Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

«ΠΑΟ θα πει Μαχητική ψυχή»!


 

Με πολλά χαμόγελα και στόχο να καταφέρουν να οδηγήσουν τον Παναθηναϊκό στα υψηλότερα σκαλοπάτια του Πρωταθλήματος, όπως του αξίζει πραγματοποιήθηκε χθες ο Αγιασμός και η επίσημη παρουσίαση της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του «τριφυλλιού», παρουσία της «Πράσινης»


Έχουν το ταλέντο, την αξία και την διάθεση να πρωταγωνιστήσουν στο φετινό πρωτάθλημα της Α1 μπάσκετ γυναικών, χτίζοντας παράλληλα την ομάδα, η οποία θα… σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά της σε βάθος χρόνου.
Οι Αμαζόνες του μπάσκετ του Παναθηναϊκού, με το χαμόγελο στα χείλη, και όρεξη για σκληρή δουλειά, πήραν την Δευτέρα το απόγευμα την ευχή του… Θεού και φορώντας μπλουζάκια με μότο: «Παναθηναϊκός θα πει Μαχητική ψυχή», ξεκίνησαν και επίσημα τη νέα χρονιά 2012-2013!
Από την παρουσίαση της ομάδας της Γιασεμής Σαμαντούρας, δεν έλειπε κανείς, κόσμος, διοίκηση, τεχνικό τιμ και όλες οι «πράσινες», συμπεριλαμβανομένου και η Αναστασία Σλούκα, που μέχρι πριν από δύο 24ωρα βρισκόταν στην Τσεχία για τις υποχρεώσεις με την Εθνική ομάδα Νέων Γυναικών, έδωσαν το σύνθημα της νίκης ενωμένοι ως μία γροθιά!
Ο Αγιασμός της ομάδας πραγματοποιήθηκε στον ανανεωμένο «Τάφο του Ινδού», παρουσία του προέδρου του Παναθηναϊκού ΑΟ, Αχιλλέα Μακρόπουλου, και του Γενικού Αρχηγού, Δημήτρη Μούρτου. Ο ισχυρός άνδρας της «Μάνας του Λόχου», μιλώντας στις «πράσινες» ανέφερε: «Δώστε τα όλα για τον Παναθηναϊκό και αφήστε όλα τα άλλα για εμάς. Η διοίκηση θα είναι εδώ δίπλα σας. Δώστε και την ψυχή σας για την ομάδα και όλα θα πάνε καλά Θέλω να σας ευχηθώ να έχετε μία καλή χρονιά. Βασιζόμαστε σε σας. Η διοίκηση είναι δίπλα σας και θα συνεχίσει να είναι. Δίνουμε βάση σε εσάς. Αγωνίζεστε για τον Παναθηναϊκό και θέλω να έχουμε χαρές και νίκες. Σας εύχομαι να έχετε υγεία και είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά. Σας έχουμε εμπιστοσύνη και θέλουμε να έχετε και εσείς πίστη στους εαυτούς σας». Ενώ ο έφορος της ομάδας, Ηλίας Μιχαλαριάς αφού τις καλωσόρισε τους ευχήθηκε: «Καλή χρονιά με υγεία»!

Σαμαντούρα: «Με τον κόσμο δίπλα μας»!

Η προπονήτρια του «τριφυλλιού», Γιασεμή Σαμαντούρα παρουσιάστηκε αποφασισμένη να… βγάλει το λάδι στις αθλήτριές της, με σκοπό να δώσουν στο παρκέ τον καλύτερό τους εαυτό. Μιλώντας στην «Πράσινη», η έμπειρη τεχνικός εξήγησε: «Πρώτα από όλα να ευχηθώ καλή χρονιά με υγεία σε όλες τις αθλήτριες, σε όλο τον κόσμο και σε όλο τον Παναθηναϊκό. Εμείς παραμένουμε στους στόχους που είχαμε ξεκινήσει από πέρσι. Πρώτα από όλα είναι να καταφέρουμε να έχουμε τον Παναθηναϊκό στα υψηλότερα σκαλοπάτια του Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου. Κατά δεύτερον να παίξει το νέο αίμα που έχει έρθει και φέτος στην ομάδα στο πλαίσιο μιας προσπάθειας που έχει ξεκινήσει από πέρσι. Τα νέα παιδιά φέραμε πέρσι στην ομάδα μαζί με τα νέα παιδιά που φέραμε φέτος να αποτελέσουν τη σπονδυλική της ομάδας και να φτιάξουμε μία ομάδα μέλλοντος. Πιστεύω ότι αυτά τα παιδιά θα μάθουν δίπλα στις έμπειρες αθλήτριες της ομάδας όπως είναι η Τούλα Καλέντζου και η Αριστέα Μαγκλάρα. Αθλήτριες οι οποίες γνωρίζουν από πρωταθλητισμό και βοηθήσουν τις νέες αθλήτριες.
Ο τρίτος μας στόχος είναι να έρχεται ο κόσμος στο γήπεδο. Θέλω να έρχεται ο κόσμος στο γήπεδο και να φεύγει ικανοποιημένος από το θέαμα που θα παρουσιάζουμε μέσα στο γήπεδο. Θέλουμε τον κόσμο να έρθει δίπλα μας σε όλη αυτή την προσπάθεια. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση που είναι δίπλα μας και ιδιαίτερα τον πρόεδρο, κ. Αχιλλέα Μακρόπουλο».
 
Καλέντζου: «Δουλειά, διάθεση και διάρκεια»!

Δύο από τα νέα αποκτήματα της ομάδας μπάσκετ είναι η διεθνής γκαρντ, Τούλα Καλέντζου, η οποία επέστρεψε στον Παναθηναϊκό, ενώ έχει ξανασυνεργαστεί και με την Γιασεμή Σαμαντούρα, και η Μαρία Μοσχοπούλου. Αρχικά το αστέρι της ομάδας, τόνισε με νόημα: «Τι να πω τώρα; Δουλειά, διάθεση και διάρκεια»! Ενώ η Μαρία Μοσχοπούλου, που δεν μπορούσε να κρύψει την ικανοποίηση της για τη μεταγραφή της στον Παναθηναϊκό υπογράμμισε: «Στον Παναθηναϊκό συνάντησα μία οικογένεια από πολύ καλούς ανθρώπους τόσο σε ότι αφορά του προπονητές και τις συμπαίκτριές μου όσο και από τους ανθρώπους της ομάδας. Πιστεύω ότι θα έχουμε μία πολύ καλή χρονιά. Πάνω από όλα να έχουμε υγεία και πιστεύω ότι θα πάμε πολύ καλά. Ήδη έχουν ανοίξει όλοι τις αγκαλιές τους και έχουμε γίνει μία οικογένεια. Από εκεί και πέρα είναι στο χέρι μας να το βγάλουμε αυτό μέσα στο γήπεδο»!
Τέλος η… παλιά, Αριστέα Μαγκλάρα κατέληξε: «Η ομάδα σε μεγάλο ποσοστό είναι καινούργια αν και έχει κρατηθεί ο κορμός. Σε αυτή τη δεύτερη χρονιά τα πράγματα είναι ακόμα πιο οργανωμένα στο τμήμα. Είναι όμορφες οι αλλαγές στη Λεωφόρο, μοιάζει με νέο κλειστό! Στόχος μας είναι η τετράδα στο πρωτάθλημα και το Final 4 του Κυπέλλου. Θα τα δώσουμε όλα εγώ και όλες οι κοπέλες. Τους θέλουμε όλους δίπλα μας. Έχουμε τρομερή χημεία με τους οπαδούς μας και τους θέλουμε διαρκώς κοντά μας και στη φετινή μας προσπάθεια».  


To Ρόστερ της Ομάδας 2012-13

ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΑΝ
Δήμητρα Καλέντζου Γκαρντ
Ιωάννα Δίελλα        Φόργουοντ
Μαρία Μοσχοπούλου Φόργουοντ
Ευγενία Κωτούλα Φόργουοντ
Φωτεινή Πριόνα Γκαρντ
Φένια Λαψάνα Γκαρντ
Ιωάννα Χρονοπούλου  Σέντερ
Αντωνία ΛεντζάκηΓκαρντ

ΑΝΑΝΕΩΣΑΝ
Αριστέα Μαγκλάρα Γκαρντ
Αναστασία Σλούκα Γκαρντ/Φόργουοντ
Σταύρια Κόνιαλη         Γκαρντ
Έλενα Βλάνη        Γκαρντ
Ελεάνα ΧριστινάκηΣέντερ
Νταϊάνα Ντέλβα        Σέντερ


ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ & ΙΑΤΡΙΚΟ ΤΙΜ
Γιασεμή Σαμαντούρα      Α΄ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
Πέτρος Πρέκας               Β΄ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
Κώστας Μασούρης         ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ
Νίκος Καρκάνης            ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Αποστόλης Παναγόπουλος ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΝΕΑΝΙΔΩΝ
Κατερίνα Χατζηδάκη         ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
Δημήτρης Πάππας

ΕΦΟΡΟΣ: Ηλίας Μιχαλαριάς


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου