Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Καζάζης: "Είναι πάντα ντέρμπι"!


Η αυλαία της 4ης αγωνιστικής της Volleyleague ΟΠΑΠ 2012-2013 πέφτει αύριο το απόγευμα στο κλειστό του Ρέντη (18.00, Novasports 3, Γεροθόδωρος - Βαρθαλίτης, Κομισάριος: Βασιλειάδης) με το ντέρμπι αιωνίων, Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού.


Η επίσημη ιστοσελίδα της Λίγκας εστιάζοντας στο γεγονός της πρώτης προπονητικής κόντρα των αδερφών Καζάζη ανέκρινε τον δικό μας... Στέλιο Καζάζη και τον "ερυθρόλευκο" φέτος Δημήτρη.
 Τα δύο αδέλφια, από το 1984 οπότε κι ο Δημήτρης ακολούθησε το δρόμο του Στέλιου, κατηφορίζοντας από την Θεσσαλονίκη για την Αθήνα, είχαν συνηθίσει ως παίκτες να βρίσκονται στην απέναντι πλευρά του φιλέ σε τέτοια ντέρμπι.
 Ο ‘πράσινος' Στέλιος κι ο ‘κόκκινος' Δημήτρης ξεχνούσαν για λίγες ώρες τους δεσμούς αίματος και γινόταν ‘εχθροί', ενώ στην πολυετή παρουσία τους στα γήπεδα, μόνο την σεζόν 93-94 ήταν συμπαίκτες όταν ο Στέλιος είχε κάνει την μεγάλη μεταγραφή από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό.
Ο Δημήτρης δεν πρόλαβε τον Στέλιο στον Δημόκριτο (η ομάδα που ξεκίνησαν κι οι δύο την καριέρα τους), αφού τα δύο αδέρφια χωρίζουν και 8 χρόνια...
Κι από τη στιγμή που ο τελευταίος δεν ήθελε να ακουστεί οποιαδήποτε υπόνοια ότι ο Παναθηναϊκός πήρε τον αδερφό του εξαιτίας του, ο Ολυμπιακός έμοιαζε με μονόδρομο για τον Δημήτρη.
Πριν όμως ο μεγάλος αδελφός, ανοίξει την πόρτα για την κάθοδο του μικρού στον Πειραιά, ουσιαστικά ήταν αυτός που τον έπεισε να αφήσει την πορτοκαλί μπάλα για την (τότε) άσπρη του βόλεϊ.

Ο τοίχος στην πίσω αυλή

«Πρέπει να ήταν ένα από τα πρώτα ταξίδια που έκανα στην Θεσσαλονίκη ως παίκτης του Παναθηναϊκού. Ο Δημήτρης τότε ήταν 13 χρονών και του πήγα δώρο μια μπάλα βόλεϊ. Πήγανε πίσω στην αυλή του σπιτιού, αρχίσαμε να παίζουμε πάσες και εκεί του είπε ‘μικρέ εσύ θα γίνεις πασαδόρος'», θυμάται ο Στέλιος και επιβεβαώνει ο Δημήτρης προσθέτοντας κι άλλες λεπτομέρειες: «Έτσι ακριβώς είναι... Βασικά, με είχε βάλει στους ώμους του και έκανε βαθιά καθίσματα και μετά έπαιζε με την μπάλα στον τοίχο. Κάποια στιγμή μου έδωσε τη μπάλα και μου είπε να κάνω κι εγώ πάσες στον τοίχο κι εκεί μου είπε ότι έχω καλά δάκτυλα».
 Ο τοίχος λοιπόν είχε τη δική του ιστορία στην οικογένεια Καζάζη, με τον Δημήτρη να αφήνει στην άκρη τους Αργοναύτες Καλαμαριάς, ομάδα στην οποία έπαιζε μπάσκετ μαζί με τον Γιώργο Δοξάκη και να βγάζει δελτίο βόλεϊ στον Δημόκριτο μαζί με τον Χρήστο Πάτρα.
 Την ίδια ώρα που ο Στέλιος ήταν πλέον φτασμένος παίκτης του Παναθηναϊκού και της Εθνικής ομάδας, ο Δημήτρης ακολουθούσε τα δικά του μονοπάτια.
Το 1984 ο τότε προπονητής του Ολυμπιακού Σάββα Ρόμπεφ αναζητούσε ένα νεαρό πασαδόρο για να κάνει δίδυμο μαζί με τον Νίκο Ηλιόπουλο και βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη όπου έκανε καμπ πασαδόρων, επιλέγοντας τελικά τον Δημήτρη.
«Ο Στέλιος δεν ήθελε να ακούσει καν την πιθανότητα να βρεθούμε συμπαίκτες στον Παναθηναϊκό, προκειμένου να μην τον κατηγορήσει κανείς ότι ‘έφερε τον αδερφό του' στην ομάδα. Εμένα μου άρεσε πάρα πολύ όλο αυτό που έζησα στο καμπ με τον Ρόμπεφ και όταν με επέλεξε πήγα με μεγάλη χαρά», λέει ο Δημήτρης.
Έτσι τα δύο αδέρφια από την Θεσσαλονίκη βρέθηκαν αντίπαλοι στους δύο αιώνιους της Αθήνας κι άρχισαν τα... πειράγματα.
«Την ώρα του αγώνα δεν είχαμε ανταλλαγές... φιλοφρονήσεων κάτω από το φιλέ. Ούτως ή άλλως πάντα έχανε, οπότε δεν είχε κάτι να μου πει», λέει με χαμόγελο ο Στέλιος, αλλά η πληρωμένη απάντηση από τον Δημήτρη δεν αργεί να έρθει: «Εγώ έχανα πάντα; Εγώ πάντως θυμάμαι το 1986 το πρώτο μου πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό όταν κερδίσαμε στον τελικό μέσα στη Λεωφόρο με 3-1, μετά από ένα ματς που κράτησε 2.5 ώρες. Τότε εφαρμοζόταν το στακ μπλοκ, κι εγώ είχα πάρει εντολή από τον Λάιο να κυνηγάω σε όλο το φιλέ τον Στέλιο για το μπλοκ. Ειλικρινά δεν θυμάμαι αν τον είχα πιάσει, αλλά είχαμε κερδίσει το ματς, οπότε...».

Οι δύο τους επιβεβαίωσαν ότι ποτέ δεν έβαλαν κάποιο στοίχημα για μεταξύ τους παιχνίδια, ούτε θα το κάνουν και τώρα που είναι προπονητές, αλλά θα αρκεστούν στην... καζούρα.
«Έχει αλλάξει κάτι στην καθημερινή σας επαφή, από την στιγμή που είστε προπονητές στους δύο αιώνιους», ρωτήσαμε τους δύο τεχνικούς κι η απάντηση τους έκρυβε μα δόση... μελαγχολίας.
«Στις μεταξύ μας σχέσεις τίποτα απολύτως, απλά πλέον δεν μιλάμε τόσο συχνά, γιατί είναι πολλές οι υποχρεώσεις και μας πνίγει η ρουτίνα», λέει ο Στέλιος και συμπληρώνει ο Δημήτρης: «Έχουμε... εξαφανιστεί, αφού δεν προλαβαίνουμε να ειδωθούμε και να μιλήσουμε όπως θα θέλαμε. Ε, κι επειδή πλησιάζει το ματς, διακόψαμε και τις τηλεφωνικές επαφές για λίγο (γέλια)».
Η πρώτη προπονητική κόντρα τους λογικό είναι να.... Ιντριγκάρει, ωστόσο για τον Στέλιο δεν ισχύει κάτι τέτοιο. «Το ότι παίζουμε με τον Ολυμπιακό, είναι πάντα κάτι το ξεχωριστό και δεν έχει να κάνει με τα πρόσωπα. Η παρουσία του Δημήτρη δεν σημαίνει τίποτα, αφού όποιος και να ήταν απέναντι το ίδιο θα σκεφτόμουν».
Ο Δημήτρης πάντως έχει εντελώς διαφορετική άποψη... «Θα είναι ιδιαίτερο για πολλούς λόγους. Πρώτον είναι το πρώτο μου ντέρμπι αιωνίων στον πάγκο του Ολυμπιακού, κάτι που το ήθελα πάρα πολύ να συμβεί. Δεύτερον είναι ένα ματς κόντρα στην ομάδα που θεωρώ ότι τη βοήθησα πέρσι να μείνει στην κατηγορία και τρίτον θα έχω ως αντίπαλο προπονητή τον αδερφό μου. Πραγματικά θα είναι ένα ξεχωριστό παιχνίδι».
Βέβαια όσο ξεχωριστό και ιδιαίτερο είναι το αυριανό ματς, το σίγουρο είναι ότι λίγο μετά το τέλος του ντέρμπι, οι δύο τους θα ψάξουν να βρουν το χρόνο για να επαναλάβουν το δείπνο που είχαν πριν από 15 ημέρες περίπου και το οποίο θα περιλαμβάνει τη σχετική καζούρα του νικητή στον ηττημένο.
Πλέον δεν χρειάζονται έναν τοίχο για να ξεκινήσουν να γράφουν ιστορία, αλλά μπορούν να συζητούν τις δικές τους ιστορίες, παλιές και καινούργιες...

Είναι πάντα ντέρμπι

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι πάντως και οι δύο συμφώνησαν ότι το παιχνίδι αυτό πάντα θα είναι ντέρμπι, ανεξαρτήτου της κατάστασης στην οποία βρίσκονται οι δύο ομάδες.
Στον Ολυμπιακό, ο Γιώργος Στεφάνου είναι πιθανό να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στη Volleyleague ΟΠΑΠ 2012-2013, ενώ όπως τόνισε ο Δημήτρης Καζάζης: «Θεωρώ ότι παρόλο που είμαστε φαβορί, το παιχνίδι απαιτεί μεγάλη σοβαρότητα. Σε καμία στιγμή δεν πρέπει να υποτιμήσουμε τον ΠΑΟ και δεν πιστεύω ότι θα το κάνουμε γιατί σε τέτοια ματς δεν μετράει η βαθμολογία αλλά το πάθος για τη νίκη. Είναι ιδιαίτερα αυτά τα ματς και δεν μπορείς ποτέ να είσαι χαλαρός και αδιάφορος».
Στον Παναθηναϊκό ο Στέλιος Καζάζης δεν υπολογίζει στον τραυματία Μορέιρα, είναι αμφίβολος ο Γουόλκερ, ενώ μάλλον θα παίξει ο Μαδούρας.
«Είναι πάντα ντέρμπι κι εμείς έτσι το σκεφτόμαστε. Άσχετα από τα προβλήματα που έχουμε, είμαστε υποχρεωμένοι να το δούμε έτσι. Ξέρουμε πολύ καλά με τι ομάδα έχουμε να παίξουμε. Είναι πλήρης, έχουν μεγάλη ποιότητα σαν παίκτες και σαν ομάδα, αλλά από την άλλη πλευρά κι εμείς έχουμε τα δικά μας δυνατά σημεία τα οποία πρέπει να εκμεταλλευτούμε».

Πηγή: http://www.paovolleyball.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου