Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Πανταλέων: «Θα ξαναγυρίσω στον ΠΑΟ»!


 Αιώνια πιστός Παναθηναϊκός ήταν, είναι και θα είναι ο Σωτήρης Πανταλέων, που μετά από 20 χρόνια θα σταματήσει να αγωνίζεται με το τριφύλλι στην καρδιά, καθώς θα συνεχίσει την καριέρα του στην ιταλική Λατίνα, με την ευχή ωστόσο ότι κάποια μέρα θα επιστρέψει στην «οικογένειά» του!


Η σημαία του Παναθηναϊκού, αν και ο Σωτήρης Πανταλέων δεν δέχεται τον χαρακτηρισμό -καθώς όπως έχει τονίσει επανειλημμένως: «Η σημαία είναι μία. Είναι πράσινη, έχει πάνω το τριφύλλι!»- , δεν βρίσκεται πλέον στον ιστό της, αφού ο «Σώτος» την Πέμπτη έλυσε κοινή συναινέσει το συμβόλαιό του με την ομάδα της καρδιάς του και από σήμερα λογίζεται ως παίκτης της ιταλικής, Λατίνα. 

«Θα ξαναγυρίσω σίγουρα στον Παναθηναϊκό»! Αυτό έλεγε συνέχεια από χθες ο αρχηγός του «τριφυλλιού», που μάταια προσπαθούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, σε όποια τηλεφωνήματα δέχτηκε από φίλους και γνωστούς, για να τον συγχαρούν για το μεγάλο βήμα που κάνει στην καριέρα του.
Είκοσι χρόνια αγωνίζεται ο «Σώτος» με την πράσινη φανέλα. Το 1992 μπήκε στις ακαδημίες του συλλόγου και το 1996 ανέβηκε στην ανδρική ομάδα βόλεϊ του Παναθηναϊκού, από όπου δεν έφυγε ποτέ. Μια ολόκληρη ζωή «παλεύει», ιδρώνει, αλλά πάνω από όλα τιμάει το τριφύλλι που έχει μέσα στην καρδιά του!

Ο Σωτήρης Πανταλέων είναι ζωντανός θρύλος του τμήματος και του συλλόγου γενικότερα και σε προηγούμενη συνέντευξη που έχει δώσει στην «Πράσινη» είχε αναφέρει με νόημα: «Αιώνια πιστός στο τριφύλλι όσον αφορά στην καρδιά μου θα είμαι πάντα! Γιατί ήμουν, είμαι και θα είμαι Παναθηναϊκός».
Ενώ σε ερώτηση για το τι σημαίνει για εκείνον ΠΑΟ, ήταν αποστομωτικός: «Για εμένα ο Παναθηναϊκός δεν είναι απλά η ομάδα που αγωνίζομαι, είναι το δεύτερο πιο σημαντικό πράγμα της ζωής μου, μετά την οικογένειά μου. Είναι ένας σύλλογος, ο οποίος με δέχτηκε όταν ήμουν 12 χρονών. Και όλα αυτά που μου έχει προσφέρει και υλικά και συναισθηματικά όλα αυτά τα χρόνια που φοράω την πράσινη φανέλα δεν συγκρίνονται με τίποτα»!
Η αγάπη του για τον σύλλογο δεν μπορεί με τίποτα να αμφισβητηθεί. Ακόμη και τώρα ο αρχηγός βάζει πάνω από όλα τον Παναθηναϊκό του, καθώς αποφάσισε να χαρίσει όλο το φετινό του συμβόλαιο, αναγνωρίζοντας την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ΤΑΑ και θέλοντας να βοηθήσει όχι στα λόγια αλλά με πράξεις!

Ρεκόρ επί του «αιωνίου»

Ο Σωτήρης Πανταλέων εκτός από την ψυχή του τμήματος βόλεϊ του Παναθηναϊκού, είναι και ο αθλητής που έχει πετύχει τις περισσότερες νίκες επί του Ολυμπιακού, 25 νίκες, στην ιστορία του αθλήματος!
Το παλμαρέ του αρχηγού περιλαμβάνει: 3 Κύπελλα Ελλάδας (2007, 2008, 2010), δύο Πρωταθλήματα (2004, 2006), ένα Super Cup (2006) και τέσσερις Ευρωπαϊκές διακρίσεις, 2η θέση στο CEV CUP το 2009, 3η θέση στο Top Teams Cup το 2006 και 4η θέση στο CEV Cup το 2004!
Τέλος ως διεθνής βολεϊμπολίστας η κορυφαία στιγμή στην καριέρα του ήταν η 5η θέση με την Εθνική ομάδα Βόλεϊ Ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα.

Είναι τρελός ο αρχηγός!

Ο Σωτήρης Πανταλέων είναι αυτό που λέμε: Παναθηναϊκός από… Κούνια! Ως γνήσιος Γκυζιώτης, έπαιξε μπάλα και… ξύλο, ερωτεύτηκε, πήγε σχολείο και έκανε… κοπάνες για να πάει στο «Απόστολος Νικολαΐδης» να δει την αγαπημένη του ομάδα και εν γένει μεγάλωσε στα σοκάκια της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.
Από μικρός γράφτηκε στο σύνδεσμο του Παναθηναϊκού στο Γκύζι. Παρακολουθούσε τους αγώνες του «τριφυλλιού» πάντα από την Θύρα 13. Και όταν δεν μπορούσε να ακολουθήσει στα ταξίδια τον ΠΑΟ, έβλεπε στον σύνδεσμο τους αγώνες, για να μπορεί να συζητάει με τα φιλαράκια του τα αποτελέσματα.
Ακόμη και μετά το 1996, όποτε και ξεκίνησε ως… επαγγελματίας -αν και ήταν μόλις 16 ετών- την καριέρα του στο τμήμα βόλεϊ του συλλόγου, συνέχισε να είναι μέλος του συνδέσμου, και μέχρι σήμερα έδινε πάντοτε το «παρών» σε εκδηλώσεις που διοργάνωναν οι ομοϊδεάτες του, για την καψούρα του, την δεύτερη οικογένειά του, τον Παναθηναϊκό του!  
Ο «Σώτος» αν και από σήμερα θα γίνει κάτοικος Ιταλίας, δεν πρόκειται να ξεχάσει τις στιγμές που έχει ζήσει με την πράσινη φανέλα, γιατί πολύ απλά το τριφύλλι είναι μέσα στην καρδιά του, και όχι απλά πάνω στα ρούχα με τα οποία αγωνιζόταν. Αυτό λοιπόν που πρέπει πάντα να έχει στο μυαλό του ο αρχηγός είναι πως: «Δεν υπάρχουν αντίο στο δρόμο μας, μόνο κάποιες στιγμές χωρισμού»!

«Σώτο» καλή τύχη και εις το επανιδείν!
 
Ο Πανταλέων φεύγει σήμερα από την χώρα μας για την Ιταλία, καθώς αναμένεται να αγωνιστεί από αυτό το Σαββατοκύριακο με την φανέλα της Λατίνα, καθώς πρέπει να βοηθήσει άμεσα την νέα του ομάδα στα πλέι οφ. Η ανακοίνωση του «πράσινου» ΤΑΑ αναφέρει: «Το ΤΑΑ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την από κοινού λύση συμβολαίου (2011-12) του Αρχηγού, Σωτήρη Πανταλέοντα.
Η επί σειρά ετών «σημαία» του Τριφυλλιού δέχτηκε πρόταση από την ιταλική Λατίνα και μαζί με την παρότρυνση της διοίκησης του Παναθηναϊκού, που επιθυμεί να δει το «Σώτο» να πραγματοποιεί το μεγαλύτερο βήμα της καριέρας του -αυτό της μεταγραφής του στο εξωτερικό και το Καμπιονάτο- την αποδέχτηκε. Το ΤΑΑ Παναθηναϊκός ευχαριστεί τον Σωτήρη Πανταλέοντα για την εικοσαετή προσφορά του στο Σύλλογο και του εύχεται καλή επιτυχία στο ιταλικό πρωτάθλημα. «Σώτο» καλή τύχη και εις το επανιδείν»!



Πηγή:Η Πράσινη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου