Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Το Κύπελλο στον κόσμο!


 

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να έχασε την ευκαιρία να προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του σε τελικό Κυπέλλου, καθώς ηττήθηκε από την Χίο με 8-4, ωστόσο η πράσινη εξέδρα πήρε τον... τίτλο και μάλιστα χωρίς αντίπαλο!


Ο Παναθηναϊκός απώλεσε την Παρασκευή το απόγευμα την ευκαιρία να προκριθεί στον τελικό του 13ου Final 4 Κυπέλλου Ελλάδας, αφού η Χίος εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία του στην άμυνα και την δυστοκία στην επίθεση στο 3ο οκτάλεπτο και πήρε τη νίκη με 8-4. Ωστόσο τις εντυπώσεις έκλεψε ο συγκολονιστικός κόσμος της Κεφαλονιάς, που όπως αποδείχτηκε είναι καταπράσινη!

Οι «πράσινοι» αν και μπήκαν δυναμικά στον α’ ημιτελικό του Κυπέλλου, στο τρίτο 8λεπτο έπαθαν μπλατ άουτ στην επίθεση και κάνοντας τρία παιδιάστικα λάθη στην άμυνα, έδωσαν προβάδισμα τριών γκολ στην Χίο, που πήρε τελικά τη νίκη και προκρίθηκε στον δεύτερο τελικό της ιστορίας της.
Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Φάνης Κουντουδιός ξεκίνησε τους Ρέππα, Κομάντινα, Στελλάτο, Γιάννη και Νικήτα Κόχειλα, Αληχανίδη και Γιώργο Αφρουδάκη, ενώ ο Μάκης Βολτυράκης για την Χίο ξεκίνησε τους Ντόσκα, Θεοδωρόπουλο, Χατζηθεοδωρου, Βλοντάκη, Μοιράλη, Φουντούλη και Καραμπέτσο.
Το «τριφύλλι» ξεκίνησε πολύ καλά, παίζοντας πολύ καλή άμυνα στο πρώτο 8λεπτο, που έληξε ισόπαλο 1-1, με γκολ του Γιώργου Αφρουδάκη, ενώ έχασε την ευκαιρία να προηγηθεί με σουτ του Νικήτα Κόχειλα που σταμάτησε στο δοκάρι. Στη συνέχεια οι Ντόσκας και Μοιράλης έκαναν το 3-1, με τον «Άφρου» -απόλυτο πρωταγωνιστή- να μειώνει σε 3-2, σκορ που οι δυο ομάδες πήγαν σε ημίχρονο.
Στο τρίτο 8λεπτο οι «πράσινοι» έκαναν τρία εύκολα λάθη, που έδωσαν την ευκαιρία στους Χιώτες να «ανοίξουν» την ψαλίδα στο σκορ σε 6-2, με τον Μίμη Αληχανίδη να μειώνει σε 6-3 ένα λεπτό πριν τη λήξη του οκταλέπτου. Η συγκέντρωση των παικτών του Φάνη Κουντουδιού ωστόσο χάθηκε, με τους «πράσινους» να κάνουν πολλές βιαστικές επιθέσεις, και να μην σκοράρουν ούτε στον παίκτη παραπάνω (1/7), κάτι στο οποίο βοήθησε και ο Φίλιππος Καραμπέτσος.
Το τέταρτο οκτάλεπτο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα με τον Αντώνη Βλοντάκη να κάνει το 8-3 και τον Γιάννη Κόχειλα να διαμορφώνει το τελικό 8-4.

Τα 8λεπτα: 1-1,2-1, 4-1, 1-1

ΝΟ ΧΙΟΥ (Βολτυράκης): Καραμπέτσος, Μιράλης 3, Ράτζεν 1, Κατσουλάκης, Χατζηθεοδώρου, Θεοδωρόπουλος, Βιττέλας, Ντόσκας 2, Χατζηδάκης, Φουντούλης Γεώρ., Βλοντάκης 1, Γαβαλάς Ι. 1, Μισεντζής.
4/8 π/π, 1/1 πέναλτι, 1 κόντρα, 1 φουνταριστός, 1 περιφέρεια.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Κουντουδιός): Ρέππας, Κομάντινα, Στελλάτος, Κόχειλας Ι. 1, Κόχειλας Ν., Αληχανίδης Αβ. 1, Κοκκινάκης, Αφρουδάκης Γ. 2, Αφρουδάκης Ζ., Δερμιτζάκης Χρ., Φαναριώτογλου, Τσόκας, Δραγώνας, Παπαδημητρακόπουλος.
1/7 π/π, 1 φουνταριστός, 2 περιφέρεια.


Πηγή: Η Πράσινη
Αποστολή Αργοστόλι: ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου