Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Α1 Βόλεϊ Γυναικών: Επιστροφή στα πλέι οφ!



 Την επιστροφή των πλέι οφ στο Πρωτάθλημα και την διεξαγωγή του Σούπερ Καπ για πρώτη φορά στο βόλεϊ γυναικών, πρότεινε η ΑΕΚ (Πρωταθλήτρια) και συμφώνησε ο Ολυμπιακός (Κυπελλούχος) κατά την σύσκεψη της ΕΟΠΕ με τα σωματεία της Α1 γυναικών που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΟΠΕ.
 Συζητήθηκαν διάφορες προτάσεις της ΚΕΠ για τη δομή των πρωταθλημάτων της νέας αγωνιστικής περιόδου 2012-2013, με κύριο θέμα την επιστροφή στο επιτυχημένο σύστημα με την διεξαγωγή δύο γύρων και στη συνέχεια πλέι οφ για τις θέσεις 1-4 ή 1-2, ενώ οι τρεις τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας θα υποβιβαστούν στην Α2, από την οποία θα ανέβουν οι τρεις πρωταθλήτριες (μία από κάθε όμιλο). Όλα τα σωματεία της Α1 συμφώνησαν στην κατάργηση του περσινού και προπέρσινου συστήματος διεξαγωγής του πρωταθλήματος, όπου περιελάμβανε δύο φάσεις, όπου στην α’ έπαιζαν όλοι με όλους σε έναν γύρο και στην Β’ οι έξι πρώτες ομάδες έπαιζαν σε ένα μίνι πρωτάθλημα δύο γύρων, αφού δεν υπήρχε ενδιαφέρον μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.
Παράλληλα ο εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού, Νίκος Λάζος έθεσε επί τάπητος το ζήτημα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, το οποίο θα εξετασθεί αν και επιτυχία θα είναι και μόνο η προβολή του αθλήματος από κάποιο κανάλι κάτι που δε συνέβαινε φέτος. Ενώ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Αχιλλέας Μαυρομάτης ενημέρωσε τους εκπροσώπους των 9 σωματείων για τις προθέσεις και των Ηρακλή, Μακεδόνων και ΔΑΣΩ, που συνεδρίασαν την Δευτέρα στην Θεσσαλονίκη.
Τέλος ο Κώστας Ψαρουδάκης πρότεινε οι ομάδες της Α1 να χαρίσουν μέρος των εσόδων τους από τις μετακινήσεις στην Ομοσπονδία, προκειμένου η ΕΟΠΕ να επενδύσει στα στατιστικά, καθώς πέρυσι δεν είχαν όλες οι ομάδες. Ενώ η πρόταση για μείωση των ξένων αθλητριών, είναι κοινώς αποδεκτό ότι δεν ωφελεί το άθλημα. 

Πηγή: Εφημερίδα "Η Πράσινη"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου