Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Το φιλί της ζωής!


Οι "μάγκες" του Παναθηναϊκού πέτυχαν την Παρασκευή το απόγευμα μια πολύ σημαντική νίκη με 9-7 επί του Πανιωνίου, στο ντέρμπι της 19ης αγωνιστικής της Α1 πόλο ανδρών, στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ.

Το "τριφύλλι" είχε προετοιμαστεί κατάλληλα στην διακοπή του Πρωταθλήματος, για την χθεσινή αναμέτρηση που ήταν ζήτημα... ζωής και θανάτου, αφού ήθελε οπωσδήποτε τη νίκη για να μειώσει την διαφορά στον βαθμό, από τον τέταρτο της βαθμολογίας Πανιώνιο, και να μείνει ζωντανός στην διεκδίκηση του τελευταίου εισιτηρίου που οδηγεί στα πλέι οφ του Πρωταθλήματος. Έτσι παίζοντας ανά διαστήμματα πολύ καλό πόλο, οι πολίστες του Παναθηναϊκού πήραν ένα σωτήριο «τρίποντο» επί της ομάδας του Δημήτρη Σελετόπουλου και θα πάνε με ψυχολογία ανεβασμένη στο Παπαστράτειο, την Τετάρτη για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στην 20ή αγωνιστική του πρωταθλήματος.
Ο Φάνης Κουντουδιός ξεκίνησε με τους Ρέππα, Στελλάτο, Γιάννη Κόχειλα, Αληχανίδη, Κομάντινα, Γιώργο Αφρουδάκη και Τσόκα, οι οποίοι μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι. Ο Μίμης Αληχανίδης άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟ, με τον Παπαδόγκωνα να ισοφαρίζει για τους φιλοξενούμενους. Ο Ζάχος Αφρουδάκης, μπήκε αλλαγή και έκανε το 2-1 για τους "πράσινους", με τον Κουτσιαλή να ισοφαρίζει για δεύτερη φορά για τον Πανιώνιο. Το σκορ έμεινε 2-2 αφού ο Νικήτας Κόχειλας... σημάδεψε το δοκάρι του Φλέγκα.
Στο δεύτερο οκτάλεπτο ο Δερμιτζάκης ξεκούρασε τον Γιώργο Αφρουδάκη, που προέρχεται και από το προολυμπιακό του Έντμοντον με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, όπως και ο Κώστας Κοκκινάκης. Ο Τσόκας έκανε το 3-2, ωστόσο με γκολ του Παπαδόγκωνα, Κουτσιαλή και Γκάλιτς ο Πανιώνιος πήρε για πρώτη φορά... κεφάλι στο σκορ με 5-3.
Μετά την ανάπαυλα ωστόσο οι "πράσινοι" μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι. Με τέσσερα τέρματα από τον "Άφρου" και τον Στελλάτο, από δύο ο καθένας, ο Παναθηναϊκός διαμόρφωσε το 8-6, παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα, το οποίο διατήρησαν και στο 4ο οκτάλεπτο. Με γκολ του Αληχανίδη και του Κουτσιαλή για τους Νεοσμυρνιώτες, διαμορφώθηκε το τελικό 9-7 που χαρίζει στον Παναθηναϊκό τους τρεις βαθμούς που χρειάζεται για να συνεχίζει να ελπίζει για την είσοδό του στην 4άδα των πλέι οφ, τρεις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου.

Τα 8λεπτα: 2-2, 2-3, 4-1, 1-1

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Φάνης Κουντουδιός): Ρέππας, Κομάντινα, Παρασκευόπουλος, Στελλάτος 2, Κόχειλας Ι., Κόχειλας Ν., Αληχανίδης 2, Κοκκινάκης 1, Αφρουδάκης Γ. 2, Αφρουδάκης Ζ. 1, Δερμιτζάκης, Φαναριώτογλου, Τσόκας 1, Δράκωνας, Παπαδημητρακόπουλος.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Δημήτρης Σελετόπουλος): Φλέγκας, Μιμίδης, Μιτελούδης, Κουτσιαλής 4, Χατζηγούλας, Τζαμαντάκης, Παπαδόγκωνας 2, Κάλιτς 1, Τοροσιάδης, Καπότσης, Σιταρένιος, Λάππας, Τζωρτζάτος, Δρακόπουλος, Αλβέρτης.

Προεδρικά συγχαρητήρια

Μπορεί ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Αχιλλέας Μακρόπουλος να βρίσκεται στην Κέρκυρα, ωστόσο το μυαλό του βρισκόταν στον αγώνα πόλο του Παναθηναϊκού κόντρα στον Πανιώνιο. Έτσι μετά το τέλος αγώνα ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον προπονητή της ομάδας, Φάνη Κουντουδιό, προκειμένου να τον συγχαρεί για την επιτυχία της ομάδας του, και να του ευχηθεί ανάλογη συνέχεια.

Πολλές εντάσεις στο ΟΑΚΑ

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης ο αρχηγός του Πανιώνιου, Παναγιώτης Παπαδόγκωνας είχε έντονη αντιθπαράθεση με τον έφορο της ομάδας του, Κοζομπόλη Θέμη, τον οποίο κατηγόρησε για απουσία της διοίκησης από το πλευρό των παικτών όλο αυτό το διάστημμα, και ξαφνικό ενδιαφέρον στηον συγκεκριμένο αγώνα.
Στο 6.22 πριν τη λήξη του τέταρτου οκτάλεπτου αποβλήθηκε από τον πάγκο του Πανιωνίου με κόκκινη κάρτα ο Μιμίδης για εξύβριση στον διαιτητή, όπως γράφτηκε στο φύλλο αγώνα. Ενώ μετά το τέλος υπήρξε έντονη λογομαχία ανάμεσα στον έφορο του Παναθηναϊκού, Νίκο Πλυτά και κάποιων των παικτών του Πανιωνίου.

Πηγή: Εφημερίδα "Η Πράσινη"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου