Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Κορυφή για Μπουρδάκου που βλέπει...Λονδίνο!




 Την πρώτη θέση κατέκτησε η Άννα Μπουρδάκου, το Σάββατο 18/2 στους αγώνες Κυπέλλου της Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, που διεξήχθησαν στο ΟΑΚΑ, και πήρε την πρόκριση στο προΟλυμπιακό τουρνουά!


Το Σάββατο 18/2 διεξήχθησαν στο ΟΑΚΑ οι αγώνες κυπέλλου της Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. Στο ξίφος ασκήσεως συμμετείχαν για τον Παναθηναϊκό οι Άννα Μπουρδάκου, Νεφέλη Λυσιμάχου, Νεφέλη Μπαρλαούρα και η νέα μας αθλήτρια που έκανε το ντεμπούτο της σε αγώνες με το Τριφύλλι, η Μαρίνα Φραγκίδη.  

Η επιτυχία τόσο της κατάκτησης  της 1ης  θέσης, του Κυπέλλου από την Άννα Μπουρδάκου,  αλλά και η διατήρηση των αθλητών μας μέσα στην 8άδα είναι το αποτέλεσμα της συνεχούς προσπάθειας και προπόνησης από τον προπονητή μας Δημήτρη Κάζαγλη μαζί με τη στήριξη και τη συμπαράσταση του Προέδρου, Αχιλλέα Μακρόπουλου.

Η κατάκτηση της 1ης θέσης από την Άννα Μπουρδάκου της άνοιξε την πόρτα για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου ενώ η τελευταία φάση θα παιχτεί στο ΟΑΚΑ στις 21 Απριλίου.

Ο έφορος της ομάδας, Δημήτρης Σύριος δήλωσε για την μεγάλη αυτή επιτυχία: «Είμαστε υπερήφανοι που οι αθλητές μας καταφέρνουν να διατηρούν τους στόχους τους και ιδιαίτερα αυτοί που κατέχουν την  πρώτη θέση. Η παρουσία του Γενικού Αρχηγού, κ. Χρυσοστόμου στο ΟΑΚΑ και η παρακολούθηση από μέρους του των αγώνων, όσο και η συνεχής επικοινωνία και αγωνία του Προέδρου κου Αχιλλέα Μακρόπουλου για την τελική κατάταξη και επιτυχία των αθλητριών μας μόνο εγγύηση για διατήρηση και ανάπτυξη του Παναθηναϊκού μπορεί να σημαίνουν. Την εποχή που οι επιχορηγήσεις  για τον αθλητισμό κόβονται, σωματεία βρίσκονται  χωρίς οικονομικούς πόρους ο Παναθηναϊκός παρ' όλες τις δυσκολίες που έχει, ανταπεξέρχεται με καπετάνιο τον Αχιλλέα Μακρόπουλο όχι μόνο θα φτάσει στο λιμάνι ασφαλής αλλά το σύνθημα είναι ανάπτυξη, δημιουργία προσέλκυση νέων στις  ακαδημίες».
Και πρόσθεσε: «Η ομάδα ξιφασκίας του Παναθηναϊκού ανασυντάχθηκε το 2009 και ενώ είχε μόνο 4 αθλητές χωρίς σκάφος,  με καπετάνιο τον Αχιλλέα Μακρόπουλο και πηδαλιούχο τον προπονητή μας Δημήτρη Κάζαγλη και τους βοηθούς προπονητές Λεωνίδα Κούκο και την Σπυριδούλα Λιάλια  βρισκόμαστε μέσα σε ένα θωρηκτό, το Απόστολος Νικολαΐδης στην Θύρα 2 και αυτή την στιγμή έχουμε δημιουργήσει μια ομάδα 17 αθλητών με υψηλές διακρίσεις ο καθένας στο όπλο του αλλά και ένα φυτώριο από 20 νέους σε ηλικία αθλητές  (από τον Οκτώβριο μέχρι τώρα).  Σήμερα αρχές του 2012 , βρισκόμαστε στην 14η θέση της Πανελλήνιας κατάταξης  και έχουμε συνολικά μάχιμους 37 αθλητές.  Η ομάδα Ξιφασκίας του Παναθηναϊκού στόχο έχει να διαδώσει το άθλημα σε πολλούς νέους και νέες μέσω της Ακαδημίας που λειτουργεί στην ΘΥΡΑ  2  ,να δοξάσει τον Παναθηναϊκό και να τιμήσει όλους αυτούς που μας εμπιστεύτηκαν και επενδύουν επάνω μας».  

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος2/3/12 20:11

    Μπράβο Άννα μας κάνείς υπερήφανους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/3/12 20:13

    Μπράβο Άννα μας κάνεις υπερήφανους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος27/3/12 21:05

    Αννα συνεχισε το ονειρο σου και ολοι ειμαστε κοντα σου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος1/4/12 15:45

    Αννα συνεχισε το ονειρο σου και ολοι ειμαστε καοντα σου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή