Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Νέα εποχή με Μακρόπουλο, βάζει 120.000ευρώ ο Θανάσης!



Ψήφο εμπιστοσύνη στον Αχιλλέα Μακρόπουλο έδωσαν την Πέμπτη το απόγευμα τα μέλη του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, στις εκλογές που διεξήχθησαν μετά την έκτακτη Γενική Συνέλευση στον «Τάφο του Ινδού», παρουσία του Θανάση Γιαννακόπουλου


Η κρισιμότητα της κατάστασης που έχει περιέλθει ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός, έφερε συστράτευση στα μέλη της «Μάνας του Λόχου», που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στον Αχιλλέα Μακρόπουλο!
Στην έκτακτη Γενική συνέλευση που διεξήχθη την Πέμπτη στο κλειστό της Λεωφόρου, υπήρξε απαρτία, καθώς το «παρών» έδωσαν πάνω από το 50% των ταμειακώς τακτοποιημένων μελών μέχρι τον Μάρτιο, δηλαδή 84. 
Στην εκλογική διαδικασία συμμετείχαν 76 μέλη, από τα οποία δύο ψήφισαν άκυρο και 74 έγκυρα το μοναδικό ψηφοδέλτιο, του Αχιλλέα Μακρόπουλου και των συνεργατών του. Έτσι στις αρχές της εβδομάδας αναμένεται να συγκροτηθεί σε σώμα το νέο ΔΣ του Ερασιτέχνη.
Ο ισχυρός άνδρας της «Μάνας του Λόχου», Αχιλλέας Μακρόπουλος, που αναμένεται να παραμείνει στον προεδρικό θώκο έλαβε 65 ψήφους και τα υπόλοιπα τακτικά μέλη συγκέντρωσαν: ο Μακρόπουλος Νικόλαος  67 ψήφους, ο Ακριτίδης Πολυχρόνης 66, Κατσαρός Γεώργιος 66, ο Μαλακατές Παναγιώτης 65, ο Αντωνίου Παναγιώτης 65, ο Χατζησαράντος Ιωάννης 65, ο Παναγιωτόπουλος Σταύρος 65, ο Ζβηνέλης Χαράλαμπος 62, ο Τσίλης Νικόλαος 62, ο Συνοδινός Θεόδωρος 64, ο Σπύρου Σταύρος 65, ο Τζημέας Κωνσταντίνος 64, ο Μούρτος Δημήτριος 64 και ο Λιβέρης Διονύσης 63 ψήφους.
Τέλος η σειρά των αναπληρωματικών μελών είναι η ακόλουθη: Βράχας Κωνσταντίνος με 65 ψήφους, Λεκάκης Εμμανουήλ με  58, Λάζος Νικόλαος με 58, Τσίγκου Λαδοπούλου Καλιόπη με 58 και Παπαπασχάλης Χαράλαμπος με 57 ψήφους.


«Όνειρο, στόχος, και ελπίδα η ανάκαμψή και στη συνέχεια η εκτόξευση του ΠΑΟ»!

Την γλώσσα της αλήθειας χρησιμοποίησε στην ομιλία του στα μέλη του συλλόγου ο νέος πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Αχιλλέας Μακρόπουλος, ο οποίος κάλεσε όποιον ενδιαφέρεται να αναλάβει οικονομικά κάποιο τμήμα να έρθει δίπλα του, ενώ επανέλαβε ότι στόχος της νέας διοίκησης είναι η οικονομική εξυγίανση του συλλόγου.
Αναλυτικά ο προεδρικός λόγος  είναι ο ακόλουθος: «Έχω θητεύσει δίπλα στις μεγαλύτερες Παναθηναϊκές προσωπικότητες του αιώνα και βρίσκομαι ενώπιων σας γιατί δεν διστάζω να δεσμευτώ ότι πρόθεσή μου είναι να προχωρήσω με βάση όλα όσα έχω διδαχτεί στο διάβα της ζωής μου από τον Απόστολο Νικολαϊδη, τον Αντώνη Ματζαβελάκη, τον Γιάννη Μαλακατέ, τον Παύλο Γιαννακόπουλο κι όλα τα μυθικά «μεγαθήρια» του Τριφυλλιού με τα οποία είχα την τύχη αλλά και την τιμή να συμπορευθώ ώστε να καμαρώνουμε όλοι μια ζωή «πρώτο μάγκα» τον Παναθηναϊκό.
Έπειτα από τον ορισμό μου ως Προέδρου του Ερασιτέχνη από το Πρωτοδικείο για να σωθεί την ύστατη στιγμή από τα χειρότερα ο Σύλλογος, τον ευτελισμό και την πλήρη απαξίωση, ήρθε στιγμή να ζητήσω την ψήφο σας με μοναδικό πλοηγό της ζωής μου να συνεχίσω να πορεύομαι στην υπηρεσία του μεγάλου, του τεράστιου του μοναδικού Παναθηναϊκού.
Κι όμως, έπειτα από τόσα χρόνια βρέθηκα ενώπιον ενός σημαντικού διλλήματος προϊόν της στυγνής, της ωμής, της σκληρής οικονομικής πραγματικότητας.
Να αναλάβω την πρωτόγνωρη ευθύνη να συνεχίσω να ηγούμαι του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού με όνειρο, στόχο, κι ελπίδα την ανάκαμψή του κατ’ αρχήν κι εν συνεχεία την εκτόξευση του. 
Δεν χρειάσθηκε πολλή ώρα για να πάρω την τελική μου απόφαση. Εγώ είμαι αυτός που θα ηγηθώ της επόμενης μέρας του Παναθηναϊκού μας, και θα προσπαθήσω μαζί με τους άμεσους συνεργάτες μου να βγάλουμε το Σύλλογο από το τέλμα.
Κι αυτό είναι καταρχήν η εξόφληση του δυσβάστακτου χρέους που έχει συσσωρευτεί τα τελευταία χρόνια με σφικτή οικονομική και παράλληλη επένδυση στις ακαδημίες, τους νεαρούς αθλητές μας, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να γαλουχηθούν στον πρωταθλητισμό με το Τριφύλλι στο στήθος.
Βέβαια, πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Μετά και τα όσα εκτυλίχθηκαν στο ΟΑΚΑ την Κυριακή που μας πέρασε και στα οποία η Αστυνομία και η Πολιτεία έχουν τεράστιο μερίδιο ευθύνης, ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός είναι διπλά ζημιωμένος.
Αν συνεχιστεί ο μαρασμός στην ΠΑΕ, τότε οι εξελίξεις θα συμπαρασύρουν και τη «Μάνα του Λόχου», όπως ήδη έχουν αρχίσει να μας επηρεάζουν και τότε όλος ο Σύλλογός μας θα βρεθεί σε δυσχερέστατη θέση.
Κι αυτή είναι Η ΑΛΗΘΕΙΑ που πρέπει ν’ αποδεχθούμε όλοι, αν θέλουμε να επενδύσουμε με ειλικρίνεια στο παρόν αλλά κυρίως στην επόμενη μέρα του μεγαλύτερου Συλλόγου της χώρας.
Ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει να χρωστά ούτε ένα ευρώ σε ΚΑΝΕΝΑΝ. Οφείλει να είναι κρυστάλλινος, αυτάρκης και παντοδύναμος.
Σ’ αυτό το πλαίσιο και δίχως ίχνος εσωστρέφειας πρέπει να σας ενημερώσω με βάση την θλιβερή πραγματικότητα.
Χρωστάμε, κύριοι και αυτή είναι η αλήθεια αφού οι οικονομικές απαιτήσεις των παρελθόντων ετών είναι τεράστιες.  Όμως αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί, αγαπητοί μου.
Προσωπικά, μπορώ να εγγυηθώ τη συνέχεια μαζί με τους εκλεκτούς συνεργάτες μου που αποδέχτηκαν την πρότασή μου να συμπορευτούν σε αυτήν τη δύσκολη προσπάθεια.
Μια συνέχεια –όμως- που χρειάζεται την υποστήριξη όλης της ευρύτερης Παναθηναϊκής συμμετοχής.
Προσκαλώ, όλους τους πιστούς κι εύρωστους «πράσινους» παράγοντες να συνταχθούν μαζί μας στην κοινή προσπάθεια για τη σωτηρία του Ερασιτέχνη και να βοηθήσουν οικονομικά, αναλαμβάνοντας εξ’ ολοκλήρου κάποιο τμήμα της αρεσκείας τους. Δεν θα σταθούμε εμπόδιο σε καμία τέτοια περίπτωση. Αντίθετα, θα ακολουθήσω κι εγώ και είμαι σίγουρος και άλλοι!
Η μάνα του λόχου σας έχει όλους ανάγκη. Δεν γίνεται διαφορετικά!
Αλλιώς, η Παναθηναϊκή συστράτευση στην οποία σας καλώ θα πάει χαμένη μια και συγκεκριμένα τμήματα θα κινδυνεύσουν –ενδεχομένως- με υποβιβασμό.
Επειδή, όμως, μου αρέσει να βαδίζω στον δρόμο της αλήθειας, οφείλω να πω πράγματα με τ’ όνομά τους. Οι αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε ως μελλοντικά εκλεγμένη διοίκηση με τη δική σας συναίνεση είναι σκληρές αλλά απαραίτητες και σίγουρα ζωτικής σημασίας για την επόμενη μέρα του Συλλόγου μας.
Θέλω όλοι σας να αντιληφθείτε τις κρίσιμες στιγμές και σταθείτε στο πλευρό μας για να βγάλουμε από το τέλμα τον Ερασιτέχνη κι εν συνεχεία να τον παραδώσουμε πανίσχυρο στα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.
Πρόκειται για μια δύσκολη, ανηφορική, πορεία αλλά με σίγουρο αποτέλεσμα.
Ο Παναθηναϊκός μας δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχει μια ζωή ανάγκη από Σωτήρες.
Οφείλει απέναντι στην Ιστορία του και την περηφάνια του να ξεπεράσει τον πρόσκαιρο Γολγοθά και να φτάσει στην Ανάσταση»…

 Θανάσης Γιαννακόπουλος:120.000 ευρώ στα… φίνα κορίτσια του!
  
Χείρα βοηθείας -ύψους 120.000ευρώ- στο αγαπημένο του τμήμα, το γυναικείο τμήμα βόλεϊ, για μία ακόμη φορά δεσμεύτηκε ότι θα δώσει ο πρώην πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Θανάσης Γιαννακόπουλος, ο οποίος απήντησε στο κάλεσμα του Αχιλλέα Μακρόπουλου. «Είμαι βαθιά συγκινημένος. Ο Παναθηναϊκός είναι τρόπος ζωής και χαίρομαι που είμαι δίπλα στον σύλλογο. Μπράβο που είστε παρόντες και μπράβο στους υποψήφιους. Όσοι είναι εδώ και είναι εκτός ψηφοδελτίου δεν θα πρέπει  να είναι στεναχωρημένοι. Όλοι είναι Παναθηναϊκοί. Εγώ έχω στην καρδιά μου τον Νίκο Πλυτά, και είμαι χαρούμενος που τον είχα δίπλα μου. Ο Αχιλλέας Μακρόπουλος σηκώνει το σταυρό του μαρτυρίου. Μπράβο σε όλους και θέλω να μεταλαμπαδεύετε την ιδέα του Παναθηναϊκού από γενιά σε γενιά», ανέφερε αρχικά ο Θανάσης Γιαννακόπουλος και πρόσθεσε: «Καμιά φορά δεν έχει αξία το πόσα χρήματα δίνει ο καθένας, αλλά το αν έχει στην καρδιά του τον Παναθηναϊκό. Εγώ ωστόσο θα προσφέρω 120.000 ευρώ στο τμήμα που αγαπώ περισσότερο από όλα, το γυναικείο βόλεϊ»!
Για να καταλήξει: «Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να μας «φάει την έκταση του γηπέδου της Λεωφόρου είναι γελασμένος. Όποιος νομίζει ότι θα πάρει χωρίς να δώσει είναι επίσης γελασμένος. Όλος ο Παναθηναϊκός θα είναι μια γροθιά για να το αντιμετωπίσει».
Εν συνεχεία τον αγωνιστικό απολογισμό της χρονιάς για τον Ερασιτέχνη, που πέρασε έκανε ο μέχρι πρότινος, γενικός αρχηγός του Ερασιτέχνη,  Πανίκος Χρυσοστόμου, με τον Χρόνη Ακριτίδη να παίρνει τη σκυτάλη για το βόλεϊ ανδρών. Ο πρόεδρος του ΤΑΑ αφού εξήγησε το πώς έφτασε η ομάδα σε αυτό το σημείο, επανέλαβε ότι αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη. Ενώ ο Θεόδωρος Συνοδινός έκανε τον οικονομικό απολογισμό της χρονιάς.

Στα 3.096.000 ευρώ τα χρέη!

Ο αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη, Τάκης Μαλακατές ανέφερε: «Από τότε που ανέλαβε ο κύριος Αχιέλλας Μακρόπουλος μειώθηκε το έλλειμμα που υπήρχε. Συγκεκριμένα σήμερα τα χρέη του Ερασιτέχνη είναι 1. 484.000 ευρώ.  Και του ανδρικού τμήματος βόλεϊ είναι 1.612.000ευρώ.Όλα τα έσοδα από εδώ και πέρα θα πάνε στα χρέη, άλλη λύση δεν υπάρχει. Αν δεν εξοφληθούν δεν μπορούμε να προχωρήσουμε. Έχουμε κάνει ένα πλάνο, σύμφωνα με το οποίο σε τέσσερα με πέντε χρόνια ο σύλλογος θα έχει ξεχρεώσει»!
Τέλος ο Νίκος Μακρόπουλος, γιος του προέδρου του Ερασιτέχνη Αχιλλέα, έκανε μια συμβολική κίνηση, βγάζοντας την γραβάτα του, καθώς λίγο νωρίτερα τον λόγο είχαν πάρει οι οπαδοί που βρέθηκαν στην γενική συνέλευση και είχαν αφήσει αιχμές για το κατά πόσο βοηθάνε όσοι κάθονται στις… καρέκλες του ΔΣ, θέλοντας έτσι να δείξει ότι όλα τα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου θα δουλέψουν σκληρά για την σωτηρία του συλλόγου. Και σημείωσε: «Θα χρειαστεί ένα καλό συμβούλιο για να προχωρήσει  το πλάνο που έχουμε φτιάξει για την οικονομική εξυγίανση του συλλόγου. Θα δώσω  και εγώ πολλές ιδέες. Θέλω να πω συγχαρητήρια στο τμήμα μπάσκετ ανδρών για την κατάκτηση του Κυπέλλου, πριν από λίγες ημέρες και καλή επιτυχία με την Μακάμπι. Τέλος θέλω να πω πως όσοι ασφαλίζονται στην «Ευρώπη», έσοδα από τα κέρδη θα πηγαίνουν στον Ερασιτέχνη».  Πρόκειται για ένα πρότζεκτ που επεξεργάζεται εδώ και καιρό και όλες οι λεπτομέρειες θα δοθούν τις επόμενες ημέρες.

Πηγή:Η Πράσινη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου