Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Το μέλλον είναι στον ΠΑΟ!



Νεαρές αθλήτριες με ταλέντο, προσόντα και διάθεση για σκληρή δουλειά, έχουν περάσει το κατώφλι της Λεωφόρου, με τον Παναθηναϊκό να «χτίζει» τις ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν σε γυναικείο βόλεϊ και μπάσκετ!


 Ομάδες με ταλέντο και μέλλον! Αυτό είναι το μυστικό της διαρκούς επιτυχίας και αυτό προσπαθούν να πετύχουν στον Παναθηναϊκό. Η οικονομική κρίση μπορεί να έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στον Ερασιτέχνη, ωστόσο η λύση θα έρθει από… Ελλάδα και συγκεκριμένα αν εμπιστευτούμε τα νέα ταλέντα! 
Στην γυναικεία ομάδα βόλεϊ, που βιώνει μία από τις χειρότερες περιόδους της ιστορίας του τμήματος, έπειτα από μία άκρως επιτυχημένη επταετία με συγκομιδή 7 πρωταθλήματα, 5 Κύπελλα και ασημένιο μετάλλιο στο Challenge Cup, το μότο είναι: Πρωταθλήτριες από την… αρχή. Οι ιθύνοντες του τμήματος, με τον προπονητή, Σπύρο Χουντουμάδη, επέλεξαν νεαρές ταλαντούχες αθλήτριες, με στόχο να τις δουλέψουν, προκειμένου να εξελιχθούν στις αυριανές Πρωταθλήτριες της Α1 γυναικών. Μία από αυτές είναι η Ανθή Βασιλαντωνάκη, γεννηθείσα στις 9 Απριλίου το 1996, που μέχρι πέρσι αγωνιζόταν στο Πρωτάθλημα Κορασίδων με την Ένωση Βύρωνα. Η 16χρονη διαγώνια ύψους 1,94μ. φέτος επιλέχθηκε από τον Τάκη Φλώρο για την Εθνική Γυναικών «πηδώντας» από την Εθνική Κορασίδων, και έχει βάλει… πλώρη για πολύ ψηλά!
Παράλληλα στο γυναικείο τμήμα μπάσκετ, η στελέχωση του τμήματος με νεαρές ταλαντούχες αθλήτριες έχει ξεκινήσει από πέρσι, όποτε η Γιασεμή Σαμαντούρα έδειξε εμπιστοσύνη στην Αναστασία Σλούκα αλλά και σε άλλες αθλήτριες, όπως η Ελεάννα Χριστινάκη κ.ά, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του γυναικείου μπάσκετ. Η ύψους 1,80μ. «πράσινη» γεννηθείσα στις 21 Ιανουαρίου το 1993 γκαρντ ήρθε πέρσι στο «τριφύλλι» από τον Άρη, και μάλιστα ήταν σταθερά ανάμεσα στις κορυφαίες παίκτριες της ομάδας. Ενώ πριν από λίγες ημέρες κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα β’ κατηγορίας, ανεβάζοντας την Εθνική ομάδα Νέων Γυναικών στην α’ κατηγορία.

Τα δύο φιντανάκια του συλλόγου μίλησαν στην «Πράσινη» για τους στόχους τους με το «τριφύλλι»!

  
ΒΑΣΙΛΑΝΤΩΝΑΚΗ
Ταλέντο, προσόντα, αλλά σκληρή δουλειά!

Έπειτα από ένα ονειρικό καλοκαίρι, όπως το έχεις χαρακτηρίσει η ίδια με την είσοδό σου στην Εθνική ομάδα γυναικών και την μεταγραφή σου στον Παναθηναϊκό, πως θέλεις να εξελιχθεί;
«Είμαι πολύ χαρούμενη τόσο που με επέλεξαν για την Εθνική γυναικών, όσο και που ήρθα στον Παναθηναϊκό! Είναι κάτι που ήθελα πάντα από τότε που άρχισα να παίζω βόλεϊ. Αυτό που σκοπεύω να κάνω τώρα είναι να δουλέψω ακόμη περισσότερο, για να προσπαθήσω να πετύχω ότι καλύτερο σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο».

Τι περιμένεις να πετύχεις στην θητεία σου στο «τριφύλλι» στην πρώτη σου μάλιστα χρονιά στα σαλόνια της Α1 Γυναικών;
«Αυτό που σκοπεύω να κάνω είναι να πάρω εμπειρίες στην Α1, αγωνιζόμενη μάλιστα με την φανέλα μιας από τις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Αυτό ήθελα εξαρχής και χαίρομαι πολύ που θα είμαι η βασική διαγώνια του Παναθηναϊκού»!

Ήξερες ότι θα είναι μια δύσκολη χρονιά για τον Παναθηναϊκό, πως αποφάσισες να συνεχίσεις εδώ  την καριέρα σου;
«Ήταν μια πρόκληση για μένα να έρθω στον Παναθηναϊκό. Η πρόταση που μου έγινε ήταν ιδανική για μένα και χαίρομαι που θα παίξω και θα πάρω εμπειρίες αγωνιζόμενη σε αυτήν την ιστορική ομάδα».

Πως πιστεύεις ότι μπορεί να πάει η χρονιά για το «τριφύλλι»:
«Θεωρώ ότι όπως εγώ έτσι και οι άλλες κοπέλες έχουμε πολλά να πάρουμε από όλη την ομάδα. Είμαστε ένα άκρως νεανικό σύνολο, όλες θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό, θα δουλεύουμε σκληρά και θα δίνουμε τα πάντα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, με σκοπό να πετύχει η ομάδα τους στόχους της».



ΣΛΟΥΚΑ
Χαμηλά το κεφάλι με… υψηλές προσδοκίες


Πως αισθάνεσαι για την άνοδο στην α’ κατηγορία που πέτυχε η Εθνική ομάδα Νέων Γυναικών, όπου είχες ενεργή συμμετοχή;
«Είμαι πολύ χαρούμενη για την άνοδο στην Α’ κατηγορία και για την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Πέρσι είχαμε χάσει στις λεπτομέρειες την άνοδο, ενώ φέτος αποδείξαμε ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα β’ κατηγορίας και αξίζαμε να ανεβούμε. Χαίρομαι και εγώ που βοήθησα την ομάδα μου να πετύχει τον στόχο της».

Είναι ίσως  ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσει η νέα αγωνιστική χρονιά για εσένα;
«Φυσικά. Μου δίνει τεράστια αυτοπεποίθηση και μου ανεβάζει την ψυχολογία. Προέρχομαι από μία πολύ καλή χρονιά με τον Παναθηναϊκό και πλέον στοχεύω ακόμη ψηλότερα καθώς θέλω να ενισχύσω την προσπάθεια της γυναικείας ομάδας».

Ποιοι είναι οι στόχοι του Παναθηναϊκού για τη νέα σεζόν;
«Οι στόχοι για τον Παναθηναϊκό είναι πάντα υψηλοί. Πρόκειται για έναν τεράστιο σύλλογο και οι απαιτήσεις είναι μεγάλες. Ιδιαίτερα μετά την περσινή χρονιά, η οποία ήταν επιτυχημένη, θέλουμε μια ανάλογη πορεία και ίσως ακόμη καλύτερη, και μακάρι να ακολουθήσει ένας τίτλος».

Προσωπικά τι σκοπεύεις να πετύχεις την δεύτερη χρονιά σου στο «τριφύλλι»;
«Εγώ απλά ελπίζω να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ την ομάδα μου. Είμαι σίγουρη ότι θα βελτιώσω κάποια στοιχεία στο παιχνίδι μου, αφού θα αγωνίζομαι πλάι σε έμπειρες αθλήτριες. Ενώ από εκεί και πέρα θέλω να διεκδικήσω όσο παραπάνω χρόνο μπορώ, και να δικαιώσω αυτούς που με πιστεύουν».


 Πηγή: Εφημερίδα "Η Πράσινη"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου