Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Ο απολογισμός του Χουντουμάδη για το 2011!


Γλυκόπικρη είναι η γεύση που αφήνει το 2011 στα μέλη του γυναικείου τμήματος βόλεϊ του Παναθηναϊκού, που κρατάνε την κατάκτηση του 7ου σερί Πρωταθλήματος, αλλά θέλουν να αφήσουν πίσω τους την απώλεια του Κυπέλλου.


 Ο Σπύρος Χουντουμάδης έκανε τον απολογισμό της χρονιάς στην εφημερία η «ΠΡΑΣΙΝΗ», και θυμάται με συγκίνηση την κατάκτηση του Πρωταθλήματος μέσα στο κλειστό του Ρέντη. Λίγα εικοσιτετράωρα πριν την έλευση του 2012 ο Έλληνας τεχνικός ευχήθηκε: «Αγάπη, μεράκι και ακόμη περισσότερους τίτλους»!

Κάνοντας τον απολογισμό της χρονιάς, τι γεύση έμεινε;
«Η χρονιά που πέρασε ήταν πολύ δύσκολη, που ξεκίνησε με δυσκολίες, καθώς άργησαν να έρθουν οι ξένες, υπήρχαν τραυματισμοί Μλαντένοβιτς και Χατζηνικολάου, αλλά στο τέλος όλα πήγαν καλά, με την κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Ήταν μια χρονιά με αρκετές δυσκολίες τόσο αγωνιστικές όσο και διοικητικές, με τις αλλαγές στην ηγεσία του Ερασιτέχνη. Παρόλα αυτά είμαι ικανοποιημένος καθώς οι κοπέλες έμειναν ανεπηρέαστες από τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν, και ήταν συγκεντρωμένες στο στόχο τους. Μέσα από τις καλές σχέσεις που υπήρχαν μέσα στην ομάδα καταφέρναμε να ξεπερνάμε τις δυσκολίες που προέκυπταν και τέλος να πανηγυρίσουμε ακόμη ένα πρωτάθλημα»!

Τι κρατάτε από το 2011 και τι αφήνετε πίσω σας;
«Η πιο καλή στιγμή ήταν η τελευταία αγωνιστική που πανηγυρίσαμε το Πρωτάθλημα μέσα στο Ρέντη αλλά και η υποδοχή που μας επιφύλαξαν οι οπαδοί μας στη Λεωφόρο. Στην αντίπερα όχθη η πιο δύσκολη στιγμή για εμάς ήταν ο αποκλεισμός του Κυπέλλου από την ΑΕΚ. Θεωρώ πως αν πηγαίναμε στον τελικό θα είχαμε την ψυχολογία με το μέρος μας, καθώς η ομάδα ήταν σε καλό αγωνιστικό επίπεδο και δεν είχε κανένα πρόβλημα, και εντέλει θα κατακτούσαμε τον τίτλο. Βέβαια όλα αυτά είναι θεωρητικά, καθώς η χρονιά «έκλεισε» με το Πρωτάθλημα και όχι με το Κύπελλο. Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι πως ο θεσμός του Κυπέλλου έχει υποβαθμιστεί στην Ελλάδα, κάτι που φαίνεται αφού φέτος μόνο επτά ομάδες δηλώσαμε συμμετοχή. Κάτι που δείχνει ότι το Κύπελλο είναι ένας θεσμός, που δυστυχώς γίνεται απλά για να γίνει και έχει χάσει την παλιά του αίγλη». 

Τι προσδοκάτε με την έλευση του 2012;
«Για την χώρα μου, εύχομαι να βγούμε από την δύσκολη κατάσταση που έχουμε περιέλθει. Ο αθλητισμός είναι ο πρώτος που έχει πληγεί, ωστόσο πιστεύω ότι η κρίση μπορεί να δημιουργήσει νέες ευκαιρίες σε παιδιά προκειμένου να αναδείξουν το ταλέντο τους, κάτι που σίγουρα θα βοηθήσει και την Εθνική ομάδα.
Από εκεί και πέρα εύχομαι να μην υπάρχουν αντιπαλότητες και όσοι αγαπάνε το βόλεϊ να δουλέψουν σε μία κοινή γραμμή για το καλό του αθλήματος. Να υπάρχει καλή συνεργασία μεταξύ σωματείων και Ομοσπονδίας. Να υπάρχει αγάπη και μεράκι για το άθλημα.
Για τον Παναθηναϊκό εύχομαι να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί. Είναι ένα σύλλογος που έχει υπηρετήσει το γυναικείο βόλεϊ όσο κανένας άλλος στην χώρα μας. Εύχομαι και εγώ από την δική μου πλευρά να βάλω ένα λιθαράκι στις διακρίσεις της ομάδας».

«Όμορφο κλίμα, για καλά αποτελέσματα»!

Τέλος ο Σπύρος Χουντουμάδης σχετικά με το σύνολο που έχει δημιουργήσει ανέφερε: «Θέλω να πω ότι έχουμε δημιουργήσει ένα πολύ όμορφο τιμ. Υπάρχει πολύ καλή συνεργασία μεταξύ προπονητών, παικτριών και διοίκησης, κάτι που πρέπει να το διαφυλάξουμε μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου