Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

ΣΟΥΡΑ: "Πρώτος στόχος ο ΠΑΟ"!



 Όνειρο της 17χρονης, Γιώτας Σούρας είναι να αγωνιστεί στην πρώτη ομάδα του «τριφυλλιού», αλλά και στην Εθνική ομάδα βόλεϊ Γυναικών, όπως ανέφερε σε συνέντευξη που έδωσε στην Εφημερίδα "Η Πράσινη"!

  
Ήρθε στον Παναθηναϊκό πριν από τρία χρόνια από τον Πήγασο Νέου Κόσμου και φέτος κατέκτησε την 4η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων. Η Γιώτα Σούρα, γεννηθείσα στις 1 Οκτωβρίου του 1995, αγωνίζεται τόσο ως κεντρική όσο και ως λίμπερο στις ακαδημίες του «τριφυλλιού», και επιθυμία της είναι να φορέσει την φανέλα της πρώτης ομάδας του συλλόγου, καθώς επίσης να αγωνιστεί και με το εθνόσημο στο στήθος.
Η μεγάλη αγάπη της νεαρής «πράσινης» εκτός φυσικά από την σάλα, είναι το μπιτς βόλεϊ, με το οποίο ασχολήθηκε πριν από 6 χρόνια στην παραλία του Σχοινιά, όπου παραθέριζε τα καλοκαίρια. Η Γιώτα Σούρα συμμετείχε στο Ionian Beach Volley 2012 που πραγματοποιήθηκε στη Βόνιτσα και στο Κανάλι της Πρέβεζας 10-15 Ιουλίου, και αποκόμισε χρήσιμες εμπειρίες, που θα φανούν πολύτιμες στο μέλλον. Η 17χρονη μπλοκέρ, μίλησε στη «Πράσινη» για τα μελλοντικά της σχέδια, ακριβώς δίπλα στο... κύμα!

Είναι πρώτη φορά που παίζεις μπιτς βόλεϊ;
«Όχι, ασχολούμαι εδώ και περίπου 6 χρόνια με το μπιτς, παράλληλα με τη σάλα. Είναι ένα άθλημα που πάντα με έλκυε και συμμετέχω σε ερασιτεχνικά τουρνουά κάθε καλοκαίρι. Η ενασχόλησή μου με το μπιτς ξεκίνησε, επειδή σε πολύ μικρή ηλικία το παρακολουθούσα στο «Καράβι» στου Σχοινιά όπου έκανα διακοπές».

Πως προέκυψε η συμμετοχή σου στο τουρνουά του Ionian beach volley;
«Ενώ έχω συμμετάσχει σε αρκετά τουρνουά, ήθελα να πάρω εμπειρίες από μία διοργάνωση με υψηλότερο επίπεδο. Έτσι όταν ο Βασίλης Πανάγος, μου έκανε την πρόταση να δηλώσω συμμετοχή, το έκανα αμέσως, καθώς ήταν ευκαιρία για μένα να αγωνιστώ κόντρα σε αθλήτριες που αγωνίζονται στην Α1 γυναικών, και έχουν μεγαλύτερη πείρα».

Τι εμπειρίες αποκόμισες από την συγκεκριμένη διοργάνωση;
«Καταρχάς θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που «έτρεξαν» για να φέρουν εις πέρας αυτό το τουρνουά, το οποίο είχε μεγάλη επιτυχία, με επικεφαλή τον Κώστα Κολιό. Η οργάνωση ήταν εξαιρετική, τόσο στη Βόνιτσα, όσο και στο Κανάλι της Πρέβεζας. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν άμεση, και το επίπεδο των αγώνων υψηλό. Μέσα από τους αγώνες που έδωσα κόντρα σε αθλήτριες όπως η Τζίνα Λαμπρούση, Μαρία Νομικού ς και Παναγιώτα Διώτη, θεωρώ ότι βελτίωσα ατομικά χαρακτηριστικά και δούλεψα περισσότερο πάνω στην υποδοχή, ώστε να είμαι πιο ολοκληρωμένη παίκτρια στο μπιτς».

Με τις Κορασίδες του Παναθηναϊκού στην σάλα, έφτασες στο Final 4 του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Ποιοι είναι οι στόχοι σου από εδώ και πέρα;
«Πέτυχαμε τον αρχικό στόχο μας, που ήταν να φτάσουμε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας του Πρωταθλήματος Κορασίδων, όπου συμμετείχαν περίπου 180 σύλλογοι, κάτι που με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενη. Ωστόσο θα ήθελα να καταφέρει ο Παναθηναϊκός να ανέβει στο βάθρο, κάτι που δεν επετεύχθη, αφού η ομάδα παρουσιάστηκε περισσότερο κουρασμένη από όσο θα έπρεπε. Όσον αφορά τους στόχους μου, θα ήθελα να αγωνιστώ σε υψηλό επίπεδο, και γιατί όχι να καταφέρω να πάω σε κάποια ομάδα του εξωτερικού».

Θεωρείς ότι η οικονομική κρίση, μπορεί να ανοίξει «πόρτες» για τις αθλήτριες που προέρχονται από τα φυτώρια των ομάδων; Είναι οι ελληνίδες ικανές να σηκώσουν στις πλάτες τους συλλόγους με ιστορία, όπως ο ΠΑΟ;  
«Ο αθλητισμός δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστος από την οικονομική κρίση που έχει πλήξει τη χώρα μας. Ωστόσο αυτό έχει κάποια θετικά και κάποια αρνητικά στοιχεία. Αφενός είναι δεδομένο, ότι ξένοι αθλητές και αθλήτριες θα είναι δύσκολο να έρθουν στην χώρα μας, όπως συνέβαινε παλιότερα, κάτι που σημαίνει ότι το επίπεδο του πρωταθλήματος θα είναι χαμηλότερο. Αφετέρου όμως οι προπονητές θα πρέπει να δουλέψουν τις ελληνίδες αθλήτριες, για να μπορέσουν να σηκώσουν στους ώμους τους τις μεγάλες ομάδες. Γεγονός που θα βοηθήσει όλες τις αθλήτριες της γενιάς μου, να εξελιχθούν και να πάρουν ευκαιρίες στο πρωτάθλημα της Α1 γυναικών».

Επόμενο βήμα στην καριέρα σου;
«Είναι πολύ νωρίς ακόμη να αποφασίσω το τι θα κάνω. Σίγουρα θα περιμένω να μάθω το τι μέλλει γενέσθαι με τον Παναθηναϊκό, αν και δεν ανήκω εδώ. Θα ήθελα να αγωνιστώ στην πρώτη ομάδα του συλλόγου, που έχει «χτίσει» μια αυτοκρατορία στο γυναικείο βόλεϊ την τελευταία δεκαετία, και εύχομαι κάποια στιγμή να γίνει. Ωστόσο είμαι μικρή και έχω ακόμη πολλά να μάθω, και θα πορευτώ σύμφωνα με αυτό».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου