Τρίτη 10 Απριλίου 2012

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΠΙΣΤΑΣ: 4ος ο Μούτσιος



 Στην πρώτη συμμετοχή σε αγώνα ποδηλασίας πίστας ο πολλά υποσχόμενος νεαρός, Μαρτίνος Μούτσιος πραγματοποίησε το Σάββατο (7/4) καλή εμφάνιση, καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση στον αγώνα που διοργάνωσε ποδηλατικός σύλλογος ΠΕΛΟΤΟΝ στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ.

Στην κατηγορία ΜΙΝΙ, ο "πράσινος" ποδηλάτης έφτασε μια ανάσα από το βάθρο αφού ένα πέσιμο που είχε του στέρησε το μετάλλιο. Όπως και να έχει μόνο ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα από τον μικρό μας αστέρι που δίνει πάντα τον καλύτερό του εαυτό! 
  
Τέσσερα μετάλλια και ενθαρρυντικές εμφανίσεις

Η παρουσία του Παναθηναϊκού στην ποδηλασία γίνεται ολοένα και πιο δυναμική αφού οι «πράσινοι» ποδηλάτες εκτός από τη συμμετοχή έχουν αρχίσει να κατακτούν θέσεις στο βάθρο και να παίρνουν καλά πλασαρίσματα κάτι που είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για το τμήμα. 
 Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα στην Ατομική χρονομέτρηση* το Σάββατο (31/3) στη Νεμέα είχαν ως εξής:
 Κατηγορία Μάστερ Δ’
1ος Θανάσης Περίδης  22’37’’ (Προηγείται και στην βαθμολογία)
 Κατηγορία Mάστερ Γ’
3ος Στέφανος Κόκκινος  17’01’’
 Κατηγορία Μάστερ Β’
22ος Σωτήρης Περίδης 22’34’’
 Το χρονόμετρο είναι αγώνας που βγαίνει από την αρχή μέχρι το τέλος όσο πιο γρήγορα μπορεί ο καθένας γιατί πρέπει να κάνεις τον καλύτερο μικρότερο χρόνο για να κερδίσεις. Ξεκινάει ένας-ένας αθλητής ανά ένα λεπτό με την σειρά. Το συγκεκριμένο ήταν περίπου 15 χλμ και ο δρόμος είχε πολύ μικρές κλίσεις ανηφόρας και κατηφόρας.

Ενώ στα Αποτελέσματα Αντοχής** σημειώθηκαν τα εξής πλασαρίσματα την Κυριακή (1/4):
 Κατηγορία Μάστερ Α
 5ος Παπασάββας Μιχάλης
19ος Πούλιας Δημήτρης
 Κατηγορία Μάστερ Β
 4ος Κρίπελ Ματτίας
7ος Ασημομύτης Δημήτρης
13ος Δημουλάς Δημήρης
16ος Καραμπάης Μάνος
51ος Περίδης Σωτήρης

Κατηγορία Μάστερ Γ’
 2ος Ορφανίδης Κυριάκος
3ος Κόκκινος Στέφανος

Κατηγορία Μάστερ Δ
 10ος Περίδης Θανάσης

Ο αγώνας αντοχής ήταν 86 χλμ και μετά το ελεύθερο είχε μια ανηφόρα απόστασης  9 χιλιομέτρων με καλή κλίση. Εκεί έσπασε το γκρουπ και οι καλύτεροι αθλητές άρχισαν να κάνουν μια μικρή διάφορα. Η υπόλοιπη διαδρομή είχε μεγάλες κατηφόρες, ευθείες και ανηφοράκια αλλά όχι μεγάλης απόστασης. Ο τερματισμός έγινε σε ένα σημείο που είχε κλίση 15% περίπου ο δρόμος! Ο καιρός βοήθησε και τις δυο ήμερες και ο αγώνας έγινε κάτω από πολύ καλές συνθήκες!
 Τέλος,  στον αγώνα mountain bike στη Σαλαμίνα την Κυριακή (1/4) ο Κωστής Ξηρογιάννης στην κατηγορία Άντρων κατάφερε να τερματίσει χωρίς να κλείσει τις 3 τελευταίες στροφές σε έναν ιδιαίτερα δυνατό αγώνα.
 Ο Έξαρχος Δανιήλ στην ιδία κατηγορία ήταν άτυχος, αφού αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα στο ποδήλατο του (έσπασε το νύχι από το οπίσθιο ντεραγιέ) πριν την εκκίνηση με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να λάβει μέρος.
 Η Αλεξάνδρα Στρατηγοπούλου κατάφερε να αποσπάσει την 5η θέση στην κατηγορία των Γυναικών, έχοντας ως επόμενο στόχο τον αγώνα  που θα λάβει χώρα στον Υμηττό και θα είναι καθαρά ανηφορικός και χωμάτινος. Εκεί η ίδια θα προσπαθήσει και πάλι το ότι καλύτερο για τον εαυτό της και το Τριφύλλι.
 Ο…μικρός Μαρτίνος Μούτσος αν και βρισκόταν στην 3η θέση λίγο πριν τον τερματισμό αντιμετώπισε δυστυχώς μηχανικό πρόβλημα και δεν κατάφερε να τερματίσει στη θέση που βρισκόταν. Το προσεχές Σαββατοκύριακο θα λάβει μέρος σε δυο διαφορετικές διοργανώσεις, σε ένα σιρκουί στα Σπάτα και σε αγώνα Πίστας στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο.

Πηγή: panathinaikos1908.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου