Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Μια τρελή, τρελή γιορτή του βόλεϊ!




Νικήτριες του All Star Day γυναικών 2012, ήταν οι επίλεκτες Ξένες, νικήτριες στη διασκέδαση όμως οι επίλεκτες Ελληνίδες, με τα αστέρια του Παναθηναϊκού να… πρωτοστατούν!



Με την Ξανθή Μυλωνά να… σερβίρει και να σκοράρει, την Ελένη Κιόση να «λαδώνει» την Χαρά Σάκκουλα, που ήταν κριτής, για να βγει καλύτερη επιθετικός, την Μαρία Χατζηνικολάου να… παρενοχλεί τις διαιτητές για να δίνουν πόντους στην ομάδα των Ελληνίδων, και να παίρνει το σημαιάκι της επόπτριας, όπως και η Ξανθή Μυλωνά με την Ευγενία Τζουμάκα από την άλλη πλευρά, για να δίνουν άουτ επιθέσεις στις ξένες, πραγματοποιήθηκε χθες το All Star Day Volley Γυναικών 2012 στο κλειστό γυμναστήριο της Λευκάδας.

Περίπου 2000 κάτοικοι του νησιού του Ιουνίου το πρωί βρίσκονταν στην στολισμένη πλατεία της Λευκάδας για την παρέλαση των μικρών μασκαράδων και το απόγευμα γέμισαν το γήπεδο για να παρακολουθήσουν τα αστέρια της Α1 γυναικών να δίνουν «μάχες» στον φιλέ, αλλά και… ατάκες για πολύ γέλιο! Η επίδειξη ξεκίνησε σαν ένας κανονικός αγώνας, μέχρι που οι Ελληνίδες ξεκίνησαν τα… δικά τους, με τις ξένες να ακολουθούν, με πρωτοστάτη την «πράσινη» Ντιάνα Φερέιρα!
Μέχρι και η διαιτητής του αγώνα, Γεωργία Μεταξά έδωσε ρεσιτάλ, αφού πήρε… πόντο για λογαριασμό των επίλεκτων Ελληνίδων! Ενώ στις δύο τελευταίες φάσεις του αγώνα, όπου όλες οι αθλήτριες και των δύο ομάδων μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και μάλιστα τράβηξαν και τους προπονητές τους, Τάκη Φλώρο και Αποστόλη Οικονόμου στις Ελληνίδες, και Ζόραν Κόβασιτς και Σύλβια Ιβάνοβα στις Ξένες, για να «ντυθούν» πασαδόροι, η δεύτερη διαιτητής, Μαρία Οικονόμου έδωσε… λάθος θέσεις για τις ξένες!
 
MVP για 5 δευτερόλεπτα!

Για την καλύτερη επίθεση, διαγωνίστηκαν οι Κιόση, Λαμπρούση και Τζανακάκη, για τις Ελληνίδες και Νιέβα, Γιουράνι και Μιγιάτοβιτς για τις ξένες, και παρά τις προσπάθειες της Κιόση να «εξαγοράσει» τις κριτές, το βραβείο πήρε η Γεωργία Τζανακάκη. Στην ομάδα των Ελληνίδων αγωνίστηκε και η Βίκυ Χατζηβασιλείου, ως guest και καταχειροκροτήθηκε από τους θαυμαστές της.
Για την ιστορία νικήτριες του αγώνα, ήταν οι επίλεκτες ξένες που επικράτησαν 2-1 (25-19, 18-25, 25-23) των Ελληνίδων. Ωστόσο MVP αναδείχθηκε η Ελένη Κιόση, η οποία χάρισε το βραβείο της στην Ευαγγελία Μερτέκη, αφού όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Ήμουν MVP για 5 δευτερόλεπτα και μετά το έδωσα στην Μερτέκη γιατί το άξιζε. Πρέπει να δίνουμε ώθηση στα δικά μας παιδιά και όπως με βοήθησαν εμένα όταν ξεκίνησα, έτσι και εγώ ήθελα να το κάνω και εγώ για εκείνη. Είμαι σίγουρη ότι με το που πάει στο σπίτι της ακόμη και σήμερα με το βραβείο θα κάνει προπόνηση»!

Η ελληνική ομάδα: Τζουμάκα Ευγενία, Μυλωνά Ξανθή, Χατζηνικολάου Μαρία, Καραγκούνη Παναγιώτα, Ιζαμπέλα Ιβάνοβα, Λαμπρούση Γεωργία, Παππά Μαρία, Τζανακάκη Γεωργία, Εμμανουηλίδου Μελίνα, Κιόση Ελένη, Μερτέκη Ευαγγελία, Τζοχατζή Μαρίνα, Χατζηβασιλείου Βίκυ. Προπονητές: Τάκης Φλώρος, Απόστολος Οικονόμου.
Η ομάδα των ξένων: Μποροβίντσεκ Σόνια, Κις Κάταλιν, Ντόγκανιτς Μπογιάνα, Φερέιρα Ντιάνα, Γιουράνι Περέα Ρομάνα, Νιέβα Μάρτα, Τένεβα Ραντόσβετα, Σίμανιτς Μπιλιάνα, Νοσέκοβα Μαρτίνα, Λέτο Μπιόλο Σίντια, Mιγιάτοβιτς Γέλενα, Πέτο Ανίτα, Σιλχάνοβα Έβα και Σίμιτς Γέλενα. Προπονητές: Ζόραν Κόβαζιτς, Σίλβια Ιβάνοβα.


«Το μέλλον του βόλεϊ»!

Νωρίτερα η Β΄ ομάδα των επίλεκτων κορασίδων της ΕΣΠΕΔΕ επικράτησε της Α΄ ομάδας με 2-1 (17-25, 25-16, 25-23), αλλά και οι δύο ομάδες κέρδισαν το χειροκρότημα, αναμνηστικά δώρα και τα εύσημα από τους δύο ομοσπονδιακούς προπονητές, Τάκης Φλώρος και Απόστολος Οικονόμου που παρακολούθησαν τον αγώνα επίδειξης και δήλωσαν: «Για την ηλικία τους έχουν καλά τεχνικά στοιχεία και αυτό είναι ελπιδοφόρο για το μέλλον του γυναικείου βόλεϊ».

 Πηγή: Η Πράσινη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου