Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Ξανά σερβίς την... Πρωταπριλιά!



Το ΔΣ της ΕΣΑΠ αποφάσισε την Πέμπτη να ξεκινήσουν (1/4) τα πλέι οφ, αλλά δέχθηκε το αίτημα του Ολυμπιακού και έτσι αν χρειαστεί θα τελειώσουν μετά το… Πάσχα (17/4), ενώ το πότε θα διεξαχθούν (αν τελικά δεν τιμωρηθεί η ΕΑΠ) τα πλέι άουτ, θα αποφασιστεί μετά το Πάσχα 

Επιτέλους πρυτάνευσε η λογική σε αυτούς που διοικούν τη Volleyleague -υπό τον κίνδυνο πάντα να «τιναχθεί» στον αέρα το επαγγελματικό βόλεϊ, μετά την απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού να επέμβει ζητώντας έκτακτο έλεγχο σε όλα τα ΤΑΑ- και χθες αποφασίστηκε να ξεκινήσουν τα πλέι οφ την Κυριακή 1 Απριλίου.

Έπειτα από αρκετές ώρες διαβουλεύσεων , το ΔΣ της ΕΣΑΠ ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ, έχοντας αποφασίσει να συνεχιστεί κανονικά το πρωτάθλημα, με μοναδική εκκρεμότητα τα πλέι άουτ μεταξύ ΕΑΠ και Παναθηναϊκού. Παρά τις… προσπάθειες του νομικού συμβούλου, Χρήστου Ηλιάδη, που αναφέρθηκε στα πλέι οφ, δεν τέθηκε καν θέμα να ξεκινήσουν το σαββατοκύριακο, αφού ο πρόεδρος του ΤΑΑ Παναθηναϊκός, Χρόνης Ακριτίδης επανέλαβε σε έντονο ύφος ότι τα πλέι άουτ έχει ήδη αποφασιστεί ότι θα οριστούν αφού ολοκληρωθούν οι νομικές εκκρεμότητες με την ΕΑ Πατρών, που έχει παραπεμφθεί στον αθλητικό δικαστή για αφαίρεση βαθμών λόγω των οφειλών της στο Χοσέ Ριβέρα (72.000ευρώ).
Από το γεγονός βέβαια ότι οι Αχαιοί δεν κρατούν καν τους παίκτες τους, με τον Βλάντο Μίλεφ να ανοίγει την… πόρτα και τον Τζόρτζ Παπαδόπουλο να απειλεί πως θα τον ακολουθήσει αν δεν πληρωθεί, φαίνεται πως οι ιθύνοντες της ομάδας δεν έχουν βρει ούτε ευρώ, με την πιθανότητα του απευθείας υποβιβασμού να είναι τεράστια, και τον Παναθηναϊκό να εξασφαλίζει την παραμονή του χωρίς καν να χρειαστεί να αγωνιστεί.

Οι αποφάσεις του ΔΣ της ΕΣΑΠ είναι οι ακόλουθες:
-Στο πλαίσιο της συνάντησης των προέδρων της ΕΣΑΠ και της ΕΟΠΕ για το μέλλον της αμειβόμενης πετοσφαίρισης συμφωνήθηκε να ζητηθεί συνάντηση με τον ΓΓΑ με τον οποίο θα συζητηθούν διάφορα θέματα συμπεριλαμβανομένου και αυτών που αναφέρονται στην πρόσφατη ανακοίνωση του κ. Μπιτσαξή, σχετικά με την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.
-Επιβεβαιώθηκε απ' όλα τα σωματεία η βούληση τους για εξυγίανση των ΤΑΑ εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου σε συνεργασία με τους λοιπούς φορείς του αθλήματος
-Συστήθηκε επιτροπή από νομικούς η οποία θα παρουσιάσει στο Διοικητικό Συμβούλιο τα πλεονεκτήματα της κάθε νομικής μορφής αθλητικού σωματείου (Ερασιτεχνικό, ΤΑΑ, Ανώνυμη Εταιρία)
-Αποφασίστηκε η έναρξη των αγώνων των Play Offs για τις θέσεις 1-4 και 5-8.
Συγκεκριμένα:
Οι αγώνες Ηρακλής (1) - Παμβοχαϊκός (4) θα διεξαχθούν:
1ος αγώνας, Κυριακή 1 Απριλίου, 20.45, Μίκρα
2ος αγώνας, Τετάρτη 4 Απριλίου, Βόχας
3ος αγώνας (αν χρειαστεί), Σάββατο 7 Απριλίου, Μίκρα
Οι αγώνες Φοίνικας Σύρου (2ο) - Ολυμπιακός (3) θα διεξαχθούν:
1ος αγώνας, Κυριακή 1 Απριλίου, 18.30, Σύρος
2ος αγώνας, Τετάρτη 4 Απριλίου, Ρέντη
3ος αγώνας (αν χρειαστεί), Τρίτη 17 Απριλίου, Σύρος (λόγω της συμμετοχής του αθλητή του Ολυμπιακού Μενέλαου Κοκκινάκη στην Εθνική εφήβων).
-Το ΔΣ συζήτησε και αποδέχθηκε το νέο (κοινό) αίτημα που κατέθεσαν τα ΤΑΑ Άρης και ΠΑΟΚ για διεξαγωγή του μεταξύ τους αγώνα για τις θέσεις 5-8, στην έδρα του Άρη (Αλεξάνδρειο) την επόμενη εβδομάδα. Η ακριβής ημερομηνία θα γίνει γνωστή αύριο.
Ο άλλος αγώνας για τις θέσεις 5-8 μεταξύ του ΓΣ Λαμία και του Εθνικού Αλεξανδρούπολης θα διεξαχθεί την Τετάρτη 18 Απριλίου λόγω συμμετοχής αθλητών του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στην Εθνική Εφήβων.
Ο αγώνας μεταξύ των δύο νικητών από τα προαναφερθέντα ζευγάρια (ΓΣ Λαμία - Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Άρης - ΠΑΟΚ) θα γίνει στην έδρα της υψηλότερης βαθμολογικά ομάδας.
Υπενθυμίζουμε ότι ο νικητής των αγώνων για τις θέσεις 5-8 θα αντιμετωπίσει στην έδρα του, σε μονό αγώνα, τον ηττημένο των αγώνων για τις θέσεις 3-4.
-Όσον αφορά τα play outs θα συζητηθούν οι ημερομηνίες διεξαγωγής τους, μετά την ολοκλήρωση των νομικών εκκρεμοτήτων που αφορούν το ΤΑΑ ΕΑ Πατρών.
-Αποφασίστηκε ότι θα πραγματοποιηθεί έλεγχος ντόπινγκ σε έναν αγώνα της ημιτελικής φάσης, σε έναν αγώνα της τελικής φάσης και σε έναν αγώνα για τις θέσεις 5-8.
-Το ΤΑΑ Ηρακλής ανακοίνωσε ότι θα αποσύρει την προσφυγή που είχε καταθέσει στο ΑΣΕΑΔ.

ΠΑΣΑΠ: Συνάντηση Ψάρρα με Μπιτσαξή

Πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση του Προέδρου του ΠΑΣΑΠ, Σάκη Ψάρρα, με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Πάνου Μπιτσαξή, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν τα θέματα της Αμειβόμενης Πετοσφαίρισης. Ο Μπιτσαξής δεσμεύτηκε ότι θα λάβει πολύ σοβαρά υπόψη τις θέσεις του ΠΑΣΑΠ σχετικά με τα θέματα που έθεσε.
Παράλληλα πριν το ΔΣ της ΕΣΑΠ, συναντήθηκαν στα γραφεία της ΕΟΠΕ, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Αχιλλέας Μαυρομάτης και ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ, Παντελής Ταρνατόρος, για να συζητήσουν τις εξελίξεις στο πρωτάθλημα της VolleyLeague.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου