Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Ντουμιτρέσκου: "Βαριά η πράσινη φανέλα, αλλά δεν αρκεί για τον τίτλο"!


"Το Κύπελλο Ελλάδας θα κριθεί στην θέληση και την κατάθεση ψυχής", τόνισε με νόημα η Ρούξι Ντουμιτρέσκου, που ευχήθηκε η Κούπα να πάει σε... πράσινα χέρια! 
Η πρώην αρχηγός του Παναθηναϊκού, με τις 9 συμμετοχές της σε τελικούς κυπέλλου και τις 8 κατακτήσεις του τροπαίου, έχει το ρεκόρ γυναικών στην Ελλάδα. Η πρώην διαγώνια του "τριφυλλιού", ενόψει του μεγάλου τελικού του βόλεϊ γυναικών στις 7 Απριλίου μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, στην Πρέβεζα παραχώρησε συνέντευξη στο PrevezaSports.gr, όπου ανέφερε αναλυτικά:

Σε έναν τελικό Κυπέλλου υπάρχουν φαβορί;
«Ναι, υπάρχουν φαβορί. Και τα τελευταία 8 χρόνια είναι ο Παναθηναϊκός. Δεν το λέω ειρωνικά, αλλά όπως και να το κάνεις, η πράσινη φανέλα είναι βαριά. Αρκεί να αποδείξουμε ότι το αντέχουμε αυτό».

 Έχεις αγωνιστεί σε 6 τελικούς κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό και 3 με τα Βριλήσσια και έχεις κατακτήσει 8 φορές το κύπελλο. Που πιστεύεις ότι κρίνονται αυτά τα παιχνίδια;
«Αυτά τα παιχνίδια κρίνονται στη θέληση και την κατάθεση ψυχής της ομάδας. Φαίνονται ατελείωτα ματς γιατί δεν υπάρχει αύριο. Τα πιο όμορφα ματς της σεζόν κατά τη δική μου άποψη».

 Πόσο δύσκολο ή εύκολο είναι να μπει μια παίκτρια σε ψυχολογία τελικού;
«Σε ψυχολογία τελικού μπαίνεις από την ώρα που πατάς στο ξενοδοχείο, μια η δυο μέρες πριν τον τελικό. Γιορτινή ατμόσφαιρα που σε κάνει να θες να γίνεις εορτάζων….Τι μου θυμίζεις… Όλα γύρω σου σε βοηθάνε να ανεβαίνεις ψυχολογικά και η αδρεναλίνη χτυπάει….. πράσινο»!!!

Υπερτερεί σε κάποια σημεία ο Παναθηναϊκός;
«Ο ΠΑΟ υπερτερεί στην εμπειρία στους ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΥΣ τελικούς (σαν ομάδα γιατί οι παίκτριες αλλάζουν συνεχώς). Επαναλαμβάνω ότι δεν αρκεί. Πρέπει να το εκμεταλλευτεί. Δεν είναι εύκολο, αφού τα ματς δεν κερδίζονται μόνο με την φανέλα. Θέλουν όλο σου το ΕΙΝΑΙ».

Οι διαφορές ενός τελικού κυπέλλου με τα παιχνίδια του πρωταθλήματος;
«Δεν μπορούν να συγκριθούν καθώς τα ματς κυπέλλου είναι Κ.Ο., και οι παίκτριες, γνωρίζοντας το αυτό, προσφέρουν πολύ καλύτερο θέαμα. Στα ματς πρωταθλήματος πάντα υπάρχει το περιθώριο να επανορθώσεις αν έκανες ένα…στραβοπάτημα. Είσαι πιο…
cool».

 Μετά το επιτυχημένο All Star Day στη Λευκάδα, άλλη μια μεγάλη διοργάνωση θα γίνει στην Δυτική Ελλάδα. Πόσο σημαντικό πιστεύεις ότι είναι για την ανάπτυξη και προβολή του αθλήματος αυτές οι μεγάλες διοργανώσεις να γίνονται στην επαρχία;
«Πολύ όμορφο το γεγονός ότι και η επαρχία έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά αυτό το πολύ έξυπνο και ωραίο άθλημα. Συγχαρητήρια σε όλους που τα τελευταία χρόνια φροντίζουν να είναι όλα στην εντέλεια (εννοώ στους ανθρώπους της επαρχίας που κάνουν υπερπροσπάθεια)».

 Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στους φιλάθλους ενόψει του τελικού κυπέλλου;
«Να απολαύσουν τον τελικό και να στηρίξουν τις ομάδες τους (εμείς πάντα τον Παναθηναϊκό) όσο καλύτερα μπορούν. «Εύχομαι να κερδίσει ο καλύτερος » είναι η φράση που μου φέρνει γούρι… Γεμίστε το γήπεδο, χειροκροτήστε τις καλές προσπάθειες και υποκλιθείτε στην ομορφιά του αθλήματος είναι η συμβουλή μου»!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου