκτρια μάλιστα την νυν προπονήτρια του Παναθηναϊκού, Γιασεμή Σαμαντούρα!
Η Τούλα Καλέντζου, γεννήθηκε στις 3 Ιανουαρίου το 1978 στην Αθήνα, και έχει ύψος 1,76μ., ξεκίνησε την καριέρα στο Παγκράτι, από όπου την απέκτησε ο Παναθηναϊκός, με τα χρώματα του οποίου κατέκτησε δύο Πρωταθλήματα Ελλάδος (1998 · 2000) και ένα Κύπελλο Ελλάδος (2000). Συνέχισε να… κατακτά τίτλους με Σπόρτινγκ, Εσπερίδες και Αθηναϊκό, με τον οποίο πανηγύρισε και το triple crown το 2010.
Η διεθνής πόιντ γκαρντ μετά από 10 χρόνια επέστρεψε στο «τριφύλλι» και αν και δεν αρέσκεται στις… προγραμματικές δηλώσεις, δεσμεύεται μέσω της «Πράσινης» ότι θα δίνει τον καλύτερό της εαυτό μέσα στο γήπεδο, ούτως ώστε να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να πετύχει τους στόχους του!

Πως νιώθεις που προπονείσαι και πάλι στον «Τάφο του Ινδού» για λογαριασμό του Παναθηναϊκού;
«Αισθάνομαι πάρα πολύ όμορφα. Έχω έρθει σε μια πολύ γνώριμη ατμόσφαιρα, με πρόσωπα γνωστά αλλά και καινούρια. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη, η ομάδα με δέχτηκε πάρα πολύ ζεστά και έχουμε ξεκινήσει μια προσπάθεια φέτος, η οποία θα είναι συνέχεια της περσινής. Η ομάδα είναι αρκετή νεανική, έχει πάρα πολύ ταλέντο και διάθεση για δουλειά. Και όλα αυτά βάζουν παρακαταθήκη για πολύ μεγάλα πράγματα. Μέσα από την σκληρή  δουλειά πιστεύω ότι θα έχουμε καλά αποτελέσματα».

Πως αισθάνθηκες όταν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού σου έκαναν την πρόταση να επιστρέψεις;
 «Δεν το περίμενα. Η ζωή είναι απρόβλεπτη, δεν μπορείς ποτέ να λες ΠΟΤΕ και ΠΑΝΤΑ. Η αλήθεια είναι πως στην αρχή δεν το πίστευα. Έλεγα μάλλον μου κάνουν πλάκα, μετά όμως που μίλησα με την Γιασεμή (σ.σ. Σαμαντούρα), τον Ηλία (σ.σ. Μιχαλαριά) και τον πρόεδρο, με έκαναν να πω το «ναι» στην επιστροφή μου στον Παναθηναϊκό».

Τι περιμένεις να δώσεις στην ομάδα;
«Ότι ξέρω να δίνω τόσα χρόνια στο γήπεδο. Ότι ξέρω να κάνω καλά. Θα δίνω τον καλύτερό μου εαυτό εδώ μέσα στο γήπεδο. Και όπως και οι υπόλοιπες συμπαίκτριές μου θα παίζουμε για να κερδίζει η ομάδα μας»!

Με το που επέλεξες να συνεχίσεις την καριέρα σου στο «τριφύλλι» στάθηκες στο ότι ανυπομονείς να παίξεις στην Λεωφόρο. Πως φαντάζεσαι πως θα αισθανθείς όταν μπεις στον αγωνιστικό χώρο;
«Περιμένω πως και πως το πρώτο ματς της χρονιάς στην Λεωφόρο. Φαντάζομαι το γήπεδο γεμάτο από κόσμο. Δυστυχώς όταν ήμουν εγώ στον Παναθηναϊκό, πριν από δέκα χρόνια δεν ήταν πολύ κοντά ο κόσμος στα ερασιτεχνικά τμήματα, μετά όμως αγάπησαν την ομάδα και γέμισαν τον «Τάφο του Ινδού». Πιστεύω ότι κάθε παιχνίδι θα είναι ξεχωριστή εμπειρία και όλες μας θα ανυπομονούμε να έρθουν τα εντός έδρας ματς»!

Έχοντας κατακτήσεις τα πάντα σε προσωπικό επίπεδο, τι προσδοκάς να πετύχεις φέτος;
«Είναι πάρα πολύ νωρίς να μιλάμε για στόχους και είναι κάτι που δεν το κάνω ποτέ. Η ομάδα πέρσι είχε κάνει μια πολύ καλή πορεία σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο και αυτό αυτομάτως ανεβάζει ακόμη περισσότερο τους στόχους της για τη νέα σεζόν. Ο Παναθηναϊκός είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος, και υπάρχουν πολλές απαιτήσεις. Χρειάζεται όμως πολύ δουλειά για να τους πετύχουμε. Τα κεφάλια μέσα λοιπόν, και από εκεί και πέρα πιστεύω ότι θα έρθουν και τα αποτελέσματα που θέλουμε».

   
Η πλούσια τροπαιοθήκη της Καλέντζου!

1997-98: Πρωτάθλημα Ελλάδος (Παναθηναϊκός)
1999-00: Πρωτάθλημα & Κύπελλο Ελλάδος (Παναθηναϊκός)
2003-04: Πρωτάθλημα Ελλάδος (Σπόρτιγκ)
2004-05: Κύπελλο Ελλάδος (Σπόρτιγκ)
2006-07: Κύπελλο Ελλάδος (Εσπερίδες)
2007-08: Πρωτάθλημα & Κύπελλο Ελλάδος (Εσπερίδες)
2008-09: Κύπελλο Ελλάδος (Εσπερίδες)
2009-10: Πρωτάθλημα & Κύπελλο Ελλάδος, EuroCup (Αθηναϊκός)
2010-11: Πρωτάθλημα & Κύπελλο Ελλάδος (Αθηναϊκός)
2011-12: Πρωτάθλημα & Κύπελλο Ελλάδος (Αθηναϊκός)


Πηγή: Εφημερίδα "Η Πράσινη"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου