Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Θέμα νομιμότητας για ΠΑΟ



Παρότι ο Παναθηναϊκός έχει την έγκριση της ΕΕΑ, η Λίγκα θεωρεί παράνομη τη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα -κάτι που οι «πράσινοι» κρίνουν αβάσιμο- και θα συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση της ΕΣΑΠ, πριν την κλήρωση του Πρωταθλήματος Α1 Ανδρών για τη σεζόν 2012-13

 Τι και αν η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έχει αποφανθεί θετικά σχετικά με την αδειοδότηση του ΤΑΑ Παναθηναϊκός, ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ, Παντελής Ταρνατόρος σε ραδιοφωνική εκπομπή άφησε αιχμές για τη νομιμότητα του «τριφυλλιού»!

Σε συνέντευξη που έσωσε στο ραδιόφωνο του Sentra FM και στην εκπομπή «Πρώτη σελίδα», ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ προανήγγειλε ότι στη σημερινή συνεδρίαση της Λίγκας, αναμένεται να τεθεί ζήτημα σχετικά με την νομιμότητα της έγκρισης του συμβολαίου, του Μιχάλη Λιόντα, που υπενθυμίζουμε ότι ήταν το τρίτο συμβόλαιο που κατέθεσε τ6ο «τριφύλλι» στις 31 Αυγούστου. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, υπάρχουν ομάδες που έχουν  έννομο συμφέρον να μην κατέβει ο Παναθηναϊκός στην Α1, καθώς η μία ομάδα λιγότερη στην Volleyleague σημαίνει περισσότερα έσοδα από ΟΠΑΠ και τηλεοπτικά στις υπόλοιπες, και φυσικά ένας λιγότερος ανταγωνισμός!
Οι «πράσινοι» ωστόσο δεν ανησυχούν, καθώς έχουν στα χέρια τους την απόφαση της ΕΕΑ, που έχει εγκρίνει την αδειοδότηση του «πράσινου» ΤΑΑ, και ακόμη και αν υπάρξουν ομάδες που θα καταγγείλουν τον ΠΑΟ, οι διοικούντες θα προσφύγουν στο ΑΣΕΑΔ για να βρουν το δίκιο τους. Πάντως στη σημερινή συνεδρίαση τα πράγματα θα είναι έκρυθμα, με τον Χρόνη Ακριτίδη να καλείται να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του Παναθηναϊκού!
Ο Παντελής Ταρνατόρος ανέφερε σχετικά: «Ο Παναθηναϊκός είναι εκπρόθεσμος σε κάποιες διατάξεις που έχουμε ψηφίσει στην προκήρυξη. Το θέμα είναι νομικό και περιμένουμε την εισήγηση των νομικών μας για να αποφασίσουμε τελικώς τι θα κάνουμε για το συγκεκριμένο θέμα. Το πρόβλημα του Παναθηναϊκού είναι ότι έπρεπε μέχρι 31 Αυγούστου να καταθέσει ένα τρίτο συμβόλαιο και επίσης έπρεπε να κλείσει τις τελεσίδικες αποφάσεις τις οποίες έκλεισε σήμερα 25 Σεπτεμβρίου. Η ιστορία του αθλητή Λιόντα τακτοποιήθηκε από τον Παναθηναϊκό μετά τις 31 Αυγούστου. Επί της ουσίας έχουμε δύο θεματάκια...»
Ενώ σχετικά με το αν μπορεί ο ΠΑΟ να μείνει εκτός πρωταθλήματος ο πρόεδρος της Λίγκας τόνισε: «Αν θα πάμε με το γράμμα του νόμου ο Παναθηναϊκός είναι εκπρόθεσμος. Η προκήρυξη που έχει υπογράψει και ο Παναθηναϊκός λέει πως μέχρι 31 Αυγούστου έπρεπε να τελειώσει με τις τελεσίδικες αποφάσεις του και να έχει και τρίτο συμβόλαιο. Το θέμα είναι καθαρά νομικό, δεν έχει νόημα τώρα να το συζητήσουμε εάν δεν έχουμε την εισήγηση της νομικής επιτροπής της ΕΣΑΠ που το επεξεργάζεται που πλέον παίρνει την σκυτάλη. Την Πέμπτη το μεσημέρι θα μας κάνει την εισήγηση της επί του συγκεκριμένου θέματος».

Σήμερα η κλήρωση της Volleyleague

Λίγες ώρες μετά την 88η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΑΠ, όπου θα συζητηθούν θέματα που αφορούν το θεσμικό πλαίσιο των ΤΑΑ, το Πρωτάθλημα Volleyleague ΟΠΑΠ 2012-2013, τις εγκρίσεις των Συμβολαίων Αμειβόμενων Πετοσφαιριστών, την διοργάνωση του League Cup, οικονομικά θέματα κ.α, θα πραγματοποιηθεί και η κλήρωση της Volleyleague ΟΠΑΠ 2012-2013, στις 8μ.μ. (Novasports), στην Εστία Νέας Σμύρνης. Τέλος στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα βραβευτούν οι Καλύτεροι αθλητές, ο Καλύτερος Προπονητής και ο Καλύτερος Διαιτητής για το περσινό πρωτάθλημα της Volleyleague.


Πηγή: Εφημερίδα "Η Πράσινη"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου