Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Πατάνε... γκάζι ενόψει Ολυμπιακού!



Ανεβάζουν ρυθμούς πριν το ντέρμπι «αιωνίων» τα… φίνα κορίτσια του Παναθηναϊκού, που επικράτησαν το Σάββατο το απόγευμα 3-0 (25-10, 25-10, 25-20) των Βριλησσίων στο κλειστό του Μετς



Παίζοντας ανά διαστήματα καλό βόλεϊ, τα κορίτσια του Παναθηναϊκού επέστρεψαν στις νίκες, επικρατώντας 3-0 (25-10, 25-10, 25-20) των Βριλησσίωνστο κλειστό του Μετς, μία αγωνιστική πριν το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την προσεχή Παρασκευή στις 7μ.μ. στο ίδιο γήπεδο.
 Μία ώρα και δύο λεπτά ήταν αρκετά για τις «πράσινες» να κάμψουν την αντίσταση των αντιπάλων τους που πίεσαν μόνο στο τρίτο σετ, για την 5η αγωνιστική της Β’ φάσης της Α1 Γυναικών. Ο προπονητής του «τριφυλλιού», Σπύρος Χουντουμάδηςπαρέταξε ένα τελείως διαφορετικό σχήμα, καθώς ξεκίνησε με τις Φερέιρα, Κωνσταντίνου, Μαλουσάρη αντί της Νιέβα, και Χριστοδούλου αντί της Γιουράνι, Χατζηνικολάου,Καρπουζά και λίμπερο την Μυλωνά, θέλοντας έτσι να ξεκουράσει τις δύο Κολομβιανές που είναι βασικές από την αρχή της σεζόν!

Στο 1οσετ ο Παναθηναϊκός μπήκε δυναμικά και έχοντας την Όλγα Μαλουσάρη να βοηθάει στην υποδοχή την Ξανθή Μυλωνά, η ανάπτυξη του παιχνιδιού από την Φερέιρα ήταν πιο αποτελεσματική, με το «τριφύλλι» ναπροηγείται με 8-4. Οι φιλοξενούμενες ισοφάρισαν σε 9-9, όμως με την Χατζηνικολάου να τελειώνει τις μπάλες, οι «πράσινες» πήραν ξανά κεφάλι στο σκορ με 17-9, με άσο της έμπειρη κεντρικής και στη συνέχεια με μπλοκ της Βραζιλιάνας πασαδόρου, έγινε το 20-10. Χρόνο συμμετοχής πήραν και οι Αναστασία Μικρουδάκη και Γεωργία Τσατσούρη. Οι νεαρές Χριστοδούλου και Κωνσταντίνου πήραν τους τελευταίους πόντους, μέχρι το 24-10, για να τελειώσει το σετ 25-10 έπειτα από άουτ επίθεση της Γιοβάνη.
Στο δεύτερο σετ τα κορίτσια του Σπύρου Χουντουμάδη συνέχισαν να πιέζουν τόσο από την θέση του σερβίς τις αντιπάλους τους, όσο και με δυνατά τελειώματα των φάσεων, ενώ ανέβηκε και η απόδοση της Άννας Καρπουζά, που για ένα ακόμη ματς δήλωσε… παρούσα στο μπλοκ, με δύο μπλοκ έκανε το 8-3. Το σκορ μετατράπηκε σε 16-6, με την Ελένη Κουτσιβίτη να μπαίνει στη θέση της Φερέιρα, κάνοντας μάλιστα ένα πολύ καλό παιχνίδι, με τον πίνακα να δείχνει 19-8, και τις Χατζηνικολάου και Κωνσταντίνου να τομετατρέπουν σε 23-10 και τέλος 25-10.
Στο τρίτο σετ για πρώτη φορά μπήκαν μπροστά στο σκορ οι φιλοξενούμενες, με 10-8 και 16-14, όμως οι «πράσινες» δεν έδειξαν διατεθειμένες να κάνουν τα ίδια λάθη όπως στα προηγούμενα παιχνίδια, και έτσι με την Μαλουσάρη να βοηθάει στην υποδοχή αλλά και στην επίθεση, αλλά κυρίως την Χατζηνικολάου με την Κωνσταντίνου να παίρνουν προσπάθειες και να τις τελειώνουν το σετ βάφτηκε πράσινο, δια χειρός της Κύπριας ακραίας, με 25-20.

Το «τρίποντο» που πανηγύρισε χθες ο Παναθηναϊκός βοηθάει κυρίως στην ψυχολογία των «πρασίνων» ενόψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό, στην «μάχη» για την κατάκτηση της 2ης θέσεις, ενώ τα Βριλήσσια που έδειξαν το καλό τους πρόσωπο μόνο στο τρίτο σετ, παρέμειναν χωρίς νίκη στη β΄ φάση.

Παναθηναϊκός (Χουντουμάδης): Μαλουσάρη 4 (3/9 επ., 36% υπ., 1 μπλοκ), Κωνσταντίνου 15 (12/25 επ., 3 μπλοκ), Χριστοδούλου 9 (9/16), Χατζηνικολάου 14 (3 άσοι, 10/16 επ., 1 μπλοκ), Καρπουζά 6 (1 άσος, 2/8 επ., 3 μπλοκ), Φερέιρα 8 (3/3 επ., 5 μπλοκ), Μυλωνά (λ, 50% υπ.), Γιουράνι, Τσατσούρη, Κουτσιβίτη 1 (1 άσος), Μικρουδάκη
Βριλήσσια (Παπαθανασίου): Πλαγιαννάκου 2, Τζουμάκα 3, Γιοβάνη 13, Γκότζη 1, Μαβιλίδη 3, Καραγιώργου 3, Κόκιου (λ, 24% υπ.), Τσούμη (57% υπ.), Βασιλειάδη, Αυγοκλούρη 1, Σκαρπέτη

Πηγή: Η Πράσινη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου