Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Από τις Βασίλισσες ο πρώτος τίτλος του ΠΑΟ!


Η πρώτη Κούπα της φετινής χρονιάς για τον Παναθηναϊκό ήρθε από γυναικεία… χέρια! 


 Στις 11 Απριλίου τα… φίνα κορίτσια, πήγαν στο Ρέντη αποφασισμένα να διατηρηθούν στο θρόνο τους  για 7η συνεχόμενη χρονιά. Έτσι η Ξανθή Μυλωνά και η παρέα της νίκησαν τον «αιώνιο» δεύτερο, Ολυμπιακό 3-0 και τραγούδησαν: «Άντε Γεια! Πρωτάθλημα Ποτέ στον Πειραιά»!




Οι Ελευθερία Χατζηνίκου, Μαρία Χατζηνικολάου, Γεωργία Τζανακάκη, Γέλενα Μλαντένοβιτς, Τάμι Μαχόν, Μπριζίτκα Μόλναρ, Ξανθή Μυλωνά, Αθηνά Παπαφωτίου, Έλενα Χριστοδούλου, Άννα Καρπουζά, Αθηνά Δηλαβέρη, Όλγα Μαλουσάρη μαζί με τον Σπύρο Χουντουμάδη και τον Δήμο Φιλιππάτο, αμέσως μετά την κατάκτηση του Πρωταθλήματος που ήταν ο 12ος τίτλος σε 7 χρόνια, πήγαν στο «σπίτι» της Θύρας 13 στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και είπαν με νόημα στους οπαδούς του «τριφυλλιού»: «Και στο Ρέντη ήταν ωραία με την Κούπα για παρέα»!
Ωστόσο η χρονιά δεν επεφύλαξε μόνο καλές στιγμές στις Βασίλισσες του γυναικείου βόλεϊ στην Ελλάδα. Στις 10 Μαρτίου 2011 οι «πράσινες» ηττήθηκαν με 3-1 από την ΑΕΚ μέσα στο κλειστό της Νέας φιλαδέλφειας, και αποκλείστηκαν από τον τελικό του Κυπέλλου, όπου για 4 χρόνια ήταν παρούσες, χαρίζοντάς τον τίτλο στον μέχρι τότε, άτιτλο Ολυμπιακό. 
Η ρεβάνς ήρθε στις 21 Μαρτίου, όταν τα κορίτσια του Σπύρου Χουντουμάδη κέρασαν σαν καλές οικοδέσποινες την ΑΕΚ μια ξεγυριστή ήττα με 3-1, κόβοντας τις… γλωσσίτσες που δεν ήξεραν τι έλεγαν!
Η σεζόν μπορεί να «έκλεισε» με το Πρωτάθλημα για τις «πράσινες» Αμαζόνες στο κλειστό του Ρέντη, όμως η συναυλία που ακολούθησε για την απονομή του Πρωταθλήματος, με την Άννα Βίσση να τραγουδάει, δεν πήγε όπως ονειρεύονταν. Το κλειστό του ΟΑΚΑ δεν γέμισε, με αποτέλεσμα τα κορίτσια να σηκώσουν την Κούπα μόνο με την ελληνίδα τραγουδίστρια, τον Ανδρέα Μικρούτσικο αλλά και τον Τζιμπρίλ Σισέ, που τις τίμησε με την παρουσία του.
Το καλοκαίρι σημαδεύτηκε από τις διοικητικές εξελίξεις, την αβεβαιότητα, και σενάρια περί διάλυσης του Ερασιτέχνη. Η αχτίδα φωτός ήταν ο Αχιλλέας Μακρόπουλος, που ανέλαβε να βγάλει τον σύλλογο από την δύσκολη θέση που είχε περιέλθει, ως πρόεδρος της διοίκησης που είχε ορίσει το Πρωτοδικείο για τον Παναθηναϊκό ΑΟ.
Ο ισχυρός άνδρας, ο οποίος είναι ο μοναδικός αιμοδότης της «Μάνας του Λόχου», στις 17 Αυγούστου έδωσε το «πράσινο» φως στην δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας. Και τρεις ημέρες πριν την λήξη της μεταγραφικής περιόδου δημιουργήθηκε τελικά ένα σύνολο που πολλοί αμφισβήτησαν. Ωστόσο οι επόμενοι μήνες έδειξαν ότι οι Πρωταθλήτριες με σκληρή δουλειά είναι έτοιμες να πανηγυρίσουν ένα από τα πιο γλυκά και μάγκικα Πρωταθλήματα και Κύπελλα Ελλάδας!

ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου