Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Στον τελικό των 400μ. ο Πρώτος!




Ψηλά τη σημαία του Παναθηναϊκού και της Ελλάδας κρατάει, ο «χάλκινος» Παραολυμπιονίκης του Πεκίνου και μοναδικός εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Πρώτος, που θα δώσει το «παρών» στον μεγάλη τελικό της Κυριακής στα 400μ. στο τουρνουά «Λονδίνο 2012»



Την πρόκριση στον τελικό των 400 μέτρων κατηγορίας T13 πανηγύρισε χθες ο αθλητής του Παναθηναϊκού, Γιάννης Πρώτος!
Ο «χάλκινος» Παραολυμπιονίκης του Πεκίνου στο ίδιο αγώνισμα, στον χθεσινό προκριματικό κατέκτησε την δεύτερη θέση στην πρώτη σειρά με 50.73 και εξασφάλισε την πρόκρισή του στον τελικό της Κυριακής. Την καλύτερη επίδοση από την πρώτη σειρά σημείωσε ο Ιρακινός Χουσείν Καντίμ με 50.36, ενώ στη δεύτερη προκριματική σειρά, ο Μαροκινός Μοχάμεντ Αμγκιούν κατέβασε το ρεκόρ Παραολυμπιακών Αγώνων κάτω από τα 50 δευτερόλεπτα και συγκεκριμένα στο 49.04. Η επίδοση του Πρώτου ήταν συνολικά η πέμπτη των προκριματικών και δείχνει ότι έχει βάλει πλώρη για ένα ακόμη μετάλλιο στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός!

8η θέση το tandem γυναικών

Επιπρόσθετα από ελληνικής πλευράς την 8η θέση στον τελικό του 1 χιλιομέτρου ατομικής χρονομέτρησης κατηγορίας Β για το Παραολυμπιακό τουρνουά ποδηλασίας πίστας «Λονδίνο 2012», κατέκτησαν οι Αδαμαντία Χαλκιαδάκη/Ηρώ Μηλάκη (πιλότος). Το ελληνικό γυναικείο δίδυμο, είχε επίδοση 1:17.619 και τερμάτισε στην όγδοη θέση, την ίδια στιγμή που το πλήρωμα από την Αυστραλία αποτελούμενο από τις Φελίσιτι Τζόνσον/Στέφανι Μόρτον κατακτούσε την πρώτη θέση με 1:08.919 που αποτελεί νέο Παραολυμπιακό ρεκόρ.
Τέλος στην 16η θέση του τελικό της κορίνας κατηγορίας F31/32/51 κατετάγη ο Νίκος Καπλάνης. Ο Έλληνας πρωταθλητής, αν και έχει προσωπικό ρεκόρ πάνω από 20 μέτρα, περιορίστηκε σε επίδοση 18.82μ. που τον έφερε στην προτελευταία θέση του αγωνίσματος. Την πρώτη θέση με παγκόσμιο ρεκόρ κατέκτησε ο Σέρβος Ζέλικο Ντιμιτρίεβιτς με βολή στα 26.88.

Πηγή: Εφημερίδα "Η Πράσινη"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου