Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Το άγχος στέρησε τη νίκη στις «πράσινες»




 Οι Κορασίδες του Παναθηναϊκού, μπήκαν με το αριστερό στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος –ηττήθηκαν με 3-1 από την Ελπίδα Αμπελοκήπων- και πλέον χρειάζονται μόνο νίκες για να ανέβουν στο βάθρο την Κυριακή το απόγευμα


Η απειρία από μεγάλες διοργανώσεις και η πίεση για την πρώτη τους συμμετοχή στα τελικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, στέρησαν από τις Κορασίδες του Παναθηναϊκού την πρώτη τους νίκη στην Πρεμιέρα της διοργάνωσης στο κλειστό του Μετς, παρουσία πάνω από 300 θεατών.

Στο ματς που «άνοιξε» την αυλαία της τελικής φάσης του Πρωταθλήματος, ο έμπειρος Αίαντας Ευόσμου κερδίζοντας σχεδόν ένα σετ από τη θέση του σερβίς (21 άσοι), δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει της Ένωσης Βύρωνα με 3-0 (25-09, 25-11, 25-14). Ενώ επίσης με υπεροχή από τη θέση του σερβίς (22 άσοι) η έτερη πρωτάρα του θεσμού, Ελπίδα Αμπελοκήπων νίκησε τον τυπικά γηπεδούχο Παναθηναϊκό με 3-1 σετ (25-9, 21-25, 25-17, 25-15).
Τα κορίτσια του Βασίλη Βλαχονικολού μπήκαν νευρικά στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα να δώσουν την ευκαιρία στην ομάδα της Θεσσαλονίκης να πάρει το πρώτο σετ, με όπλο το καλό σερβίς και την αποτελεσματικότητα στην επίθεση. Από εκεί και πέρα στο δεύτερο σετ  οι «πράσινες» μείωσαν τα λάθη και έκαμψαν την αντίσταση των κοριτσιών της Σούζης Παπαδοπούλου, ισοφαρίζοντας στα σετ, ωστόσο το άγχος ήταν αντίπαλός τους και έτσι ηττήθηκαν τελικά με 3-1 σετ.
Οι Κορασίδες του «τριφυλλιού» σήμερα στις 6μ.μ. αντιμετωπίζουν την Ένωση Βύρωνα, ενώ αύριο στις 5μ.μ. αγωνίζονται κόντρα στον ΑΠΣ Αίαντα. Στο κλειστό του Μετς βρέθηκαν οι Αχιλλέας Μακρόπουλος, Χρόνης Ακριτίδης, Ηλίας Μιχαλαριάς, Κείμης Μαρσέλος, Σταύρος Σπύρου, Νίκος Λάζος και ο προπονητής της πρώτης ομάδας του Παναθηναϊκού, Σπύρος Χουντουμάδης.

Παναθηναϊκός (Βλαχονικολός): Κεφάλα Ελ. 10 (5 άσους, 3 μπλοκ), Γιαννακοπούλου 8 (1 μπλοκ), Βελούδη 2, Τσατσούρη 8 (2 άσους, 1 μπλοκ),  Σούρα 4 (1 άσο), Αποστολάκη 11 (1 μπλοκ), Μανικοπούλου (λ. 16%), Κασδοβασίλη, Ζαρμακούπη, Κεφάλα Εφ, Φάφα, Δαμασκηνού.
Ελπίς Αμπελοκήπων (Παπαδοπούλου): Δέμπη 17, Παπάζογλου 9, Καραμουτζά 2, Καλαντατζέ 15, Ιακωβίδου 24 (10 άσους), Μπολέτου 7, Σουπιώνη (λ. 21%), Καραδήμου, Μπιλιούρη, Ντουμάνη.     



ΒΛΑΧΟΝΙΚΟΛΟΣ
«Δεν κάναμε ούτε το 50% αυτών που μπορούμε»!

Ο προπονητής των Κορασίδων του Παναθηναϊκού, Βασίλης Βλαχονικολός, αμέσως μετά τον πρώτο αγώνα της τελικής φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ανέφερε: «Είναι λίγο αγχωμένα τα κορίτσια, καθώς είναι η πρώτη φορά που παίζουν σε Final 4 τελικών του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Είχαμε στο μυαλό μας να φτάσουμε ως εδώ, και ίσως έπρεπε από την αρχή να έχουμε στο μυαλό μας το πρωτάθλημα.  Δεν είμαι ικανοποιημένος γιατί δεν έγιναν πράγματα απλά στο γήπεδο. Λείπει η συγκέντρωση και η ηρεμία, δεν κάνουμε ούτε το 50% αυτών που ξέρουμε και μπορούμε να κάνουμε. Σιγά σιγά ωστόσο το άγχος αρχίζει να μεγαλώνει, γιατί έχουμε φτάσει ως εδώ και θέλουμε να κατακτήσουμε μια θέση στο βάθρο.
Πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτήν την ψυχολογική πίεση, καθώς από εδώ και πέρα οι αντίπαλοι θα δυσκολεύουν».

 «Οι κορασίδες είναι το νέο αίμα του αθλήματος»!

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Αχιλλέας Μακρόπουλος, μέσα από το επίσημο match programme του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ευχήθηκε σε όλες τις ομάδες καλή επιτυχία στο Final-4 και φυσικά να κερδίσει ο καλύτερος!
Αναλυτικά όσα αναφέρει ο ισχυρός άνδρας του Ερασιτέχνη: «Αγαπητοί/ες φίλοι /ες του βόλλεϊ, Σας καλοσωρίζω εκ μέρους του Παναθηναϊκού.Α.Ο. στην τελική φάση του Πρωταθλήματος Ελλάδας κορασίδων στο κλειστό του Μετς. Ο Σύλλογός μας πιστεύει ότι το μέλλον του αθλήματος είναι στις ακαδημίες και στο «νέο αίμα» του αθλήματος και για το λόγο αυτό το αποδεικνύει εμπράκτως αφού με μεγάλη χαρά αποδέχτηκε να συνδιοργανώσει την τελική φάση του θεσμού. Εύχομαι από καρδιάς υγεία σε όλες τις αθλήτριες και το προπονητικό τιμ τους και καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες που συμμετέχουν. Ας κερδίσει η καλύτερη ομάδα τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδας 2012».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου