Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Δεν τερμάτισε, αλλά πάει Λονδίνο!



 Ο δρομέας μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων του Παναθηναϊκού, Κωνσταντίνος Πούλιος δεν πέρασε την γραμμή τερματισμού στο Ρότερνταμ, ωστόσο εκτός απροόπτου θα είναι αυτός που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες  του Λονδίνου!


Παρότι το ρεκόρ δεν ήρθε στον Μαραθώνιο του Ρότερνταμ για τον Κωνσταντίνο Πούλιο, ο οποίος εγκατέλειψε, εξαιτίας ενός προβλήματος που αντιμετώπισε στο αριστερό του πόδι, το «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου δεν άλλαξε κάτοχο, αφού το ατομικό ρεκόρ του Χριστόφορου Μερούση (ΦΟ Βροντάδων)-που τερμάτισε 35ος σε 2 ώρες 22.07- δεν ήταν αρκετό για να στερήσει από τον δρομέα του Παναθηναϊκού την ευκαιρία να εκπροσωπήσει την χώρα μας στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός!
Ο «πράσινος» δρομέας από πέρυσι έχει πιάσει το χαμηλό όριο συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, και για να μην διακινδυνεύσει την κατάσταση της υγείας του εγκατέλειψε λίγο πριν το 30ο χιλιόμετρο, το ίδιο έκανε και ο Θεοδωρακάκος, που προερχόταν από τραυματισμό στο ισχίο και εγκατέλειψε στο 26ο. Αμέσως μετά τον αγώνα που πραγματοποιήθηκε ανήμερα του Πάσχα στην Ολλανδία, ο Κωνσταντίνος Πούλιος έγραψε στο status του στο facebook: «Χρόνια πολλά! Χριστός Ανέστη σε όλους! Ευχαριστώ όλους σας για τις ευχές και τη θετική ενέργεια που μου δώσατε για τη συμμετοχή μου στον μαραθώνιο του Ρότερνταμ! Ένας πόνος πάνω στον αγώνα στο αριστερό μου πόδι, με ανάγκασε να σταματήσω τον αγώνα στο 29ο χλμ. Ευτυχώς όμως δεν προέκυψε τραυματισμός...κοιτάω μπροστά... Ευχαριστώ και πάλι»!
Νικητής του αγώνα, όπου έγινε με αρκετό αέρα, ήταν ο Γεμάν Αντάνε (Αιθιοπία) με 2.04.48 και ακολούθησαν οι Φελέκε (Αιθιοπία – 2.04.49) και Μοσόπ (Κένυα – 2.05.02). Ενώ στις γυναίκες η Πόπη Αστροπεκάκη (Πανιώνιος ΓΣ) τερμάτισε 23η στο Μαραθώνιο με 2:43.55 και έγινε 9η Ελληνίδα όλων των εποχών στο Μαραθώνιο, ενώ ατομικό ρεκόρ και για την Ντενίζ Δημάκη (ΓΑΣ Ιλισός) που είναι 25η με 2:46.51, (προηγούμενο 2:50.21, 11/4/11 πάλι στο Μιλάνο). Νικήτρια με 2.18.57 ήταν η Τίκι Γκελένα (Αιθιοπία) και ακολούθησαν οι Στρανέο (Ιταλία – 2.23.43) και Χασέν (Αιθιοπία – 2.25.47).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου