Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Πάλεψαν τα... θηρία στην Σύρο!



Τα ματς Φοίνικα-Παναθηναϊκού στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων πάντα χαρίζουν μοναδικές στιγμές στους θεατές. Ένα χορταστικό δίωρο βόλεϊ παίχτηκε στο κλειστό της Σύρου με τον Παναθηναϊκό να μην καταφέρνει να πάρει αυτό που του… αξίζει και να χάνει με 3-1 από την ομώνυμη τοπική ομάδα.

   
Με εξαίρεση το πρώτο σετ, οι «πράσινοι» διεκδίκησαν το κάτι παραπάνω ενώ δίκαια θεωρούν ότι είναι αδικημένοι από δυο φάσεις (στο 24-22 του 3ου σετ δόθηκε φιλέ στον Μορέιρα και τελείωσε το σετ 25-22 ενώ στο τέταρτο δόθηκε κίτρινη κάρτα στον Λιβαθηνό για διαμαρτυρία και πέρασε μπροστά ο Φοίνικας, δημιουργώντας εκνευρισμό στο Τριφύλλι). Ο Παναθηναϊκός παρά τα πολλά λάθη, έδειξε αγωνιστική βελτίωση, έδειξε πίστη και κοίταξε στα μάτια τον Φοίνικα, ο οποίος χάρη στο βάθος πάγκου του βρήκε τις λύσεις ενώ με την προσθήκη των δυο τραυματιών το Τριφύλλι θα παρουσιαστεί πλήρες και καλύτερος.
 Κάτι τέτοιο παραδέχτηκε ο κόουτς του Φοίνικα Σύρου, Χρήστος Πάτρας, ο οποίος ανέφερε: «Όπως το είχα προβλέψει ο ΠΑΟ δεν είχε να χάσει κάτι από αυτό το ματς και ήρθε εδώ να διεκδικήσει ότι περισσότερο μπορεί και μόλις του δώσαμε εμείς το δικαίωμα το εκμεταλλεύτηκε», δίνοντας συγχαρητήρια στην προσπάθεια του Παναθηναϊκού και σημειώνοντας με νόημα για την συνέχεια: «Συγχαρητήρια στον ΠΑΟ και στον Στέλιο Καζάζη προσωπικά, γιατί έχει δώσει στα ταλαντούχα παιδιά να καταλάβουν ότι βρίσκονται σε μεγάλη ομάδα και σε λίγο καιρό θα δούνε όλοι ένα καλύτερο και ανταγωνιστικό Παναθηναϊκό».
 
Καζάζης: «Ο Παναθηναϊκός αξίζει το σεβασμό όλων»

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού με τη σειρά του ανέφερε: «Συγχαρητήρια στον Φοίνικα γιατί είναι ομάδα που μπορεί να αποτελέσει πρότυπο. Εμείς κάνουμε μια σοβαρή προσπάθεια. Ήρθαμε και διεκδικήσουμε επί ίσοις όροις το παιχνίδι. Αλλά αυτό που ήθελα να πω και στο οποίο δεν θα ήθελα να επεκταθώ περαιτέρω είναι ότι ο Παναθηναϊκός αξίζει το σεβασμό όλων».
 Από εκεί και πέρα, ο «πράσινος» κόουτς σημείωσε: «Έχω σοβαρά παράπονα από κάποια από τα παιδιά, από τον τρόπο που σκέφτονται στο παιχνίδι κι αυτό πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει. Ο στόχος είναι ένας : Η νίκη σε κάθε παιχνίδι κι από τη στιγμή που φορέσαμε το τριφύλλι στο στήθος πρέπει να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο και να παλέψουμε για τα πάντα. Η στήριξη του κόσμου όπως και στην πρεμιέρα, έτσι και σήμερα στη Σύρο ήταν φοβερή. Τους ευχαριστούμε και τους θέλουμε δίπλα μας»

Συγκλονιστικός κόσμος!

Περίπου 200 πιστοί… βρέθηκαν στο κλειστό της Σύρου και έδωσαν ρεσιτάλ κερκίδας στους νησιώτες που τους κοιτούσαν άναυδοι να τραγουδούν, να εμψυχώνουν και στο τέλος να αποθεώνουν την ομάδα, δίνοντας της κουράγιο για τη συνέχεια.

Δεκαπενθήμερο… για Γουόκερ και Μαδούρα

Δυστυχώς το ιατρικό δελτίο δεν έχει καλά νέα για το Τριφύλλι που θα χρειαστεί να παραμείνει χωρίς τους Τζόσουα Γουόκερ (τράβηγμα στον οπίσθιο μηριαίο) και Γιάννη Μαδούρα (διάστρεμμα β’ βαθμού στην πρεμιέρα).

Τα σετ: 25-18, 25-27, 25-22, 25-18

Φοίνικας Σύρου (Πάτρας): Σουλτανόπουλος 10 (7/10 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ), Κουρνέτας 1, Θάνος 5 (3/7 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Μπέμε 12 (11/25 επ., 1 άσο), Κράουζε 16 (15/24 επ., 1 άσο, 79% υπ. – 42% άριστες), Λάππας 14 (9/23 επ., 4 μπλοκ, 64% υπ. – 32% άριστες), Γκαράς 64% υπ. – 50% άριστες) / Αρβανίτης, Ματσακόν 8 (7/9 επ., 1 μπλοκ), Ίλιτς, Τακουρίδης 7 (4/5 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ)

Παναθηναϊκός (Καζάζης Σ.): Λιβαθηνός, Ραγκουζόνι 19 (15/36 επ., 2 άσοι, 2 μπλοκ), Ιωάννου 5 (5/11 επ., 56% υπ. – 22% άριστες), Πρωτοψάλτης 11 (9/24 επ., 2 μπλοκ, 73% υπ. – 38% άριστες), Στίγγας 9 (9/13 επ.), Μορέιρα 10 (6/14 επ., 2 άσο, 2 μπλοκ). Ζήσης –λ (55% υπ. – 30% άριστες) / Μανιόπουλος 3 (3/6 επ.), Βολουδάκης, Λιόντας.

Πηγή: Paovolleyball.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου