Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Αφρουδάκης: «Θέλουμε μία θέση στο προολυμπιακό»



 Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας πόλο Ανδρών αλλά και του Παναθηναϊκού, Γιώργος Αφρουδάκης, μίλησε την Παρασκευή (13/1) για την προσπάθεια της Εθνικής στο ευρωπαϊκό της Ολλανδίας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra 103,3» ανέφερε: «Ο βασικός μας στόχος είναι να περάσουμε στις πρώτες εννιά ομάδες και να εξασφαλίσουμε μια θέση στο προολυμπιακό τουρνουά που θα γίνει στο Έντμοτον του Καναδά. Θεωρητικά έχουμε έναν εύκολο όμιλο, τα τρία πρώτα παιχνίδια είναι στα μέτρα μας, αν τα κερδίσουμε πάμε στην 6άδα του ευρωπαϊκού και αυτόματα πάμε στον Καναδά για να διασφαλίσουμε την πρόκρισή μας στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου. Για μένα το να μπούμε στην 6άδα είναι το πρώτο κομμάτι. Αν τα καταφέρουμε, από εκεί και πέρα πρέπει να κάτσουμε να ασχοληθούμε τι μπορούμε να κάνουμε παραπάνω, γιατί πιστεύω πως έχουμε τις δυνατότητες για να το πετύχουμε».

Για το αν μπορεί η Εθνική να στοχεύει ψηλότερα:
«Τα δυο προηγούμενα χρόνια η Ελλάδα απείχε από τις μεγάλες διοργανώσεις και έχουμε χάσει έδαφος από τις ομάδες που διεκδικούν μετάλλια. Η αλήθεια είναι πάντως πως οι ομάδες είναι πολύ κοντά και δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές, κάτι που δεν υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια. Υπάρχουν δυνατότητες, όμως πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και να μην χάσουμε τον αρχικό μας στόχο που είναι η πρόκριση στο προολυμπιακό του Καναδά».

Για τη νέα γενιά του ελληνικού πόλο:
«Η νέα γενιά του ελληνικού πόλο πιστεύω πως στα επόμενα τέσσερα χρόνια θα φέρουν ένα μετάλλιο. Είναι σε πολύ καλό δρόμο και πιστεύω πως αν συνεχιστεί η καλή δουλειά και δεν πτωχεύσουμε σαν κράτος, αθλητικά όχι μόνο οικονομικά, θα έχουμε όλοι χαρεί ένα μετάλλιο από αυτά τα παιδιά».

Τέλος για το αν η όγδοη συμμετοχή του σε ευρωπαϊκό θα είναι και η τελευταία:
«Στην Εθνική σίγουρα θα είναι η τελευταία χρονιά. Δεν ξέρω πως θα πάνε φέτος τα πράγματα, το πιθανότερο είναι να παίξω άλλη μια χρονιά στο συλλογικό επίπεδο και στη συνέχεια να κρεμάσω το σκουφάκι μου».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου