Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

«Τα λεφτά δεν κάνουν την επιτυχία»!




Το κλίμα μέσα στην ομάδα και η όρεξη για διάκριση είναι το μυστικό της επιτυχίας για το μέλος της ομάδας πόλο του Παναθηναϊκού, Παναγιώτη Παπαδόγκωνα! 

Έπειτα από πέντε χρόνια στον Πανιώνιο ο Παναγιώτης Παπαδόγκωνας αν και είχε πρόταση από Χίο και Ολυμπιακό, προτίμησε να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό, καθώς βλέπει την δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια και επιθυμεί να συμβάλλει στην προσπάθεια του στο δρόμο για την κορυφή!
 Ο περιφερειακός των «πανθήρων» που σε λίγες ημέρες, συγκεκριμένα στις 16 Σεπτεμβρίου, κλείνει τα 25 του χρόνια, όπως εξήγησε στην «Πράσινη» συμφώνησε με το «τριφύλλι» αφού είναι μια ομάδα με δυνατότητες που κάνει πρωταθλητισμό. Ο Παναγιώτης Παπαδόγκωνας που πέρσι έκανε εξαιρετική χρονιά στον Πανιώνιο, θεωρεί το κλειδί της επιτυχίας το κλίμα μέσα στην ομάδα και την όρεξη για διάκριση!

Πως πήρες την απόφαση να έρθεις από τον Πανιώνιο στον Παναθηναϊκό;
«Το ενδιαφέρον που μου έδειξε ο έφορος του τμήματος, και γενικά η προσέγγιση που είχα από τους ιθύνοντες της ομάδας με έκαναν να μην κλείσω ούτε στη Χίο ούτε στον Ολυμπιακό. Ο Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια είναι μέσα στην 4άδα και πρωταγωνιστεί, κάτι που οφείλει και στον κόσμο που τον ακολουθεί και στο όνομά του. Έτσι δεν μου ήταν δύσκολο να αποφασίσω»!

Ποιοι είναι οι στόχοι που θέλεις να πετύχεις με το πράσινο σκουφάκι:
«Είναι ένα σύνολο που έχει πολλές δυνατότητες. Κάνει πρωταθλητισμό, κάτι που ελάχιστες ομάδες κάνουν πλέον. Παράλληλα θέλω να γυρίσω στην Εθνική ομάδα και ο Παναθηναϊκός είναι ένα σκαλοπάτι που μπορεί να με βοηθήσει να το πετύχω. Από εκεί και πέρα οι στόχοι μου ταυτίζονται με τους στόχους της ομάδας, που πάντα είναι υψηλοί, όπως αρμόζει σε αυτόν τον σύλλογο».
 
Μέχρι που πιστεύεις ότι μπορεί να φτάσει φέτος το «τριφύλλι», βάσει των μεταγραφών που έχουν γίνει;
«Το σημαντικότερο είναι ότι οι ομάδες που έχουν διάθεση και όρεξη, και δεν τους απασχολούν θέματα εξωαγωνιστικά είναι αναπόφευκτο  πως θα πάνε καλά. Η ομάδα λοιπόν φέτος είναι πλήρης . Φυσικά ο Γιώργος Αφρουδάκης είναι βαρόμετρο, και ελπίζω να μείνει. Από εκεί και πέρα ο Φάνης Κουντουδιός έχει αποδείξει και σαν παίκτης και σαν προπονητής ότι έχει φιλοδοξίες. Και ένας λόγος που έκλεισα στον Παναθηναϊκό είναι και αυτός, γιατί ξέρω ότι κάνει καλή προπόνηση».

Φεύγεις με πικρία από τον Πανιώνιο;
«Είμαι 5 χρόνια και τα προβλήματα στον Πανιώνιο υπάρχουν τα τελευταία τρία. Μπορεί να είχε διαλυθεί η ομάδα, όμως την κρατήσαμε οι παίκτες και ο προπονητή, ο Μάκης Βολτυράκης και ο Δημήτρης Σελετόπουλος στη συνέχεια. Εμείς θέλαμε να συνεχίσουμε τον πρωταθλητισμό. Φεύγω με μια πικρία όχι από τον Πανιώνιο αλλά μόνο από τη διοίκηση. Ο κόσμος μας στήριξε και το κλίμα στην ομάδα ήταν πολύ καλό. Αυτό άλλωστε μας βοήθησε και πήγαμε καλά, ενώ στην αρχή μας είχαν για… υποβιβασμό. Πρέπει να καταλάβουν όλες οι διοικήσεις όλων των ομάδα ότι οι παίκτες πρέπει να μην είναι μισθοφόροι, αλλά να αγαπούν το άθλημα και να προσπαθούν για το καλύτερο της ομάδας. Οι νέοι πρέπει να διεκδικήσουν τις θέσεις και να αποδείξουν ότι αξίζουν».

Ποιο είναι κατά την γνώμη σου το μυστικό της επιτυχίας για κάποια ομάδα;
«Τα λεφτά δεν κάνουν την επιτυχία. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Το κλίμα μέσα στην ομάδα είναι πολύ σημαντικό. Και φυσικά η  όρεξη για διάκριση μπορεί να κάνει την διαφορά»!


Πηγή: Εφημερίδα "Η Πράσινη"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου