Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Κρίσιμη ημέρα για ΠΑΟ!



Την ίδια ώρα που ο Ολυμπιακός προσπαθεί για μία ακόμη φορά να πάρει το Πρωτάθλημα στα... χαρτιά –αφού την Δευτέρα έκανε καταγγελία στον Ηρακλή στην ΕΕΑ για αναστολή της αδείας συμμετοχής του στο πρωτάθλημα, και αποφασίστηκε η αναβολή της έναρξης των πλέι οφ- ο Παναθηναϊκός θα παραστεί μέσω δικηγόρου του στην σημερινή (Τρίτη) εκδίκαση της υπόθεσης Ριβέρα κατά της ΕΑΠ για χρέη 72.000ευρώ, το πιθανότερο είναι να υποβιβαστεί απευθείας η αχαϊκή ομάδα στην Α2!


Αναβλήθηκε το πρωτάθλημα της Volleyleague, ένα εικοσιτετράωρο πριν την διεξαγωγή των πλέι οφ, όπως αποφασίστηκε χθες στην 77η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΑΠ!
Ο Ολυμπιακός, ενώ στην αρχή του Πρωταθλήματος, όπως και άλλες ομάδες είχαν συμφωνήσει στην αδειοδότηση του Ηρακλή, χθες... θυμήθηκε μαζί με την ΕΑ Πατρών να ζητήσει από την ΕΣΑΠ την αποβολή της ομάδας της Θεσσαλονίκης από το Πρωτάθλημα, έχοντας ήδη κάνει καταγγελία στην ΕΕΑ, για την αναστολή της αδείας συμμετοχής του Ηρακλή στο Πρωτάθλημα, τινάζοντας στον αέρα το Πρωτάθλημα μία ημέρα πριν την έναρξη των πλέι οφ!
Ο Παναθηναϊκός φυσικά και δεν κατέθεσε στην ΕΕΑ καταγγελία για τον Ηρακλή, παρά το γεγονός ότι ενημερώθηκε σχετικά, προκειμένου να προασπίσει τα συμφέροντά του. Παρόλα αυτά σε καμία περίπτωση δεν θα επεδίωκε την αποβολή του «Γηραιού» από το πρωτάθλημα, σεβόμενος τόσο την ιστορία του αντιπάλου, όσο και το γεγονός ότι στην αρχή της χρονιάς η ίδια η ΕΣΑΠ είχε δώσει το πράσινο φως για την συμμετοχή του Ηρακλή στο πρωτάθλημα και η ΕΕΑ είχε αδειοδοτήσει τους Θεσσαλονίκεις παρά τις γνωστές οφειλές του γηραιού ύψους 18.350.000 στην εφορία. 
Στην συνεδρίαση της ΕΣΑΠ την Δευτέρα αποφασίστηκε οριστική αναβολή των πλέι οφ, με ψήφους 5 υπέρ 2 λευκά και 2 κατά.
Το «τριφύλλι» ψήφισε αναβολή του Πρωταθλήματος, μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση Ριβέρα κατά της ΕΑ Πατρών για χρέη 72.000ευρώ, η οποία εκδικάζεται σήμερα από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Ο Παναθηναϊκός, από την στιγμή που έχει έννομο συμφέρον, μιας και υπάρχει τεράστια πιθανότητα να μην διεξαχθούν καν τα πλέι άουτ –καθώς  το οφειλόμενο ποσό στον πορτορικανό ακραίο είναι τεράστιο, και ήδη οι παίκτες της ΕΑΠ παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες-  θα παραστεί μέσω δικηγόρου και θα δώσει παράσταση. Σε περίπτωση που η ΕΑΠ δεν βρει χρήματα να πληρώσει τον παίκτη, και καταδικαστεί από την ΕΕΑ, η υπόθεση θα πάει στον αθλητικό δικαστή, προκειμένου να αποφασίσει τον υποβιβασμό της, που ισοδυναμεί με παραμονή του Παναθηναϊκού στην κατηγορία χωρίς να παίξει πλέι άουτ.

Αναλυτικά οι αποφάσεις του ΔΣ της ΕΣΑΠ:
«Πραγματοποιήθηκε σήμερα η 77η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΑΠ, που πήρε τις ακόλουθες αποφάσεις:
-Η αναβολή των play offs για τις θέσεις 1-4 που είχαν οριστεί, μέχρις ότου να ξεκαθαρίσουν οι εκκρεμότητες που υφίστανται ενώπιον της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και αφορούν ΤΑΑ μέλη της Ένωσης.
-Θα πραγματοποιηθούν έλεγχοι ντόπινγκ στους αγώνες για τις θέσεις 1-2 και στα Play outs
-Απορρίφθηκε το κοινό αίτημα των ΤΑΑ Άρη, ΠΑΟΚ για τη διεξαγωγή του μεταξύ τους αγώνα (για τις θέσεις 5-8) στη Θεσσαλονίκη και να τηρηθούν όσα αναφέρονται στην Προκήρυξη του πρωταθλήματος, ενώ όσον αφορά για οικονομικά ζητήματα που αφορούν τους αγώνες για τις θέσεις 5-8 θα αποφασίσει το ερχόμενο ΔΣ
-Συγκροτήθηκε επιτροπή η οποία θα κάνει σχετική εισήγηση στο ΔΣ για το αν θα υπάρξει οικονομική ενίσχυση προς τους αθλητές του Απόλλωνα Καλαμαριάς
-Ο κ. Χρήστος Καρβούνης υπέβαλλε την παραίτηση του από τη θέση του Α' αντιπροέδρου της ΕΣΑΠ».


Πηγή: Η Πράσινη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου