Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Δεν βρισκόμαστε στον Μεσαίωνα κ. Ταρνατώρε!

Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμη ρομαντικοί, που αρέσκονται να υπηρετούν την αλήθεια και να πρεσβεύουν τα ιδεώδη, για τα οποία "μάτωσαν" στα γήπεδα!

Όλοι δίπλα στον Στάθη Ντονά!

Έπειτα από τον ΠΑΣΑΠ, τόσο ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, όσο και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, εξέδωσαν ανακοίνωση συμπαράστασης στον βολεϊμπολίστα του Παναθηναϊκού, Στάθη Ντονά, τον οποίο ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ, Παντελής Ταρνατώρος έχει παραπέμψει στον αθλητικό δικαστή, αλλά και στην ΕΦΙΠ!
Η άνευ προηγουμένου επιθυμία του προέδρου της ΕΣΑΠ, αλλά και του ΤΑΠ Ολυμπιακός, να «φιμώσει» τον διαγώνιο του «τριφυλλιού» και μέλος του ΠΑΣΑΠ, λες και βρισκόμαστε στον... Μεσαίωνα δεν θα μπορούσε να μείνει ατιμώρητη από τα συνδικαλιστικά όργανα των επαγγελματιών αθλητών σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ.
Η ελευθερία λόγου, δυστυχώς για τον κύριο Ταρνατώρο, δεν είναι προνόμιο κάποιων. Οι αθλητές δεν είναι άβουλα όντα, και βλέποντας πως η κεφαλή του αθλήματος που υπηρετούν κάνει τα πάντα για να οδηγήσει το ελληνικό βόλεϊ στον όλεθρο, ξέρουν πως πρέπει να ενεργήσουν, να βγουν και να φωνάξουν για να σώσουν το άθλημα. Οι επαγγελματίες πετοσφαιριστές, όπως ο Στάθης Ντονάς, με πολυετή θητεία στο ελληνικό βόλεϊ, είναι αυτοί που με τον ιδρώτα τους έχουν «χτίσει» τις Εθνικές ομάδες, αλλά και τα σωματεία που έχουν φέρει διακρίσεις στην χώρα μας, και δεν προτίθενται να αφήσουν το άθλημα να κατρακυλήσει στο... γκρεμό επειδή κάποιοι είναι ανίκανοι και ανάξιοι να διοικήσουν!

«Απαράδεκτη η προσπάθεια περιορισμού της ελεύθερης έκφρασης των αθλητών»

Αρχικά η ανακοίνωση του ΠΣΑΠ αναφέρει: «Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών εκφράζει τη συμπαράσταση και τη στήριξη του προς τον αθλητή του Παναθηναϊκού και μέλος του ΠΑΣΑΠ, Στάθη Ντονά που παραπέμφθηκε από την ΕΣΑΠ σε απολογία, για δηλώσεις που έκανε.
Ο Στάθης Ντονάς, διακεκριμένος βολεϊμπολίστας και εξαίρετος χαρακτήρας, εξέφρασε την αγωνία του για τις δραματικές εξελίξεις στο χώρο του βόλεϊ και αναφέρθηκε στην τραγική κατάσταση που βιώνει, με τους συναθλητές και συναδέλφους του.
Οι Έλληνες ποδοσφαιριστές είναι στο πλευρό του Στάθη Ντονά και συμπάσχουν μαζί του, θεωρούν δε απαράδεκτη κάθε προσπάθεια περιορισμού της ελεύθερης έκφρασης των αθλητών οι οποίοι είναι τα πρώτα και μεγαλύτερα θύματα της κρίσης στην κοινωνία μας, όπως αυτή μεταφέρεται στον αθλητισμό.
Με εκτίμηση,
Στέλιος Γιαννακόπουλος
Πρόεδρος ΠΣΑΠ».

«Μέθοδοι που παραπέμπουν σε άλλες εποχές και καταστάσης. Ανάκληση της παραπομπής του Ντονά»!

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΣΑΚ είναι η εξής: «Μέσα σε όλα τα δεινά που πλήττουν τον ελληνικό αθλητισμό και γενικότερα τη χώρα μας, είναι αδιανόητο να μην πορεύονται όλοι οι φορείς ενωμένοι και να προχωρούν σε μεθόδους που παραπέμπουν σε άλλες εποχές και καταστάσεις.
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του στον συνάδελφο πετοσφαιριστή Στάθη Ντονά, ο οποίος παραπέμφθηκε από την ΕΣΑΠ επειδή «τόλμησε» να εκφράσει την αγωνία του για τις δραματικές εξελίξεις στο χώρο του βόλεϊ και την τραγική κατάσταση που ζει καθημερινά, μαζί με τους συναθλητές του.
Σύσσωμο το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας καταδικάζει την παραπομπή του συναδέλφου και αναμένει την ανάκληση της».

«Οι 35 σύνδεσμοι Πετοσφαιριστών της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας Αμοιβομένων Αθλητών στηρίζουν τον Ντονά και τον ΠΑΣΑΠ»

Τέλος θέση στη διαμάχη του Στάθη Ντονά με τον πρόεδρο της ΕΣΑΠ, και του ΤΑΠ Ολυμπιακός, Παντελή Ταρνατώρο πήρε και η Ευρωπαϊκή Ένωση Αμοιβομένων Αθλητών που απέστειλε επιστολή, προς τον πρόεδρο της ελληνικής λίγκας, παροτρύνοντάς τον να ανακαλέσει την απόφασή του, και να σκύψει πάνω από τα προβλήματα του ελληνικού βόλεϊ, αντί να αναλώνεται σε προσωπικές επιθέσεις.

Η επιστολή είναι η ακόλουθη: «Αγαπητέ κύριε Ταρνατώρε,
Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Αμειβόμενων Αθλητών έχει ενημερωθεί από το μέλος της Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών για την παραπομπή του κ. Ευστάθιου Ντονά στον Αθλητικό Δικαστή λόγω σχολίων που ανήρτησε σε ιστοσελίδα του βόλεϊ.
Καλούμε την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης και την ΕΣΑΠ να ανακαλέσουν την παραπομπή και να επανέλθουν σε διαπραγματεύσεις καλής πίστης με τον ΠΑΣΑΠ για να αντιμετωπιστούν τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ελληνικό βόλεϊ. Δεν είναι αυτή η κατάλληλη στιγμή να αναλωνόμαστε σε προσωπικές επιθέσεις, αλλά είναι η στιγμή οι διοικούντες να προχωρήσουν μαζί στο όνομα των κοινών αρχών του αθλητισμού.
Οι δηλώσεις του κ. Ντονά προστατεύονται από τους Κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί Ελευθερίας της Έκφρασης και οι 35 σύνδεσμοι πετοσφαιριστών της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αμοιβομένων Αθλητών θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να υποστηρίξουμε τον κ. Ντονά και τον ΠΑΣΑΠ σε αυτή την περίπτωση.
Καλούμε εσάς και όλους τους διοικούντες να σταθείτε πάνω από μικρότητες και να δουλέψετε μαζί για να αντιμετωπίσετε τα πολύ σοβαρότατα προβλήματα που έχει κυρίως το ελληνικό βόλεϊ, αλλά και γενικά ο Ευρωπαϊκός Αθλητισμός σε αυτή την περίοδο της κρίσης.
Γουόλτερ Πάλμερ
Γενικός Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αμοιβομένων Αθλητών».

Υπενθυμίζουμε το βίντεο με τις δηλώσεις του Στάθη Ντονά, που απαντάει στην άλογη κλήση του σε απολογία από τον πρόεδρο της ΕΣΑΠ, Παντελή Ταρνατώρο, τον οποίο κατακεραυνώνει με ερωτήματα που μάλλον θα παραμείνουν αναπάντητα!
http://greensports13.blogspot.com/2012/01/6112.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου