Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Η ελληνική ψυχή δεν πεθαίνει!



 Έπειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι η Εθνική ομάδα μπάσκετ Νέων Γυναικών κατάφερε και επικράτησε της Ουγγαρίας με 62-61 την προτελευταία ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (Β΄ κατηγορία) που διεξάγεται στην Τσεχία.
Με αυτή τη νίκη το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που σήμερα στις 6μ.μ. αντιμετωπίζει την Τσεχία, σφράγισε την επιστροφή του στην Α΄ κατηγορία από την επόμενη χρονιά.
Η νίκη κρίθηκε στο τέλος, με την Τάρλα να σκοράρει στα 10’’ πριν την λήξη της αναμέτρησης, ενώ το αστέρι του Παναθηναϊκού, Αναστασία Σλούκα στα 26 λεπτά συμμετοχής της σημείωσε 3 πόντους και ήταν η δεύτερη ριμπάουντερ της ομάδας με 8, συμβάλλοντας τα μέγιστα στη νίκη της ομάδας. Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Θάνος Σόφτσης μιλώντας στο basket.gr εξήγησε: «Έχει αλλάξει η μορφή και ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος Β΄ κατηγορίας με αποτέλεσμα το εγχείρημα να είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Το επίπεδο του ανταγωνισμού ήταν ιδιαίτερα υψηλό. Αυτό που καταλαβαίνει κανείς σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι η Ελληνική ψυχή δεν πεθαίνει ποτέ. Αυτό το DNA που έχουμε δεν σβήνει ποτέ. Η κρίση θα μας ωφελήσει ή θα μας κάνει περισσότερο κακό; Αυτό είναι ένα ερώτημα που θα απαντηθεί στο χρόνο. Ίσως μέσα από την κρίση να μπουν νέες σωστές βάσεις στον αθλητισμό, όπου θα προέχει η ανιδιοτελείς προσφορά, όπου θα παραμείνουν σε αυτό το χώρο όσοι έχουν να προσφέρουν και έχουν όρεξη για δουλειά».
Τα δεκάλεπτα: 14-13, 31-26, 47-47, 62-61
Ελλάδα (Σόφτσης): Σταμολάμπρου 26(5), Φουράκη 3, Καντάρα 9(2), Σλούκα 3 (1), Τάρλα 2, Χατζηγιακουμή, Πατεράκη 4, Σπανού 15 (1)
Ουγγαρία (Φάρκας): Μπάκσα, Μανιόκι 17(5), Φούιζ 5, Φ. Ζαμπό 4, Βελκέι 4,Μανσαρέ 2, Αντάμεζ 16 (2), Λικσάι 13.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου