Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Αναμνήσεις και προβληματισμός



Αβεβαιότητα περιλαμβάνει η επόμενη ημέρα για το τμήμα πόλο του Παναθηναϊκού, με τους «πράσινους» να περιμένουν να μάθουν τις αποφάσεις της διοίκησης του Ερασιτέχνη, για το τι μέλλει γενέσθαι με το τμήμα
 
 Γλυκόπικρη γεύση άφησε στους πολίστες του Παναθηναϊκού το 13ο Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας, που διεξήχθηκε στο Αργοστόλι, αφού αν και έζησαν όμορφες στιγμές βλέποντας τις κερκίδες του ανοικτού κολυμβητηρίου να πάλονται στους ρυθμούς των συνθημάτων των οπαδών του «τριφυλλιού» -με το «Εδώ είναι οι ρίζες σου Παναθηναϊκέ» να κλέβει την παράσταση- δεν κατάφεραν να κάνουν την υπέρβαση και να προκριθούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.
 
Η επόμενη ημέρα περιλαμβάνει προβληματισμό και αβεβαιότητα στις τάξεις των παικτών και τεχνικού τιμ του τμήματος, μιας και παραμένουν άγνωστες οι... βουλές της διοίκησης του Ερασιτέχνη για την επόμενη σεζόν. Το μυαλό ωστόσο των «πρασίνων», που από χθες επέστρεψε στην Αθήνα, κινείται σε ρυθμούς πλέι οφ, μιας και την Τετάρτη ξεκινάει η σειρά για τις θέσεις 3-4 του Πρωταθλήματος, και παρότι οι φήμες ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα κατέβει στους αγώνες με την Χίο, έχουν φουντώσει στο νησί, δεν έχει παρθεί καμία τέτοια απόφαση. Σίγουρα υπάρχουν οικονομικοί λόγοι που ενισχύουν αυτό το ενδεχόμενο, ωστόσο ίσως γίνει πρόταση στην Χίο να γίνουν όλοι οι αγώνες στο ΟΑΚΑ, για να αποφευχθούν τα έξοδα μετακίνησης, αν φυσικά το αίτημα γίνει αποδεκτό.
Μοναδικός εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού στον τελικό μεταξύ Χίου και Βουλιαγμένης, ήταν ο Γιώργος Αφρουδάκης, ο οποίος παρέμεινε στο νησί για να συμπαρασταθεί στον αδερφό του, Χρήστο, που αγωνίζεται στον ΝΟΒ, και παρακολούθησε τον αγώνα μαζί με τον Ομοσπονδιακό τεχνικό, Ντράγκαν Άντριτς.
 
Μια παρέα οι πολίστες των «αιωνίων»
                                                                    
Περίπου στις 3 τα ξημερώματα του Σαββάτου το πούλμαν που μετέφερε την αποστολή του Ολυμπιακού στο Αργοστόλι, τυλίχτηκε στις φλόγες έξω από το ξενοδοχείο, όπου διέμενε η ομάδα, και ενώ φυλασσόταν από αστυνομικούς. Οι αστυνομικές αρχές, ενώ αρχικά έκαναν λόγο για επίθεση, όσο προχωρούσαν οι έρευνες μέσα στην ημέρα άλλαζαν απόφαση, μιας και δεν βρέθηκαν ίχνη ούτε από εκρηκτικούς μηχανισμούς, ούτε καν στουπιά με πετρέλαιο. Ευθύνη ωστόσο φέρεται να έχει ο οδηγός της ομάδας, Μιχάλης Μακρόπουλος, μιας και ενώ όλες οι ομάδες είχαν εντολή τα πούλμαν τους να βρίσκονται στο λιμενικό προκειμένου να προφυλάσσονται, εκείνος πήρε την ευθύνη, και κράτησε το πούλμαν στο ξενοδοχείο για να είναι πιο εύκολη η πρόσβαση το πρωί.
Η αποστολή του Ολυμπιακού, μεταφέρθηκε στο λιμάνι με λεωφορείο της περιοχής, και στη συνέχεια μπήκαν στο πλοίο για Πάτρα, όπου ταξίδευσαν μαζί με την αποστολή του Παναθηναϊκού. Οι παίκτες των δύο ομάδων κάθονταν μαζί και συζητούσαν καθ’ όλη την διάρκεια του ταξιδίου, εκφράζοντας τον προβληματισμό τους για το τι μέλλει γενέσθαι στον αθλητισμό και το πως αυτοί μπορούν να τον περιφρουρήσουν, κάτι που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους φορείς του αθλήματος.
Τέλος η Λέσχη Φιλάθλων Παναθηναϊκού Κεφαλληνίας απέστειλε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει το συμβάν:
«Η Λέσχη Φιλάθλων Παναθηναϊκού Κεφαλληνίας κατόπιν έκτακτης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου ανακοινώνει ότι:
1. καταδικάζει απερίφραστα την εμπρηστική ενέργεια κατά του λεωφορείου της ομάδας Υδατοσφαίρισης του Ο.Σ.Φ.Π. η οποία έλαβε χώρα τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Αργοστόλι.
2. οι συγκεκριμένες ενέργειες δεν αρμόζουν και δεν ταιριάζουν στην κουλτούρα και στην ιδιοσυγκρασία των Παναθηναϊκών.
3. θα θέλαμε επίσης, να δηλώσουμε ότι θα συνεισφέρουμε από την πλευρά μας με όποιο τρόπο μπορούμε στην αποτροπή οποιασδήποτε ενέργειας έρχεται σε αντίθεση με τα αθλητικά και φίλαθλα ιδεώδη που αντιπροσωπεύουμε».


Πηγή: Η Πράσινη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου