Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Κατάθεση… ψυχής από τους μικρούς!



 Οι «μικροί» του Δημήτρη Καζάζη έδωσαν την ψυχή τους στο τάραφλεξ και έχασαν στην κυριολεξία στη… λεπτομέρεια την πρόκριση στον τελικό του θεσμού από την αξιόμαχη Λαμία με 3-2 (24-26, 25-21, 19-25, 30-28, 19-17) στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.


Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 2-1 σετ, αλλά η ομάδα του Ανδρεόπουλου κατάφερε να ισοφαρίσει στο τέταρτο σετ, που ήταν στην κυριολεξία ακατάλληλο για καρδιακούς, όπως και το τάι μπρέικ.

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 1-3, αλλά η Λαμία τον έφτασε και πέρασε και μπροστά με 6-5 (μπλοκ του Χατζηηλιάδη στον Κοτσιλιάνο). Το «τριφύλλι» δεν το έβαλε κάτω και προηγήθηκε 13-11. Ωστόσο και πάλι οι Λαμιώτες βρήκαν τρόπο να ισοφαρίσουν 13-13 με μπλοκ του Μαρούλη σε Πρωτοψάλτη.
 Ο νεαρός ακραίος με… θράσος κάρφωσε στην αμέσως επόμενη φάση και έκανε το 14-13, όμως στην επόμενη φάση έχασε την κόντρα και το 14-14 έφερε και πάλι τις δυο ομάδες στο σημείο μηδέν.

Δεύτερη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό να τελειώσει το ματς στο 15-14, αλλά κι ο Κοτσιλιάνος κάρφωσε άουτ (15-15) και το ματς μπολ πήγε στη Λαμία με κόντρα του Χατζηηλιάδη (15-16). Ο Αγγελόπουλος έσπασε το πρώτο ματς μπολ (16-16), ο Κοτσιλιάνος το δεύτερο (17-17), αλλά η Λαμία έφτασε σε τρίτο ματς μπολ από ένα λάθος του Δ. Καζάζη, όπως παραδέχτηκε λίγο μετά τη λήξη του ματς και ο ίδιος, ζητώντας να επιστρέψει στο ματς ο Πιπέργιας αντί του Αγγελόπουλου, η αλλαγή όμως αυτή είχε κλείσει. Το ματς τελείωσε με άουτ επίθεση του Κοτσιλιάνου.
Όπως και να έχει ο Παναθηναϊκός κέρδισε ένα χειροκρότημα δυνατό, όχι μόνο από τους περίπου 50 φίλους της ομάδας, όχι μόνο από τους Συριανούς αλλά και από όλους τους αντιπάλους του στη διοργάνωση. Η υπερπροσπάθεια του αρχηγού Σωτήρη Πανταλέοντα και των Ζουπάνη, Αγγελόπουλου, Πρωτοψάλτη, Γκορμπάτκοφ, Κοτσιλιάνου, Δαρίδη, Πιπέργια και Στίγγα δεν είναι απλά συγκινητική είναι κυρίως ενθαρρυντική για τη συνέχεια και αποδεικνύει ότι οι «πιτσιρικάδες» του Καζάζη έχουν όλα τα φόντα να κρατήσουν στην Α1 το Τριφύλλι!

"Δικό μου λάθος στο τέλος"

Στεναχωρημένος αλλά σαφώς ικανοποιημένος από την εικόνα και την κατάθεση ψυχής των παικτών του, ο Δημήτρης Καζάζης τόνισε: «Ανάμεικτα είναι τα συναισθήματα γιατί θεωρώ ότι φτάσαμε πολύ κοντά στον τελικό και τα παιδιά αυτά άξιζαν να γευτούν τη χαρά ενός τελικού. Στο τέλος δεν μπορέσαμε να τελειώσουμε κάποιες κόντρα μπάλες και σίγουρα και το δικό μου λάθος με τη κάρτα μας στέρησε να μπορέσουμε να κάνουμε μια νίκη και να πάμε στον τελικό. Και στα δυο παιχνίδια η ομάδα εμφανίστηκε πολύ βελτιωμένη και αυτό είναι σίγουρα κάτι που θα μας βοηθήσει για την δύσκολη συνέχεια στα δυο επόμενα ματς πρωταθλήματος, όπου και θα παλέψουμε να μπούμε στα πλέι άουτ. Το ξαναλέω όμως πως θεωρώ ότι αυτά τα παιδιά αξίζανε να πάνε σε έναν τελικό, δεν έχουν καμία εμπειρία και . Το ματς ήταν χάθηκε στις λεπτομέρειες η ευκαιρία να πάμε στον τελικό και να χαρούμε μια ακόμα γιορτή του βόλεϊ».

Ο Γιώργος Κοτσιλιάνος σχολίασε: «Κρίμα, πολύ κρίμα. Αξίζαμε κάτι περισσότερο. Θεωρώ ότι αδικηθήκαμε από τη διαιτησία στο τέλος του τέταρτου σετ αφού κάρφωσα μέσα και ο διαιτητής έδειξε άουτ σε σημείο που θα ξεφεύγαμε +3.  Όπως και να έχει δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό και παίξαμε πολύ καλά. Αυτό κρατάμε και αυτό είναι το θετικό για τη συνέχεια που έχουμε στο πρωτάθλημα».
Ο Νίκος Ζουπάνης τόνισε: «Θέλαμε πολύ να πάρουμε τη νίκη και δώσαμε το 100%. Είχαμε πολλές ευκαιρίες που όμως δεν τις εκμεταλλευτήκαμε. Η εμφάνιση αυτή σίγουρα θα μας βοηθήσει για τη συνέχεια του πρωταθλήματος αφού σαν Παναθηναϊκός θα διεκδικήσουμε όλες τις πιθανότητες που μας απομένουν και θα κυνηγήσουμε την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία».        

ΓΣ Λαμία (Ανδρεόπουλος): Μαρούλης 4 (3 μπλοκ), Χατζηηλιάδης 22 (20/39 επ., 1 μπλοκ, 67% υπ. - 44% άριστες), Κόβακς 13 (8/10 επ., 4 μπλοκ), Παντακίδης 6 (6/9 επ.), Σιμεούνοβιτς 28 (26/48 επ., 2 μπλοκ, 50% υπ. - 29% άριστες), Τσούροβιτς 7 (5/13 επ., 2 μπλοκ), Γκαράς -λ (82% υπ. - 59% άριστες) / Βλαχόπουλος, Ανάγνου 6 (4/11 επ., 2 μπλοκ), Σφενδυλάκης 3.
Παναθηναϊκός (Καζάζης): Ζουπάνης 9 (7/13 επ., 2 μπλοκ), Αγγελόπουλος 4 (3 μπλοκ), Πρωτοψάλτης 18 (18/39 επ., 78% υπ. - 59% άριστες), Γκορμπάτκοφ 16 (15/39 επ., 1 άσο), Κοτσιλιάνος 20 (18/36 επ., 1 μπλοκ, 50% υπ. - 24% άριστες), Πανταλέων 11 (6/13 επ., 4 μπλοκ), Δαρίδης -λ 75% υπ. - 39% άριστες / Πιπέργιας 2, Στίγγας.

Πηγή: paovolleyball.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου