Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Τρίτη θέση για τις «πράσινες»



Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε την τρίτη θέση στο Final Four του Κυπέλλου Ελλάδος Γυναικών, καθώς επικράτησε με 72-88 του Πανιώνιου, στον μικρό τελικό που πραγματοποιήθηκε στο 3ο Κλειστό Γυμναστήριο Ζωφριάς.


Με τη Σουίρς να είναι ασταμάτητη (32π), το Τριφύλλι κατάφερε να πάρει την τρίτη θέση στο Κύπελλο Ελλάδας, μια θέση τιμητικότατη που αποδεικνύει ότι η σκληρή δουλειά, η αγωνιστικότητα και το πάθος για τη νίκη είναι η σίγουρη συνταγή για μια ομάδα να πάει ψηλά!

Ο Πρόεδρος του Παναθηναϊκού Α.Ο, Αχιλλέας Μακρόπουλος παρακολούθησε την προσπάθεια των αθλητριών στο Φάιναλ 4 και χάρηκε πολύ βλέποντας την ομάδα να κερδίζει τον Πανιώνιο στο μικρό τελικό. Ο Πρόεδρος μοίρασε συγχαρητήρια ενώ όλη η ομάδα έσπευσε να του αφιερώσει τη νίκη!  

Η Γιασεμή Σαμαντούρα δήλωσε μετά τη λήξη της αναμέτρησης: «Συγχαρητήρια στις παίκτριές μου. Έπαιξαν καταπληκτικά. Αυτή η νίκη και τρίτη θέση στο φάιναλ φορ είναι ένα δώρο στον πρόεδρό μας, που είναι συνεχώς στο πλευρό μας και χάρη σε αυτόν έχουμε φτάσει έως εδώ. Συγχαρητήρια και στον Πανιώνιο και εύχομαι καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα».

Δεκάλεπτα: 16-24, 40-37, 56-57, 72-88

Πανιώνιος (Παππάς): Κίτσιου, Παυλοπούλου, Σαλιέ 1, Γαλιατσάτου, Σταμάτη, Τζόνσον 26(3), Παπαμιχαήλ 13(1), Θεοδωρομανωλάκη 2, Μίλκοβα 19, Τασούλη 5(1), Αξιοπούλου 6.
Παναθηναϊκός (Σαμαντούρα): Τσακιρίδου 5(1), Βλάνη 7(1), Κόνιαλη 3, Σπαθάρη 3(1), Μαγκλάρα 14(2), Κοσμά 7, Χαβαλέ 2, Σουίρς 32(5), Ντέλβα 14, Πασχοπούλου, Σλούκα 1, Χριστινάκη.

 Αθηναϊκός-Παναθηναϊκός 71-61

Την Παρασκευή, παρουσία του Προέδρου Αχιλλέα Μακρόπουλου και του Αντιπροέδρου, Νίκου Μακρόπουλου, οι «πράσινες» τα έδωσαν όλα κόντρα στον Αθηναϊκό αλλά δεν κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό του Κυπέλλου. Το Τριφύλλι έχασε με 71-61 στον δεύτερο ημιτελικό του Final 4 Γυναικών που διεξάγεται στο 3ο Κ.Γ. Άνω Λιοσίων.
Οι «πράσινες» είχαν το προβάδισμα στα πρώτα πέντε λεπτά (0-6), ωστόσο στη συνέχεια η ομάδα του Γιώργου Ζευγώλη πήρε τα ηνία του αγώνα, προηγήθηκε με +10 (25-15) στη δεύτερη περίοδο κι έφτασε ακόμη και στο +15 παρά τις προσπάθειες του συγκροτήματος της Γιασεμή Σαμαντούρα να πλησιάσει στο σκορ. Πρώτη σκόρερ για τον ΠΑΟ, η.. συνήθης ύποπτη, Νταϊάνα Ντέλβα με 26.
Μετά τη λήξη του ματς, η Γιασεμή Σαμαντούρα σχολίασε: «Συγχαρητήρια στις παίκτριες μου, αλλά και στον Αθηναϊκό. Ηταν καλύτερος και για αυτό κέρδισε. Εμείς κάποια στιγμή χάσαμε στην άμυνα την αυτοσυγκέντρωση και εκεί χάθηκε το ματς. Ξέραμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε την εδώ και πολλά χρόνια καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Είχαμε προετοιμαστεί και τα δώσαμε όλα… Για τον λόγο αυτό θέλω να δώσω και πάλι συγχαρητήρια στις παίκτριές μου για την προσπάθειά τους. Εύχομαι και ελπίζω του χρόνου να είμαστε καλύτεροι και να βρεθούμε εμείς στην θέση του Αθηναϊκού» ενώ σχολιάζοντας την... ξαφνική παρουσία της Κατερίνας Σωτηρίου /(αγωνιζόταν σε ξένο σωματείο) για την οποία ο Αθηναϊκός κατάφερε να βγάλει τελευταία στιγμή δελτίο (!), η προπονήτρια του ΠΑΟ είπε: «Η Σωτηρίου ήταν μεγάλο συν για την ομάδα του Αθηναϊκού. Κυρίως επειδή μάθαμε για τη συμμετοχή της την τελευταία στιγμή και δεν την είχαμε προηγουμένως συμπεριλάβει στα πλάνα για το πως θα αντιμετωπίσουμε τον αντίπαλο. Σήμερα ξαφνικά την είδαμε στο γήπεδο»..

Τα δεκάλεπτα: 18-14, 42-29, 58-45, 71-61.
Αθηναϊκός: Καλέντζου 13 (1), Λύμουρα 20 (3), Χατζηνικολάου 12, Κοτσόπουλος 6 (2), Σωτηρίου 5 (1), Κεχαγιά 1, Περοστίγισκα 6, Κυριακοπούλου 8.
Παναθηναϊκός: Βλάνη 6 (1), Σπαθάρη, Ντέλβα 26, Μαγκλάρα 10, Τσακιρίδου, Χαβαλέ, Σουίρς 7 (1), Κόνιαλη, Κοσμά 9, Σλούκα 3 (1).

Πηγή: panathinaikos1908.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου