Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Σε αναμμένα κάρβουνα στο ΤΑΑ!



Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις του ΤΑΑ Παναθηναϊκός με τον Γκιγιόμ Σαμικά, που φαίνεται διατεθειμένος να συνεργαστεί, αν και για να καλυφθεί το υπολειπόμενο ποσό θα πρέπει να βρεθεί μέχρι αύριο ο από… μηχανής Θεός


 Δεμένος… χειροπόδαρα είναι ο Παναθηναϊκός όσον αφορά την υπόθεση Σαμικά, από την οποία εξαρτάται και η άδεια συμμετοχής του στο πρωτάθλημα.
 Το «πράσινο» ΤΑΑ έχει προτείνει να δώσει το ποσό των 110.000ευρώ-από τα ταμεία του Ερασιτέχνη- στον δικηγόρο, Νίκο Πετράτο, των Γκιγιόμ Σαμικά, Ρενό Ερπ και Μπγιερν Αντράε, ωστόσο ενώ οι δύο τελευταίοι έχουν ήδη συμφωνήσει ο Γάλλος ακραίος δεν δέχεται τόση μεγάλη μείωση στις δικές του αποδοχές, που αγγίζουν τις 107.000ευρώ. Χθες συνεχίστηκαν οι διαπραγματεύσεις των ιθυνόντων του «τριφυλλιού» με τον Σαμικά, που ενημερώθηκε για την δύσκολη κατάσταση που έχει περιέλθει ο σύλλογος και δείχνει διατεθειμένος να μειώσει κατά 10% τις απαιτήσεις του, κάτι όμως που δεν… σώζει τον Παναθηναϊκό, αφού δεν υπάρχουν παραπάνω χρήματα στα ταμεία του συλλόγου για να καλύψουν την διαφορά.
Έτσι όπως εύλογα γίνεται αντιληπτό αν μέχρι αύριο δεν έχει βρεθεί κάποιος από… μηχανής Θεός να καλύψει το υπολειπόμενο ποσό (περίπου 30.000-40.000ευρώ) ο Παναθηναϊκός  θα βρεθεί στην δυσάρεστη θέση - εφόσον φυσικά προλάβει να εξεταστεί το θέμα στην ΕΕΑ την Παρασκευή στις 12π.- να μην πάρει άδεια συμμετοχής στην Α1 Ανδρών και κατά συνέπεια να ακολουθήσουν οι διαδικασίες του υποβιβασμού στην Α2!

«Να ξεπεράσουμε τον Καζάζη»

Το χάλκινο μετάλλιο της εθνικής ανδρών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 1987 «στοιχειώνει» το ελληνικό βόλεϊ, και έτσι οι πιτσιρικάδες της εθνικής εφήβων έχουν βάλει στόχο να ξεπεράσουν τον θρίαμβο του νυν προπονητή τους, και τεχνικού του Παναθηναϊκού, Στέλιου Καζάζη. «Θέλουμε να ξεπεράσουμε τον προπονητή μας και το μετάλλιο που έχει πάρει. Είναι κάτι που μας... κοπανάει συνέχεια», είπε γελώντας ο Μιχάλης Λιόντας, που μαζί με τον Θανάση Πρωτοψάλτη μίλησαν στο volleyball.gr για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που είναι προ των πυλών. Συγκεκριμένα ο νεαρός ακραίος του Παναθηναϊκού σχολίασε: «Στη Δανία είμαστε για να κυνηγήσουμε το μετάλλιο. Αυτό θέλουμε εμείς. Έχουμε δείξει πως ήμασταν άτυχοι στο προηγούμενο ευρωπαϊκό και στο παγκόσμιο και ότι μπορούμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω». Ενώ ο Μιχάλης Λιόντας, ο οποίος βρίσκεται στο στόχαστρο του «τριφυλλιού» συμπλήρωσε: «Τα θέλω μας συμβαδίζουν με τα μπορούμε αυτή τη φορά. Έχουμε δυνατότητες και ποιότητα. Ο όμιλος δεν είναι βατός και έχουμε δύσκολη σειρά παιχνιδιών, όπως και πέρυσι στο παγκόσμιο, όπου χάσαμε την 4άδα από τους Βούλγαρους. Τους οποίους κερδίσαμε σε φιλικά και στο Βαλκανικό όπου πήραμε το χρυσό, αλλά χάσαμε στο κρίσιμο παιχνίδι».
Ο ακραίος της «γαλανόλευκης» πρόσθεσε: «Η προετοιμασία που κάνουν είναι διαφορετική. Κάποιες εθνικές ομάδες παίζουν σαν ομάδα στο πρωτάθλημα της Α2 στη χώρα τους, αλλά είτε έτσι είτε αλλιώς είναι όλοι δύο χρόνια μαζί». Ενώ ο νεαρός πασαδόρος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος συνέχισε: «Δυστυχώς η κατάσταση στη χώρα μας δεν επιτρέπει το κάτι παραπάνω. Οι δυσκολίες που έχει η ομοσπονδία είναι κατανοητές και έχουμε μάθει να ζούμε έτσι. Πέρυσι τα φιλικά στη Βραζιλία μάς βοήθησαν για αυτό και κάναμε 10 τέλεια σετ στην πρώτη φάση του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Δεν είναι παράπονο, αλλά μας μένει η απορία τι θα μπορούσαμε να πετύχουμε αν ήμασταν και εμείς δύο χρόνια μαζί».
Τέλος οι δύο διεθνείς σχολίασαν την συνύπαρξή τους με έναν από τους θρύλους του ελληνικού βόλεϊ, τον Στέλιο Καζάζη, λέγοντας πως είναι σπουδαίο να μαθαίνουν από εκείνον, ενώ για τον Μάκη Δημητριάδη είπαν πως... «αυτός μας έκανε ομάδα και τώρα εξελισσόμαστε»!

Πηγή: Εφημερίδα "Η πράσινη"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου