Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Αφρουδάκης: "Πρώτα το προολυμπιακό, μετά οι Ολυμπιακοί"




Ο φουνταριστός του Παναθηναϊκού, Γιώργος Αφρουδάκης μίλησε για την πορεία της εθνικής ομάδας πόλο ενόψει και του προολυμπιακού τουρνουά που θα διεξαχθεί το επόμενο διάστημα.


Αναλυτικά όσα δήλωσε ο "Άφρου" στον Sentra 103,3: «Έπρεπε να κερδίσουμε με τρία γκολ διαφορά τη Ρουμανία και ήταν μια καλή ευκαιρία να παίξουμε σε μια δυνατή διοργάνωση πριν τους Ολυμπιακούς. Σε γενικές γραμμές είχαμε κάποια καλά διαστήματα, αλλά υπήρχαν και άλλες στιγμές που αμαυρώνουν την εικόνα μας, αφού ακόμη δεν έχουμε σταθερή απόδοση. Πετύχαμε οκτώ γκολ στις δύο πρώτες περιόδους και μόλις δύο στις ισάριθμες τελευταίες. Και αυτό είναι κάτι που επαναλαμβάνεται. Πάντα παίρνουμε το προβάδισμα και σε κάποια σημεία δεν μπορούμε να αντιδράσει όπως πρέπει. Πιστεύω ότι έχουμε άλλες δέκα ημέρες να βελτιωθούμε σε κάποια κομμάτια και στον Καναδά να δείξουμε καλύτερο πρόσωπο. Έχουμε έμπειρους παίκτες και σε αυτά τα παιχνίδια στο Έντμοντον που είναι ζωής και θανάτου θα ανταποκριθούμε κατάλληλα».
Για το εάν θέλει να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Μαυρωτά: «Έχουμε πρώτα το προολυμπιακό και όσες φορές έχω αγωνιστεί δεν μου έχει φύγει η ρετσινιά από κάποιες ήττες σε προολυμπιακό. Αυτά τα παιχνίδια ότι πιο δύσκολο έχω δώσει στην καριέρα μου. Είναι παιχνίδια χωρίς αύριο, η πρόκριση του πόλο στην ολυμπιάδα είναι κάτι που το θέλουν όλοι στην Ελλάδα, όπως κι εμείς και πολλά εξαρτώνται από την πρόκριση γενικά σαν άθλημα. Ο κόσμος έχει σχηματίσει τη γνώμη ότι Ολυμπιάδα... σημαίνει Εθνική πόλο και θα είναι άσχημο να ανοίξει ο κόσμος τις τηλεοράσεις του και να μη μας δει το καλοκαίρι».
Για την κατάκτηση του Κυπελλούχων από την Βουλιαγμένη το 1997: «Στην Ελλάδα έχουμε σταθμούς σε όλα τα αθλήματα. Ο σταθμός του πόλο, λοιπόν, ήταν αυτή η διάκριση. Μέχρι το 1997 δεν είχαμε παράδοση ούτε επιτυχίες. Ήταν κάτι απίστευτο που δεν το είχαμε καταλάβει. Ξεκινούσαμε τη διοργάνωση για τη συμμετοχή και ένα καλό πλασάρισμα, αλλά φτάσαμε στην κορυφή. Από εκεί ξεκίνησαν όλα, όπως και ο μεγαλύτερος σεβασμός που άρχισε να έχει ο κόσμος στην Εθνική.
Ήταν τεράστια επιτυχία, γιατί εκτός από το γεγονός ότι μια ελληνική ομάδα πήρε Κύπελλο Ευρώπης, μιλάμε για μια ομάδα που είχε 13 Έλληνες, οι 12 από τους οποίους προέρχονταν από τα φυτώρια της Βουλιαγμένης. Δεν το έχει κάνει άλλη ομάδα σε οποιοδήποτε άθλημα στον πλανήτη. Παράλληλα, ήταν συγκλονιστικό που γέμισε το ΟΑΚΑ. Μιλάμε, όμως, για άλλες εποχές, αφού όλος ο κόσμος ήρθε στο γήπεδο να υποστηρίξει μια ελληνική ομάδα. Δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα που σε έσπρωχνε προς τη νίκη, απέναντι σε μια καλύτερη ομάδα από τη δική μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου