Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Συμμετοχή στη Volleyleague... Ναι μεν, αλλά!



Το… μπαλάκι βρίσκεται στο γήπεδο της ΕΣΑΠ, του Παντελή Ταρνατόρου που χθες βρέθηκε στα γραφεία του Ερασιτέχνη και μπροστά από τις Κούπες του Παναθηναϊκού συζήτησε τα θέματα που άπτονται το ανδρικό τμήμα βόλεϊ, με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη, Αχιλλέα Μακρόπουλο!




Συμμετοχή στο πρωτάθλημα… υπό προϋποθέσεις, αυτό ήταν το μήνυμα του προέδρου του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Αχιλλέα Μακρόπουλου στον ομόλογό του στην ΕΣΑΠ, Παντελή Ταρνατόρο, που πρέπει να αποδείξει έμπρακτα το κατά πόσο θέλει μία από τις κορυφαίες ομάδες της χώρας να συμμετάσχει κανονικά στο νέο πρωτάθλημα!

Όποιοι βιάστηκαν είτε να καταδικάσουν είτε να προκαθορίσουν ότι λύθηκαν όλα τα ζητήματα που απασχολούν το ΤΑΑ, πλανώνται πλάνην οικτρά, καθώς τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα από ότι φαίνονται.
Φυσικά ο Παναθηναϊκός επιθυμεί τη συμμετοχή του στο Πρωτάθλημα της Volleyleague, ωστόσο με τους δικούς του όρους, όπως εξήγησε χθες στον πρόεδρο της ΕΣΑΠ, Παντελή Ταρνατόρο και στον γενικό γραμματέα της Ένωσης, Θανάση Μπελιγράτη, στην συνάντηση που έγινε στα γραφεία της «Μάνας του Λόχου» του τριφυλλιού. Ο ισχυρός άνδρας του Ερασιτέχνη, ενημέρωσε τον ομόλογό του στη λίγκα για τα προβλήματα που έχουν προκύψει αναφορικά με τον διακανονισμό των χρεών προς τους πελάτες του Νίκου Πετράτου, Ρενό Ερπ, Μπγερν Αντράε και Γκιγιόμ Σαμικά, που δεν δέχονται το «κούρεμα», όπως επιτάσσει η εποχή σε όλη την Ευρώπη.
Γι αυτό τον λόγο οι «πράσινοι» χθες έκαναν νέα πρόταση με την οποία απλά ζήτησαν μια επιμήκυνση των χρεών, χωρίς ωστόσο να μειωθούν οι απαιτήσεις  των παικτών. Σήμερα αναμένεται στα γραφεία του Ερασιτέχνη η απάντηση του Νίκου Πετράτου. Με δεδομένο λοιπόν πως υπάρχει και τελεσίδικη απόφαση του Ανδρέα Ανδρεάδη, με τον έμπειρο κεντρικό να έχει ήδη αποστείλει το σχετικό έγγραφο μέσω δικηγόρου στα γραφεία της ΕΕΑ, το να βρεθούν τόσα χρήματα που να καλύπτουν τις προσφυγές των 4 πρώην «πρασίνων»  σε τόσο σύντομο διάστημα είναι αδύνατον, και αν η πλευρά του Πετράτου δεν δεχτεί τον διακανονισμό, το ΤΑΑ δεν θα μπορέσει να πάρει την αδειοδότηση, ακόμη και να λύσει το ζήτημα που έχει προκύψει με το συμβόλαιο του Μιχάλη Λιόντα.


Η ΕΣΑΠ οφείλει να βοηθήσει!

Ο Παναθηναϊκός με τη στάση που κράτησε στην χθεσινή συνάντηση, ουσιαστικά έστειλε το μήνυμα στην ΕΣΑΠ ότι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στους διακανονισμούς με επιμήκυνση, κάνοντας ωστόσο την Ένωση κοινωνό του προβλήματος. 
Ο πρόεδρος του ΤΑΑ, Χρόνης Ακριτίδης ενημερώθηκε για τα όσα ειπώθηκαν χθες και περιμένει να δει την έμπρακτη στήριξη της ΕΣΑΠ, που αν μη τι άλλο δεν την συμφέρει ο Παναθηναϊκός να φύγει από το πρωτάθλημα, μιας και κινδυνεύει η NOVA να προσβάλλει τη σύμβαση και ο ΟΠΑΠ να μη δώσει την επιχορήγηση, από την οποία φέτος ειδικά θα «επιβιώσουν» τα περισσότερα ΤΑΑ.
Αναλυτικά η επίσημη ενημέρωση μέσω της ιστοσελίδας του ΤΑΑ Παναθηναϊκός, για τη συνάντηση του προέδρου του Ερασιτέχνη, με το προεδρείο της ΕΣΑΠ, είναι η ακόλουθη: «Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί (11/9) στα γραφεία του Παναθηναϊκού Α.Ο συνάντηση μεταξύ του Προέδρου του Συλλόγου, Α. Μακρόπουλου με τον ομόλογό του στην ΕΣΑΠ, Π. Ταρνατόρο και τον γενικό γραμματέα της Ένωση, Θ. Μπελιγράτη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δυο πλευρές συζήτησαν τα δεδομένα τα οποία έχουν διαμορφωθεί στη Βόλεϊ Λιγκ και αφορούν τον Παναθηναϊκό με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη να τονίζει την πρόθεσή του να διευθετήσει όλες τις εκκρεμότητες προκειμένου η ομάδα να συμμετάσχει στην Α1, υπό τον όρο βέβαια ότι θα υπάρξει σχετική ανταπόκριση από τους παίκτες που έχουν τελεσίδικες αποφάσεις για επιμήκυνση του διακανονισμού εξόφλησής τους.
Αμέσως μετά τη λήξη της συνάντησης, ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΤΑΑ, Χρόνη Ακριτίδη, για τα όσα διημείφθησαν στη συνάντηση και συμφώνησαν να επιταχύνουν τις προσπάθειες συντονισμού της όλης διαδικασίας». 


Πηγή: Εφημερίδα "Η Πράσινη"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου