Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Ντέρμπι κορυφής!


Ο Παναθηναϊκός, αν και δεν θα έχει τους οπαδούς του στο πλευρό του, θα «παλέψει» να σπάσει το αήττητο του Αθηναϊκού σήμερα στις 7μ.μ. στο κλειστό της Εργάνης
Να διατηρήσει το αήττητο επιθυμεί ο Παναθηναϊκός που σήμερα στις 7μ.μ. φιλοξενείται στο κλειστό της Εργάνης από τον Αθηναϊκό -που μετράει 103 σερί νίκες- στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ Γυναικών.

Οι «πράσινες Αμαζόνες» της Γιασεμής Σαμαντούρα έχουν δουλέψει πολύ όλη την εβδομάδα και έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα για το ντέρμπι κορυφής, όπου το άγχος θα είναι στις γηπεδούχες. Η προπονήτρια του «τριφυλλιού» δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα , και έχει ζητήσει συγκέντρωση και να παίξουν με πάθος όπως έκαναν μέχρι στιγμής, για να κάνουν την έκπληξη!
Η Τούλα Καλέντζου, παραχώρησε χθες διαδικτυακή συνέντευξη στο LIVE 1 TV, το οποίο θα δείξει σε ζωντανή μετάδοση τον αγώνα, και σχολίασε για την αναμέτρηση με τον Αθηναϊκό: «Όλες οι ομάδες έχουν αδυναμίες. Εμείς σαν ομάδα έχουμε προετοιμαστεί, δουλέψαμε πάνω στις αδυναμίες του Αθηναϊκού, οι προπονητές μας ασχολήθηκαν με αυτό. Θεωρώ ότι θα είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε είτε τα θετικά είτε τα αρνητικά στοιχεία του αντιπάλου».
Για τα συναισθήματα που μπορεί να νιώσει κόντρα στην πρώην ομάδα της, σχολίασε: «Δεν αλλάζει κάτι. Έχω περάσει μεγάλες στιγμές αλλά είμαι Παναθηναϊκός, και θα είμαι Παναθηναϊκός. Το συναίσθημα θα σβήσει στο τζάμπολ»!
Παράλληλα σχετικά με το αν είχε αμφιβολία όταν συμφώνησε με τον Παναθηναϊκό, λόγω της κρίσης του Ερασιτέχνη, η έμπειρη πλέι μέικερ απάντησε: «Την υπογραφή μου την έβαλα χωρίς φόβο και χωρίς πάθος. Μίλησα με του ανθρώπους του Παναθηναϊκού, τα πράγματα είναι όπως τα περίμενα και ακόμα καλύτερα. Ο Πρόεδρος του Παναθηναϊκού είναι τεράστια προσωπικότητα, όποιος μιλήσει μαζί του θα το καταλάβει. Αγαπάει τον Ερασιτέχνη περισσότερο και από την οικογένειά του και βοηθάει όλα τα τμήματα».
Τέλος, για το αν μπορεί από τώρα να μιλήσει για κάποιο φετινό τίτλο με τον Παναθηναϊκό, σχολίασε: «Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για τίτλους. Παίζουμε σαν Παναθηναϊκός και απλά αύριο έχουμε ένα δύσκολο εκτός έδρας ματς. Ο Αθηναϊκός είναι η ομάδα που πρέπει να υπερασπιστεί τις νίκες του και το νταμπλ».


Δεν πήραν ούτε αυτά που δικαιούνταν!

Ο κόσμος του «τριφυλλιού» που είναι ο 6ος παίκτης στο παρκέ, δεν θα μπορέσει να βρεθεί στο πλευρό της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού που σήμερα αντιμετωπίζει στον Βύρωνα τον Αθηναϊκό. Στη χθεσινή σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας η Αστυνομία απέρριψε το αίτημα των ιθυνόντων της ομάδας, για να προμηθευτούν 120 εισιτήρια, όσα δηλαδή τους αναλογεί βάση νόμου (το 30% παίρνουν οι φιλοξενούμενοι), επικαλούμενη κίνδυνο επεισοδίων στον αγώνα και απέρριψε το αίτημα απαγορεύοντας έτσι την μετακίνηση φιλάθλων, κάτι που έχει προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια των «πρασίνων».
Ο Πρόεδρος του Παναθηναϊκού Α.Ο, Αχιλλέας Μακρόπουλος, ως εκ τούτου με ανακοίνωσή του εξέφρασε τον προβληματισμό για τη μη χορήγηση εισιτηρίων και παράλληλα ευχήθηκε καλή επιτυχία στις αθλήτριες και το προπονητικό τιμ.
Αναλυτικά, η δήλωση του Προέδρου: «Με θλίψη μου ενημερώθηκα από τους υπεύθυνους του γυναικείου μπάσκετ ότι στην αυριανή αναμέτρηση με τον Αθηναϊκό, ο Παναθηναϊκός θα στερηθεί τους φιλάθλους του. Σέβομαι τις αποφάσεις των αρμόδιων Αρχών και τη νομοθεσία, αλλά οφείλω να εκφράσω τη δυσαρέσκειά μου και αυτό, γιατί τέτοιες αποφάσεις –όταν μάλιστα συμβαίνουν για πρώτη φορά- το μόνο που κάνουν είναι να απομακρύνουν τον κόσμο από τα γήπεδα, εκμηδενίζοντας παράλληλα την προβολή του αθλήματος. Ενημερώνω τους φίλους του Παναθηναϊκού ότι από μεριάς μας κάναμε ότι ήταν απαραιτήτως δυνατό για να αλλάξει αυτή η απόφαση. Από εκεί και πέρα, θέλω να στείλω μήνυμα στον κόσμο της ομάδας να μην μεταβεί στο κλειστό της Εργάνης και να υποσχεθώ ότι εγώ -προσωπικά- και το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου, θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια στήριξης του τμήματος, που με τόσο κόπο εν μέσω κρίσης «χτίσαμε». Καλή επιτυχία στην ομάδα μας»!

Το σημερινό πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής της Α1 Γυναικών:
3ο Κλ. Άνω Λιοσίων 16.00 Εύνικος - Ελληνικό Μανουσόπουλος, Φαλούκα (Κ. Παπαδόπουλός)
Αγ. Δημητρίου Νέο 18.00 Κρόνος Αγ. Δημητρίου - Τερψιθέα Γλυφάδας Κωνσταντινόπουλος (ΟΜ) - Καρδάρης (Νάκος)
Εργάνης 19.00 Αθηναϊκός - Παναθηναϊκός Τεφτίκης, Καραβίτης (Σωτηριάδης) LIVE 1 TV
Εσπέρου Καλλιθέας 20.00 Ίκαρος Καλλιθέας - Αστέρας Εξαρχείων Λ. Παπαγιαννόπουλος, Αναγνώστου (Μαυρουδής) LIVE 1 TV

H BΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 5 αγώνες): 1. Αθηναϊκός 10 (5-0), 2. Παναθηναϊκός 10 (5-0), 3. Ελληνικό 10 (5-0), 4. ΠΑΟΚ 8 (3-2), 5. Τερψιθέα Γλ. 8 (3-2), 6. Άρης Θ. 8 (3-2), 7. Αστέρας Εξ. 7 (2-3), 8. Κρόνος Αγ. Δημ. 7 (2-3), 9. Ολυμπιακός Β. 6 (1-4), 10. Ίκαρος Καλ. 6 (1-4), 11. ΔΑΣΑΛ 5 (0-5), 12. Πανιώνιος 5 (0-5)




Πηγή: Εφημερίδα "Η Πράσινη"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου