Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Η ΑΕΚ τη νίκη, ο ΠΑΟ το Πρωτάθλημα!

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Παναθηναϊκού έχασε δικό της παιχνίδι με 3-0 (25-23, 25-23, 25-22) υποτιμώντας την αυτοαποκαλούμενη Πρωταθλήτρια, ή αλλιώς τον Παναθηναϊκό β’, AEK στην 6η αγωνιστική της Α1 Γυναικών. 

Οι... Κούπες, ωστόσο έρχονται τον Απρίλιο. Αυτό που ποτέ δεν έμαθε ο Ολυμπιακός, αυτό θα πάθει και η ΑΕΚ, που  χθες πανηγύρισε σαν να πήρε το Πρωτάθλημα! 
Τα… φίνα κορίτσια του Παναθηναϊκού έκαναν πολλά λάθη, και δεν μπόρεσαν  να αφιερώσουν τη νίκη στον κόσμο τους που χθες κατέκλυσε το Μετς. Τα πολλά χαμένα σερβίς, τα λάθη στην άμυνα, και η έλλειψη ψυχραιμίας, κόστισαν στο «τριφύλλι», που ωστόσο κοίταξε στα… μάτια την ΑΕΚ, που είναι έτοιμη από τον Αύγουστο και έχει τις μισές πρώην  παίκτριες από τον Παναθηναϊκό!
Από το πρώτο λεπτό του αγώνα φάνηκε ότι το παιχνίδι θα είναι ντέρμπι! Τόσο οι «πράσινες», όσο και οι φιλοξενούμενες έδειξαν ότι ήθελαν τη νίκη. Ο Σπύρος Χουντουμάδης ξεκίνησε με τις Φερέιρα, Χατζηνικολάου, Καρπουζά, Νιέβα, Κωνσταντίνου, Γιουράνι και λίμπερο τη Μυλωνά.
Και τα δύο πρώτα σετ πήγαιναν πόντο πόντο, με την Μανωλίνα Κωνσταντίνου να δείχνει πως διαθέτει  πολλά… κιλά ταλέντο και πως μπορεί να κάνει την διαφορά στον ΠΑΟ. Οι αθλήτριες όμως του Αποστόλη Οικονόμου, ήξεραν που να «χτυπήσουν» τον αντίπαλό τους και με τις έμπειρες Τζανακάκη, Ντόγκανιτς και Μποροβίντσεκ έκαναν σερί 6-0 φέρνοντας το ματς στα ίσα. Παρά τις προσπάθειες της Ξανθής Μυλωνά, που ήταν η κορυφαία παίκτρια για τον Παναθηναϊκό, και τις εξάρσεις των Νιέβα και Καρπουζά, το σκορ γινόταν 22-22, όμως οι «κιτρινόμαυρες» δεν τα παράτησαν και εκμεταλλευόμενες τα λάθη των γηπεδούχων, έκαναν το 2-0. 
Ο κόσμος έδινε τον δικό του παλμό στον αγώνα, όμως οι φιλοξενούμενες είχαν κλειστά τα αυτιά τους και έχοντας την ψυχολογία με το μέρος τους, επέβαλλαν τον ρυθμό τους στο τρίτο σετ. Παρόλα αυτά οι Πρωταθλήτριες αντέδρασαν. Ο Χουντουμάδης πέρασε στη θέση της Γιουράνι την Χριστοδούλου, που πίεσε στο σερβίς, όμως η έλλειψη καθαρού μυαλού και αυτοσυγκέντρωσης οδήγησε σε νέα λάθη που ήταν καθοριστικά για το «τριφύλλι», που αν και πάλεψε δεν μπόρεσε να κάνει την ανατροπή!

Παναθηναϊκός (Σπύρος Χουντουμάδης): Κωνσταντίνου 14 (14/28 επ., 46% υπ.), Νιέβα 18 (2 άσοι, 12/28 επ., 52% υπ.), Γιουράνι 11 (7/23 επ., 4 μπλοκ), Χατζηνικολάου 7 (6/13 επ., 1 μπλοκ), Καρπουζά 4 (2 άσοι, 1/3 επ., 1 μπλοκ), Φερέιρα 1 (1 άσος), Μυλωνά (λ, 73% υπ.), Χριστοδούλου
ΑΕΚ (Αποστόλης Οικονόμου): Ντόγκανιτς 12 (12/22 επ., 23% υπ.), Κις 12 (1 άσος, 8/29 επ., 3 μπλοκ), Τζανακάκη 10 (1 άσος, 8/9 επ., 1 μπλοκ), Μποροβίντσεκ 9 (1 άσος, 4/8 επ., 4 μπλοκ), Παπαγεωργίου 6 (2 άσοι, 3/12 επ., 12% υπ., 1 μπλοκ), Παπαφωτίου 3 (1 άσος, 1/2 επ., 1 μπλοκ), Σάκκουλα (λ, 55% υπ.), Γκούζου 1 (1/2 επ.), Κουνάδη, Κίτσου





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου