Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

"Χαρούμενος που εντάχθηκα στην οικογένεια του ΠΑΟ"



Σε ηλικία μόλις 21 ετών ο Δήμος Δερμιτζάκης έκανε το όνειρό του πραγματικότητα καθώς όπως δήλωσε στην εφημερίδα η «Πράσινη» φόρεσε το σκουφάκι της αγαπημένης τους ομάδας, του Παναθηναϊκού, και θα είναι συμπαίκτης με τον αδερφό του Χριστόφορο

 Αν και σε έναν περίπου μήνα από τώρα –στις 25 Σεπτεμβρίου- συμπληρώνει το 21ο έτος της ζωής του, ο Δήμος Δερμιτζάκης έχει πετύχει πολλά πράγματα στην μέχρι τώρα πορεία του στις πισίνες, κυρίως σε εθνικό επίπεδο, ενώ  παράλληλα κατάφερε να πραγματοποιήσει και ένα από τα όνειρά του, να αγωνιστεί στην ομάδα της καρδιάς του, τον Παναθηναϊκό.

Ο «χάλκινος» Πρωταθλητής κόσμου με την Εθνική ομάδα Νέων Ανδρών το 2011 στο Βόλο, αγωνίζεται ως περιφερειακός και έχει περάσει από την Βουλιαγμένη και τα Χανιά. Φέτος ωστόσο επιθυμεί να κερδίσει το… στοίχημα και να αγωνιστεί σε επίσημα παιχνίδια με την Εθνική ομάδα Ανδρών, κάνοντας μια πολύ καλή σεζόν με το πράσινο σκουφάκι. Όπως ανέφερε ο Δήμος Δερμιτζάκης, στην πρώτη του συνέντευξη από τότε που πέρασε το κατώφλι του Παναθηναϊκού, στην εφημερίδα η «Πράσινη», είναι πανευτυχής που φέτος θα «παλεύει» για το «τριφύλλι» και μάλιστα στο πλευρό του αδερφού του, Χριστόφορου!

Πως αισθάνεσαι που φέτος θα αγωνιστείς στον Παναθηναϊκό, για να πετύχει τους στόχους του;
 «Είμαι πολύ χαρούμενος που εντάχθηκα κατά κάποιο τρόπο στην οικογένεια του Παναθηναϊκού γιατί είμαι και Παναθηναϊκός και θα έχω ένα ιδιαίτερο λόγο να παίζω και να αγωνίζομαι για την ομάδα μου. Η ομάδα έχει και φέτος ένα πολύ καλό σύνολο και είμαι πολύ χαρούμενος που θα παίξω σε αυτή την ομάδα με τόσο καλούς παίκτες γιατί θα μπορέσω να εξελιχθώ και να αναδειχθώ και εγώ σαν παίκτης και να καταφέρω να μπω και στην Εθνική ομάδα των αντρών»!
 
Το γεγονός ότι ο αδερφός σου, Χριστόφορος, αγωνίζεται στο «τριφύλλι» έπαιξε ρόλο στην απόφασή σου να φορέσεις το πράσινο σκουφάκι;
«Ναι, φυσικά. Είναι ξεχωριστό για μένα να παίζω μαζί με τον αδερφό μου, ο οποίος με παρότρυνε να έρθω. Από εκεί και πέρα είδα και από τους διοικούντες του ΠΑΟ την διάθεση να φτιάξουν μια ανταγωνιστική ομάδα για το πρωτάθλημα και έτσι ήταν ακόμη πιο εύκολη η απόφαση για μένα».

Μολονότι είσαι νεαρός σε ηλικία πως θα περιέγραφες την μέχρι τώρα καριέρα σου σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο;
«Άρχισα από Χανιά και έφυγα το 2008 για την Βουλιαγμένη. Ενώ πέρσι το 2011 γύρισα ξανά στα Χανιά, λόγω του Μάκη Βολτυράκη, αφού ήξερα ότι ακόμα και για ένα χρόνο θα μάθαινα πολλά από αυτόν! Στην Εθνική ομάδα άρχισα το 2004 στα κλιμάκια σε διάφορα τουρνουά, το 2008 βγήκαμε 4οι στο πανευρωπαϊκό εφήβων στην Σερβία και 7οι στο Πανευρωπαϊκό με τους μεγάλους την ομάδα των 89! Το 2009 ήμασταν 2οι στο Παγκόσμιο Νέων ανδρών στην Κροατία και το 2010 3οι στο Παγκόσμιο νέων ανδρών στον Βόλο. Ενώ φέτος ήμουν στην προετοιμασία της ανδρικής ομάδας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου»! 


Πηγή: Εφημερίδα "Η Πράσινη"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου