Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Το μέλλον του ΠΑΟ!



 Οι Κορασίδες του Παναθηναϊκού αφού πανηγύρισαν την κατάκτηση της 2ης θέσης στο Final 4 της ΕΣΠΑΑΑ, προκρίθηκαν στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κορασίδων, και πλέον στοχεύουν ακόμη ψηλότερα!


Το μέλλον του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, βρίσκεται στα φυτώριά του, και στην περίπτωση του γυναικείου βόλεϊ, σίγουρα το μέλλον αναμένεται λαμπρό!
 Οι Κορασίδες του «τριφυλλιού», αφού κατέκτησαν την δεύτερη θέση στο Final 4 της ΕΣΠΑΑΑ, προκρίθηκαν στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κορασίδων, που ξεκινάει σήμερα στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Μετς, και τώρα «διψούν» και για την κατάκτηση του τίτλου!
Η δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, υπό τις οδηγίες του προπονητή, Βασίλη Βλαχονικολού, αποδίδει καρπούς. Οι Κορασίδες αποτελούν το μέλλον του κορυφαίου τμήματος της «Μάνας του Λόχου», και όπως κάθε αθλητής που φοράει την φανέλα με το τριφύλλι στην καρδιά, έτσι και εκείνες «διψούν» να το τιμήσουν, σηκώνοντας πολλές Κούπες!
Εκτός από τα τρία κορίτσια -Μικρουδάκη, Γεωργίου και Τσατσούρη- που έχουν ήδη ανέβει στην πρώτη ομάδα,  αναμένεται και άλλες… μικρές σύντομα να στελεχώσουν την γυναικεία ομάδα βόλεϊ, που έχει δοξάσει τον σύλλογο.  Γι΄ αυτόν τον λόγο η «Πράσινη» κάνει αφιέρωμα στις μικρές που έχουν πάθος με το βόλεϊ!


Ερωτήσεις!

1) Είναι τα τελικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος μια δικαίωση για την προσπάθειά σου όλη την χρονιά;
2) Πιστεύεις ότι μπορεί ο Παναθηναϊκός να κατακτήσει τον τίτλο;
3) Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι, επιθυμίες και αν αυτό είναι το πρώτο βήμα για να τους πετύχεις;
  

ΕΙΡΗΝΗ ΒΕΛΟΥΔΗ-Αρχηγός
Μπορούμε να αναδειχθούμε Πρωταθλήτριες

1) Σίγουρα το να φτάσει κάνεις σ' αυτή την φάση ανάμεσα σε τόσες πολλές και ικανές ομάδες αποτελεί δικαίωση των κόπων που καταβάλλουμε όλα αυτά τα χρόνια σαν ομάδα.

2) Έχουμε να αντιμετωπίσουμε τρεις ικανές και έμπειρες ομάδες. Όμως από την πλευρά μας θα καταβάλλουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια με σκοπό να κατακτήσουμε τον τίτλο. Προσωπικά πιστεύω πολύ στην ομάδα μας και θεωρώ ότι μπορούμε  να αναδεχθούμε Πρωταθλήτριες.

3) Ένας από τους προσωπικούς μου στόχους είναι η κατάκτηση ενός τίτλου με την ομάδα του Παναθηναϊκού και πιστεύω πως φέτος θα πραγματοποιηθεί. Αγαπώ πολύ το βόλεϊ και θα ήθελα να συνεχίσω να ασχολούμαι επαγγελματικά μ' αυτό στο μέλλον.



ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΜΑΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ
Τίτλους με τον Παναθηναϊκό!

1) Το να συνδυάζεις το σχολείο με τις καθημερινές προπονήσεις απαιτεί θυσίες και σίγουρα αυτό για την κάθε μία από εμάς είναι δύσκολο. Από εκεί και πέρα σαν ομάδα έχουμε δουλέψει πάρα πολύ σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς και αυτό βγήκε στο γήπεδο και έτσι φτάσαμε στο Final 4.

2) Δεν πάμε σαν φαβορί για τον τίτλο, όμως όλα είναι πιθανά. Για να έχουμε πιθανότητες για να πάρουμε εμείς τον τίτλο, θα πρέπει όλες να παίξουμε πολύ καλά και πάνω από όλα να το πιστέψουμε. Όλα πιστεύω είναι θέμα ψυχολογίας σε τέτοιες διοργανώσεις.

3) Θέλω να πάμε όσο το δυνατόν καλύτερα στο Final 4. Και σε ότι αφορά την καριέρα μου, επιθυμία μου είναι να μπορέσω κάποια στιγμή να παίξω στη γυναικεία ομάδα και να κατακτήσω τίτλους με τον Παναθηναϊκό.


ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΣΟΥΡΑ
Αξίζει ο ΠΑΟ μια ανταμοιβή

1)Σαφώς τα τελικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος είναι η μεγαλύτερη δικαίωση για εμάς και τον προπονητή μας, γιατί η προσπάθεια που έχουμε καταβάλει όλη αυτή την χρόνια ήταν εξαιρετικά επίπονη και γεμάτη θυσίες. Επομένως ο Παναθηναϊκός αξίζει μια τέτοια ανταμοιβή!

2) Γνωρίζοντας πόσο σκληρά έχουμε δουλέψει σαν ομάδα, όχι μόνο αυτή τη χρόνια αλλά και τις προηγούμενες είμαι σίγουρη ότι κάθε αθλήτρια θα δώσει τον καλύτερο της εαυτό για να κατακτήσουμε τον τίτλο. Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα μου και είμαι πεπεισμένη ότι με θέληση και την απαραίτητη συγκέντρωση μπορούμε να τα καταφέρουμε.

3) Πρωταρχικός, σκοπός μου είναι η κατάκτηση του τίτλου του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Αγαπώ πολύ το βόλεϊ και μέσα από τη συμμετοχή μας στη διοργάνωση αυτή θέλω να δημιουργήσω τις καλύτερες προϋποθέσεις ώστε να ανέβω το συντομότερο δυνατό στη γυναικεία ομάδα του Παναθηναϊκού!



ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΣΑΤΣΟΥΡΗ
Με συγκέντρωση θα νικήσουμε!

1) Είμαι ενθουσιασμένη που καταφέραμε να φτάσουμε στο Final 4 του Πρωταθλήματος. Από την αρχή της χρονιάς μπήκαμε δυναμικά, παρότι μάλιστα υπήρχαν και κάποιοι τραυματισμοί, τους οποίους ξεπεράσαμε. Πιστεύω ότι άξιζε τον κόπο όλη αυτή η προσπάθεια που κάναμε για να φτάσουμε ως εδώ!

2) ‘Έχουμε να αντιμετωπίσουμε τρεις πολύ καλές ομάδες. Αν ωστόσο παίξουμε με βάση τις δυνατότητές μας, πιστεύω ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα. Πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε συγκεντρωμένες ώστε να πάρουμε θετικά αποτελέσματα και να ανταμειφθούν οι κόποι μας.

3) Οι προσωπικοί μου στόχοι, που ελπίζω να επιτευχθούν μέσω του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, είναι να αποκτήσω όσες περισσότερες εμπειρίες μπορώ, και οι οποίες θα με βοηθήσουν να εξελιχθώ και να γίνω ακόμη καλύτερη.



ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΣΔΟΒΑΣΙΛΗ
Μπορούμε να πάρουμε την Κούπα!

1) Σίγουρα είναι μία μεγάλη δικαίωση για μας. Από την αρχή είχαμε βάλει στόχο το Final 4 και είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενη που τα καταφέραμε.

2) Φυσικά και μπορούμε. Έχουμε δουλέψει αρκετά για αυτούς τους αγώνες και όλες πιστεύουμε ότι αν δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, θα μπορέσουμε να κατακτήσουμε τον τίτλο!

3) Προσωπικά, όταν ξεκίνησα το βόλεϊ πριν από 3 χρόνια, δεν φανταζόμουν ότι σήμερα θα προετοιμαζόμουν για το Final 4. Στόχος μου είναι να δουλέψω σκληρά και να μπορέσω κάποια στιγμή να παίξω στη γυναικεία ομάδα του Παναθηναϊκού, αλλά και στις εθνικές ομάδες, που είναι η καταξίωση του κάθε αθλητή!



ΗΛΙΑΝΝΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Πάθος, δύναμη ψυχής και θέληση!

1) Το γεγονός ότι βρισκόμαστε ανάμεσα στις 4 καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, είναι μια δικαίωση για την προσπάθεια που καταβάλαμε. Ήμασταν συνεπείς στις προπονήσεις μας, προσηλωμένοι στο στόχο μας, και με την πολύτιμη καθοδήγηση του προπονητή μας είμαστε εδώ.

2) «Μέσα στο γήπεδο δεν υπάρχουν φαβορί. Υπάρχει μόνο το πάθος να παλέψεις και μόνο τότε βγαίνεις νικητής ακόμα και αν χάσεις τη… μάχη». Αυτά τα λόγια του προπονητή της εθνικής ομάδας ποδόσφαιρου, Φερνάντο Σάντος, είναι ότι έχω στο μυαλό μου για τους αγώνες που θα δώσει η ομάδα μου. Έχουμε δύναμη ψυχής, πάθος και θέληση και στοχεύουμε στο καλύτερο.

3) Οι επιθυμίες και οι στόχοι μου είναι στενά συνδεδεμένες με τις επιθυμίες και τους στόχους της ομάδας μου. Η συμμέτοχη μας στα τελικά επιβεβαιώνει τον κανόνα που επιβραβεύει τη συλλογική προσπάθεια και τη σωστή προετοιμασία.


ΑΓΑΠΗ ΖΑΡΜΑΚΟΥΠΗ
Φτάσαμε στην πηγή και θα… πιούμε νερό!

1) Πιστεύω πως η πρόκριση μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα είναι η απόδειξη πως είμαστε μία ομάδα με προοπτικές και δικαιώνει την προσπάθεια που κατέβαλε η κάθε μία από εμάς όλο το χρόνο σε συνδυασμό και με τις σχολικές υποχρεώσεις μας.

2) Είμαι σίγουρη πως μπορούμε να κατακτήσουμε τον τίτλο, γιατί έχουμε ισάξιες δυνατότητες με όλες τις άλλες ομάδες που έφτασαν ως εδώ αρκεί να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας κάτι το οποίο θα κάνουμε. Εξάλλου αφού φτάσαμε στην πηγή, θα… πιούμε και νερό!

3) Αρχικά να βελτιώσω τις ικανότητες μου, ώστε να καταφέρω να βρεθώ στη γυναικεία ομάδα του Παναθηναϊκού και αν με αξιώσει ο Θεός να καταφέρω να μπω και στην Εθνική ομάδα! Θεωρώ τη συμμετοχή της ομάδας μου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα μία απίστευτη εμπειρία. Νιώθω τυχερή που στα 17 μου θα ζήσω κάτι τέτοιο!


ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΦΑΦΑ
Να πάμε την ομάδα ακόμη πιο ψηλά!

1) Το ότι έχουμε φτάσει μέχρι εδώ είναι σίγουρα μια δικαίωση για όλες εμάς, καθώς προσπαθήσαμε όλη την χρόνια πολύ σκληρά μαζί με την βοήθεια του προπονητή μας και χαιρόμαστε που βλέπουμε τους κόπους μας να ανταμείβονται.

2) Πιστεύω πως μπορούμε να κατακτήσουμε τον τίτλο. Έχουμε όλες τις δυνατότητες και προϋποθέσεις να τα καταφέρουμε και να πάμε την ομάδα αυτή ακόμα πιο ψηλά.

3) Ένας από τους στόχους μου είναι να συνεχίσω και να προσπαθήσω να γίνω μια καλή παίκτρια. Για να καταφέρω κάτι τέτοιο χρειάζεται σκληρή προπόνηση και πολύ προσπάθεια. Είναι ένας απ' τους σημαντικότερους στόχους και επιθυμίες μου, σίγουρα το final 4 είναι το 1ο βήμα και μια καλή ευκαιρία για μένα.


ΜΑΡΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ
Θέλουμε την Κούπα!

1) Από την αρχή της φετινής σεζόν είχαμε βάλει αυτό το στόχο και τελικά φάνηκε οτι πραγματικά το θέλαμε αφού περάσαμε μετά από τόση κούραση και άγχος. Δεν σταματάει εδώ η προσπάθεια μας, συνεχίζουμε για κάτι ακόμα καλύτερο!

2) Το κλίμα στην ομάδα δείχνει ότι καμιά δεν το βάζει κάτω! Οι άλλες τρεις ομάδες φαίνονται ανταγωνιστικές αλλά όχι τόσο πολύ υψηλότερου επιπέδου από εμάς! Θέλουμε πολύ την Κούπα και θα δείξουμε τον καλύτερο μας εαυτό!

3) Ο προπονητής μου κ. Βασίλης με βοήθησε ώστε να βελτιωθώ και να αναδειχθώ και στη μεγαλύτερη ομάδα κάνοντας εκεί προπονήσεις! Επίσης στα κλιμάκια της Εθνικής αποκτώ απίστευτες εμπειρίες και θέλω να αποκτήσω και άλλες τέτοιες εμπειρίες σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο. Θεωρώ λοιπόν ότι αυτά τα τελικά θα μας βοηθήσουν να πετύχουμε τον στόχο που έχει θέσει η κάθε μια!



ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΦΑΝΟΥΡΙΑ ΚΕΦΑΛΑ
Το Final 4 η βάση για το μέλλον μας

1) Πρόκειται για μια μεγάλη δικαίωση εφόσον όλη τη χρονιά δουλέψαμε πολύ σκληρά, τόσο ατομικά όσο και ομαδικά, πιστέψαμε στο στόχο και το όραμά μας.

2) Η ΟΜΑΔΑ μας, είναι σίγουρο ότι θα κατακτήσει την πρώτη θέση! Το πιστεύουμε και το αξίζουμε! Ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι ο προπονητής μας κ. Βλαχονικολός έχει τον καθοριστικότερο ρόλο για την κατάκτηση του τίτλου!

3) Εκτός από τον κύριο σκοπό να φτάσει η ομάδα μου στην ελίτ της επιτυχίας , προσωπικά επιθυμώ να γίνω καλύτερη παίχτρια σε επαγγελματικό επίπεδο. Σαφώς το πανελλήνιο πρωτάθλημα θα αποτελέσει τη βάση για μελλοντικές επιτυχίες!


ΕΦΗ ΚΕΦΑΛΑ
Προετοιμασμένες να το σηκώσουμε!

1) Φυσικά, καθώς έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά γι’ αυτό. Και είναι το επιστέγασμα των προσπαθειών μας. Ελπίζω να ανταμειφθούν οι κόποι μας, με την κατάκτηση του τίτλου.

2) Έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια και θεωρώ ότι μας αξίζει ο τίτλος. Είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για να το σηκώσουμε.

3) Δεν έχουμε ξαναφτάσει σε τέτοιο επίπεδο. Έχουμε κάνει ένα πρώτο βήμα σαν κορασίδες του Παναθηναϊκού. Ελπίζω του χρόνου να έχουμε μια ανάλογη πορεία. Η ομάδα μπορεί να φτάσει ψηλά, γιατί όλα τα κορίτσια σε καλό επίπεδο, και ελπίζω σε δύο με τρία χρόνια να στελεχώσουμε εμείς την πρώτη ομάδα, που έχει φέρει απίστευτες διακρίσεις στον σύλλογο.


ΝΑΤΑΛΙΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ
Δικαίωση η πρόκριση στο final 4

1) Η τελική φάση είναι μια ανταμοιβή των κόπων και της κούρασης που περάσαμε όλη τη χρονιά. Η πρόκριση στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας αποτελεί όχι μόνο δικαίωση αλλά και μεγάλη χαρά για εμάς, που τα καταφέραμε.

2) Νομίζω ότι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά πράγματα στο Final 4, αρκεί να υπάρχει αγάπη και εμπιστοσύνη στην ομάδα μας.

3)Το μόνο που θέλω είναι να πάμε όσο καλύτερα γίνεται σε αυτήν την φάση και φυσικά του χρόνου να συνεχίσουμε την δουλειά που γίνεται στην ομάδα, και να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται.


Πηγή: Εφημερίδα "Η Πράσινη"



Το ρόστερ της ομάδας Κορασίδων του Παναθηναϊκού!

Αρ. Επώνυμο Όνομα                        Ημ. Γεν.                      Θέση
1. Κεφαλά Ελευθερία-Φανουρία                                     8.5.1997       Διαγώνια
3. Γιαννακοπούλου Ηλιάννα        31.8.1996                   Ακραία
4. Κασδοβασίλη Ιωάννα                 13.5.1997                   Κεντρική
6. Ζαρμακούπη Αγάπη                    30.3.1995                   Ακραία
7. Βελούδη Ειρήνη                            27.8.1995                   Πασαδόρος
9. Κεφάλα Έφη                                   13.1.1997                   Πασαδόρος
10. Φάφα Μαριλένα                        21.8.1995                   Ακραία-Διαγώνια
11. Σούρα Παναγιώτα                     1.10.1995                   Κεντρική
12. Μανικοπούλου Πηνελόπη      28.4.1995                   Λίμπερο
13. Αποστολάκη Μαρία                  14.1.1997                   Ακραία
14. Τσατσούρη Γεωργία                  9.5.1995                     Κεντρική
15. Δαμασκηνού Ναταλία             11.6.1995                   Ακραία-Λίμπερο
Προπονητής: Βασίλης Βλαχονικολός


Το πρόγραμμα της Τελικής Φάσης

Παρ. 22/6/2012
18.00 Ένωση Βύρωνα - ΑΠΣ Αίας ΜΑΡΚΑΤΗΣ – ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ
20.00 ΑΟ Παναθηναϊκός - ΑΣ Ελπίς ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ – ΜΑΡΚΑΤΗΣ
Σαβ. 23/6/2012
18.00 ΑΟ Παναθηναϊκός - Ένωση Βύρωνα ΜΑΡΚΑΤΣΑΣ – ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Μ.
20.00 ΑΣ Ελπίς - ΑΠΣ Αίας ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Μ. – ΜΑΡΚΑΤΣΑΣ
Κυρ. 24/6/2012
17.00 ΑΠΣ Αίας - ΑΟ Παναθηναϊκός ΤΟΨΙΔΕΛΗΣ – ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
19.00 Ένωση Βύρωνα - ΑΣ Ελπίς ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ – ΒΕΛΩΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου