Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Να «αλώσουν» τα Χανιά, με το βλέμμα στο Παπαστράτειο!



Να «κλείσει» νικηφόρα την κανονική περίοδο του Πρωταθλήματος, επιθυμεί η ομάδα πόλο του Παναθηναϊκού που αντιμετωπίζει σήμερα στις 6μ.μ. τα Χανιά στην Κρήτη, με την ευχή θα γίνει το… αναμενόμενο -ήττα του Πανιωνίου από Ολυμπιακό- για να μπει στην 4άδα των πλέι οφ του Πρωταθλήματος

  
Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη στο μυαλό των πολιστών του Παναθηναϊκού που σήμερα στις 6μ.μ. στο Κολυμβητήριο των Χανίων, αντιμετωπίζουν την τοπική ομάδα (Σκαλοχωρίτης, Κατσαρός) στην 22η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος Α1 πόλο Ανδρών.

Χθες το βράδυ οι «πράσινοι» ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους για το σημερινό ματς, και σήμερα στις 10 το πρωί «πετάνε» για την Κρήτη, όπου μετά από λίγες ώρες θα κληθούν να κερδίσουν τα Χανιά, περιμένοντας μάλιστα το αναμενόμενο, δηλαδή την ήττα του Πανιώνιου από τον Ολυμπιακό -όπως δηλαδή έγινε και πριν δύο 24ωρα στο Κύπελλο- για να πανηγυρίσουν την είσοδό τους στην 4άδα των πλέι οφ του Πρωταθλήματος. Ο προπονητής του «τριφυλλιού», Φάνης Κουντουδιός δεν έχει κάποιο τραυματισμό να αντιμετωπίσει και έτσι θα παρατάξει όλους τους παίκτες του στην τελευταία αναμέτρηση της κανονικής περιόδου, περιμένοντας από αυτούς να κάνουν το καθήκον τους και να φύγουν με το «τρίποντο» από την Κρήτη.
Την πεποίθησή του ότι η ομάδα του θα πάρει σήμερα τη νίκη, όπως και ότι ο Ολυμπιακός θα κερδίσει τον Πανιώνιο, εξέφρασε μέσω της εφημερίδας η «Πράσινη», ο Γιάννης Κόχειλας. «Για εμάς είναι ένα πολύ σημαντικό το παιχνίδι με τα Χανιά, το οποίο πρέπει να το κερδίσουμε. Δεν συζητάμε άλλο αποτέλεσμα εκτός από αυτό», ανέφερε αρχικά ο έμπειρος περιφερειακός του Παναθηναϊκού και πρόσθεσε: «Στο άλλο ματς που μας ενδιαφέρει, περιμένουμε το αναμενόμενο. Από ότι είδαμε και στο Κύπελλο, ο Ολυμπιακός είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τη νίκη, και αυτό περιμένουμε και σήμερα. Από εκεί και πέρα είμαστε καλά προετοιμασμένοι, και για τους ημιτελικούς των πλέι οφ, ανεξαρτήτου αντιπάλου».
Ο διεθνής άσος του «τριφυλλιού» δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην πρόκριση της ομάδας του και στο Final 4 του Κυπέλλου, που θα διεξαχθεί στο Αργοστόλι 18-19 Μαΐου: «Το Κύπελλο είναι ο δεύτερός μας στόχος. Φέτος πιστεύω ότι είμαστε οι 4 καλύτερες ομάδες στα τελικά του συγκεκριμένου θεσμού. Έτσι αυτό το Final 4 θεωρώ ότι θα είναι το αμφίρροπο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Είναι νοκ άουτ τα παιχνίδια, οπότε σε ένα παιχνίδι όλα μπορούν να συμβούν. Και εμείς μπορούμε να φτάσουμε ψηλά»!

Τα βλέμματα στο… Παπαστράτειο

Το αποτέλεσμα του αγώνα του Ολυμπιακού με τον Πανιώνιο σήμερα στις 6μ.μ. στο Παπαστράτειο είναι αυτό που θα κρίνει ουσιαστικά την είσοδο του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ του Πρωταθλήματος. Σύμφωνα με την λογική, εξαιτίας της διαφοράς δυναμικότητας, αλλά και το ματς του Κυπέλλου που πραγματοποιήθηκε πριν από δύο ημέρες ο Πανιώνιος δεν μπορεί να κερδίσει τους «ερυθρόλευκους» εκτός αν κατεβάσουν… παιδάκια. Έτσι η 4η θέση θα καταληφθεί από τους «πράσινους» που θα διεκδικήσουν το Πρωτάθλημα στα πλέι οφ.
Από εκεί και πέρα σήμερα δεν θα διεξαχθεί η αναμέτρηση ΝΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ – ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ αφού η φιλοξενούμενη ομάδα δεν θα μεταβεί στο Αργοστόλι και επομένως θα χάσει το παιχνίδι 0-5 και θα έχει έναν μηδενισμό στη βαθμολογία με -1 βαθμό. Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής με κοινή ώρα έναρξης τις 6μ.μ. είναι το ακόλουθο: ΝΟ ΧΙΟΥ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Κωνσταντινίδης, Μικεδάκης), ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  (Σκαλοχωρίτης, Κατσαρός), Π. ΦΑΛΗΡΟ – ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Δαμιανάκης, Βόσικας), ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μοίραλης, Σταυρόπουλος) και ΠΑΟΚ – ΝΟ ΠΑΤΡΩΝ (Σπανούδης, Κυράνης).

Η Βαθμολογία (21 αγώνες):
ΟΜΑΔΑ               Β.            ΓΚΟΛ
1.ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ    58           242-89
2.ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ                57           287-100
3.ΝΟ ΧΙΟΥ           53           221-120
4.ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ    43           190-179
5.ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ          42           221-134
6.ΝΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ        28           154-179
7.ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ    24           134-197
8.ΠΑΟΚ                21           147-198
9.ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ        17           133-193
10.ΝΟ ΠΑΤΡΩΝ                 16           134-223
11.ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ      12           155-262
12.ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ      1              116-260

*Ο ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ έχει έναν μηδενισμό και -1 βαθμό
**Με την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου, οι 4 πρώτες ομάδες συνεχίζουν στα πλέι οφ του πρωταθλήματος ενώ οι 2 τελευταίες υποβιβάζονται στην Α2 Εθνική κατηγορία.
***Οι αγώνες των πλέι οφ αρχίζουν την ερχόμενη Τετάρτη (9 Μαΐου) και ολοκληρώνονται στις 3 Ιουνίου.

Α’ Φάση (9, 11, 13 Μαίου)
Α1 – Α4, Α2 – Α3 (3 αγώνες, 2 νίκες)
Β’ ΦΑΣΗ (23, 26, 30 Μαίου, 1, 3 Ιουνίου)
Οι Νικητές της Α’ Φάσης για 1η – 2η θέση (5 αγώνες, 3 νίκες) και οι ηττημένοι για 3η – 4η θέση (3 αγώνες, 2 νίκες)


Πηγή: Εφημερίδα "Η Πράσινη"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου