Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Μια πριγκίπισσα χωρίς… τιάρα!




 Η Ρούξι Ντουμιτρέσκου είναι έτοιμη να γυρίσει σελίδα στη ζωή της, να ξαναβρεί τον εαυτό της και έχοντας ως προτεραιότητά της τον μικρό Φίλιππο, να «χτίσει» ξανά τον… πύργο της!


Της Δήμητρας Πολυχρονοπούλου

Μια… ντουζίνα Κούπες σήκωσε η Ρούξι Ντουμιτρέσκου ως αρχηγός του Παναθηναϊκού, με το όνομά της να έχει χαραχτεί σε αρκετές από τις χρυσές σελίδες της ιστορίας του συλλόγου

 Για κάποιους αποτέλεσε… είδηση, για κάποιους άλλους θεωρήθηκε παράδοξο, για την «Πράσινη» όμως ο χωρισμός της Ρούξι Ντουμιτρέσκου και του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, είναι ένα εξαιρετικά δυσάρεστο γεγονός, από την στιγμή μάλιστα που υπάρχει στη μέση και το αγγελούδι τους, ο Φίλιππος, που είναι μόλις 18 μηνών. Γι’ αυτό τον λόγο και δεν υπήρχε, ούτε θα υπάρχει σχετικό… ρεπορτάζ για το διαζύγιο, μέχρι να τελειώσουν τα πάντα.
Σε αυτό όμως που οφείλουμε να σταθούμε είναι στην ισχυρή προσωπικότητα της πρώην βολεϊμπολίστριας του Παναθηναϊκού, που αγάπησε το «τριφύλλι», αγαπήθηκε και έγινε τραγούδι στα χείλη των οπαδών με το σύνθημα «Είναι φίνα τα κορίτσια». Η «Ρούξι, ψυχάρα για πάντα τριφυλλάρα» έγινε σύμβολο στο ελληνικό βόλεϊ, και η αξία της αναγνωρίστηκε από όλους ανεξαιρέτως τους φίλους του αθλήματος.
Η Ρούξι δεν είναι απλά μια ξένη διαγώνια, που φόρεσε την πράσινη φανέλα, αλλά είναι μια ταλαντούχα κοπέλα που ήρθε από την Ρουμανία το 1997 και σε 14 χρόνια κατάφερε να δημιουργήσει τον δικό της… μύθο στην χώρα μας, ιδρώνοντας την φανέλα με το νούμερο 9 και τιμώντας το τριφύλλι που είχε στην καρδιά. Έτσι δικαίως αποτελεί πηγή έμπνευσης και πρότυπο για το ήθος και το πάθος της εντός και εκτός γηπέδων!
Το δικό της «love story» ξεκίνησε πριν τρία χρόνια, όταν νόμιζε πως βρήκε τον άντρα των παραμυθιών της. Έτσι πριν από δύο περίπου χρόνια, και ενώ είχε ενεργό συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό για ακόμη μία σεζόν, με ιδιαίτερα μάλιστα αυξημένες αποδοχές, η πριγκίπισσα αποφάσισε να βγάλει την… τιάρα της και να ακολουθήσει τον άντρα της ζωής της στην Θεσσαλονίκη, τινάζοντάς όλη την ζωή που είχε δημιουργήσει στην Αθήνα και την καριέρα της στον… αέρα!



Ήρθε και ο «πελαργός»!

Η έλευση του καρπού του έρωτά της με τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη, ήρθε αρκετά σύντομα για την όμορφη βολεϊμπολίστρια, που δεν πρόλαβε να δημιουργήσει τον δικό της κύκλο στην συμπρωτεύουσα, και επικεντρώθηκε στην φροντίδα του μονάκριβου γιού της, που ήταν… foul time εξαιτίας των αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων του Έλληνα Ολυμπιονίκη του τάε κβον ντο, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Κάτι τέτοιο δεν την ενόχλησε, παρότι μάλιστα δεν είχε βοήθεια από πουθενά, και προτεραιότητα στη ζωή της έγινε αποκλειστικά ο Φίλιππος, 24ώρες την ημέρα και 7 ημέρες την εβδομάδα.
Για περίπου 10 μήνες έζησε στις αθλητικές εγκαταστάσεις στον Άγιο Κοσμά, προκειμένου να βρίσκεται δίπλα στον σύζυγό της, που έκανε την προετοιμασία του για το κορυφαίο αθλητικό γεγονός. Η εμβληματική αρχηγός του «τριφυλλιού» δέχθηκε και κάποιες επαγγελματικές προτάσεις, τις οποίες και αρνήθηκε μιας και η ζωή της πλέον βρισκόταν στην συμπρωτεύουσα.
Το στενό φιλικό περιβάλλον του ζευγαριού γνωρίζει ότι υπήρχαν προβλήματα στο γάμο τους, από τη στιγμή που μετακόμισε στην Θεσσαλονίκη, ωστόσο εκείνη θεώρησε σωστό να το «παλέψει» μέχρι τέλους, παρότι πληροφορίες αναφέρουν ότι από την Άνοιξη κιόλας είχε κάνει τις πρώτες τις κινήσεις για την αίτηση διαζυγίου. Έδωσε δεύτερη και τρίτη ευκαιρία στο γάμο της με τον Αλέξανδρο, για χάρη του Φίλιππου, που δυστυχώς δεν καρποφόρησαν. Μέχρι και στο Λονδίνο πήγε προκειμένου να σταθεί στο πλευρό του για ηθική και ουσιαστική υποστήριξη, όπως εκείνος της είχε ζητήσει πριν την τελετή έναρξης, αλλά ούτε αυτό κατάφερε να κολλήσει το γυαλί που προφανώς είχε «σπάσει», καθώς υπήρχαν παρεμβάσεις από τρίτους ακόμη και σε ενδοοικογενιακά θέματα.
Πλέον η κατάσταση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης, αν και οι δύο τους εξακολουθούν να ζουν κάτω από την ίδια στέγη στην Θεσσαλονίκη για χάρη του παιδιού τους, όσο ψυχοφθόρο και αν είναι για την Ρούξι, μιας και δεν έχει κάποιο στήριγμα εκεί. Όμως η ελπίδα ότι σε λίγους μήνες θα επιστρέψει στην Αθήνα, να ασχοληθεί ξανά με αυτό που αγαπάει, το βόλεϊ, από οποιοδήποτε πόστο, και φυσικά τα μάτια του μονάκριβου γιού της, της δίνουν δύναμη να ανταπεξέλθει σε ότι προκύψει στον δρόμο της.
Μπορεί τα πάντα γύρω της να γκρεμίστηκαν, μιας και τελικά δεν εξελίχθηκε η σχέση της, όπως ονειρευόταν, όμως η Ρούξι Ντουμιτρέσκου έχει μάθει όταν πέφτει, απλά να ξανασηκώνεται! Η ζωή δεν της έχει φερθεί όπως της αξίζει, όμως ένα είναι σίγουρο πως όλος ο κόσμος της περιστρέφεται γύρω από τον Φίλιππο και θα «παλέψει» με κάθε τρόπο προσπαθώντας να τον διαφυλάξει!

Πηγή: Εφημερίδα "Η Πράσινη"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου