Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Όλοι στο πλευρό του Ντονά!


 Όπως ήταν αναμενόμενο ο ΠΑΣΑΠ στηρίζει τον Στάθη Ντονά, στον άδικο πόλεμο, και στην τρομοκρατία που δέχεται για να μην... λέει την γνώμη του, από τον πρόεδρο της ΕΣΑΠ, και του Ολυμπιακού, Παντελή Ταρνατώρου!



 Το συνδικαλιστικό όργανο των πετοσφαιριστών στην ανακοίνωση που εξέδωσε δεν παρέλειψε να απαντήσει στον ισχυρό άνδρα των «ερυθρολεύκων» -που μέχρι και οι οπαδοί της ομάδας του…  τον γιούχαραν στο κλειστό του Ρέντη- στον ισχυρισμό του για…. «εκατομμυριούχους» αθλητές!
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΑΠ αναφέρει:
«Με αφορμή, τις δηλώσεις του Προέδρου της ΕΣΑΠ, από τις οποίες ενημερωθήκαμε ότι είμαστε «εκατομμυριούχοι» !!!, αλλά και την συστηματική προσπάθεια αποπροσανατολισμού της φίλαθλης κοινής γνώμης, ( μετά το σχόλιο-δήλωση του συναδέλφου-συναθλητή μας Σ. Ντονά ), είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε γνωστά τα ακόλουθα:

Ισχύουν ή όχι τα εξής:
12.9.2010 – Ηράκλειο, Υπογραφή μνημονίου με συμφωνία για σταδιακή μείωση του αριθμού των ξένων και παράλληλη δημιουργία συστήματος αδειοδότησης των ομάδων μέχρι και τον Νοέμβριο του ίδιου έτους.

Κωλυσιεργία ΕΣΑΠ-ΕΟΠΕ, με αποτέλεσμα η έναρξη του διαλόγου να γίνει τον Ιούνιο του 2011. Ο ΠΑΣΑΠ δείχνει εμπράκτως τη συναινετική του διάθεση.

Ιούνιος 2011 – Κατάθεση προτάσεων ΕΣΑΠ. ( Καμία πρόταση από ΕΟΠΕ )

26.7.2011 Συμφωνία για τον διακανονισμό των οφειλών, εκκρεμότητα για τα χρονικά περιθώρια του συστήματος αδειοδότησης και εν μέρει συμφωνία για το εργασιακό καθεστώς, διαφωνία στην αλλαγή του νόμου περί ευθύνης Προέδρων, διαφωνία για την ελεύθερη διαπραγμάτευση των νέων αθλητών.

Αύγουστος 2011 – Καμία προσθήκη στην προκήρυξη του πρωταθλήματος περί των συμφωνηθέντων, ούτε καν των ιδίων των αρχικών προτάσεων της ΕΣΑΠ ( με την ανοχή της ΕΟΠΕ φυσικά, η οποία συνυπογράφει την προκήρυξη )

Ανεπιτυχής προσπάθεια έντεχνης προσθήκης στα συμβόλαια όρου για «μη ευθύνη Προέδρου» και ουσιαστική δημόσια παραδοχή από τον Πρόεδρο της ΕΣΑΠ, ότι δόθηκε «κεντρική» συμβουλή για την προσθήκη του όρου στο άρθρο 9 των συμβολαίων.

30.8.2011 – Μας καλέσατε ή όχι για τελική συνάντηση προκειμένου να καταγραφούν οι συμφωνίες και οι διαφωνίες προκειμένου να αποσταλούν στον αρμόδιο Υπουργό;

14.9.2011 – Έγγραφο ΠΑ.Σ.Α.Π. προς ΕΣΑΠ προκειμένου να επισπευσθεί η συνάντηση. Έκτοτε ουδεμία απάντηση και ασφαλώς ουδεμία συνάντηση.

11.11.2011 – Κατάθεση αιτήματος στην ΕΟΠΕ ( κατά τη διάρκεια του ΔΣ ), προς λήψη πρωτοβουλίας για τη συνέχιση του διαλόγου και κατάθεσης συγκεκριμένων προτάσεων από πλευράς ΕΟΠΕ ( δεν επιθυμούμε ρόλο θεατή-επιδιαιτητή ). Ουδεμία απάντηση

11.11.2011 – Αίτημα προς ΕΣΑΠ προκειμένου να ενημερωθούμε για το ποιές ομάδες ασφαλίζουν τους αθλητές στο ΙΚΑ ( ιατροφαρμακευτική κάλυψη ) και ποιες σε ιδ. Ασφαλιστική εταιρεία. Ουδέποτε απαντήθηκε συγκεκριμένα.

6.12.2011 Σας προτείναμε να μεταφερθεί η αγωνιστική της 28.12.2011, στις 21.12.2011 ( για όσες ομάδες δεν έπαιζαν στην Ευρώπη ), προκειμένου οι απλήρωτοι – στη συντριπτική πλειοψηφία - συναθλητές μας να κάνουν Χριστούγεννα με τις οικογένειές τους. Ακόμα μια φορά αρνηθήκατε την πρότασή μας.

23.12.2011 Σας ενημερώσαμε ( αν δεν το γνωρίζατε ), ότι αρκετές ομάδες έχουν βάλει παρανόμως στα συμβόλαια ημερομηνία λήξης 30.4.2012, προκειμένου να μην ασφαλιστούν οι αθλητές τον μήνα Μάϊο(!) και σας ζητήσαμε τη διόρθωσή τους. Ξαναζητήσαμε ενημέρωση για το ποια ΤΑΑ έχουν ασφαλίσει ( κλάδο υγείας) τους αθλητές σε ιδ. Ασφαλιστική εταιρεία. Ακόμα περιμένουμε απάντηση και για τα δύο ερωτήματα. (Έτσι θέλετε να κάνετε οικονομία, εις βάρος των αθλητών πάλι;)

Παρατηρήθηκαν ( για πρώτη φορά ) δεκάδες συμβόλαια με δίωρη και τετράωρη απασχόληση, ιδίως σε συμβόλαια νέων και άπειρων αθλητών. Τυχαίο;

Για να μην αναφέρουμε τις καταγγελίες στον ΠΑ.Σ.Α.Π. αθλητών, για ανασφάλιστη «μαύρη» εργασία. Η΄ μήπως δεν υπάρχουν;

H ΕΟΠΕ μετά τον ντόρο που προκάλεσαν οι τοποθετήσεις του Σ. Ντονά και η απόσυρση της Καλαμαριάς, μας καλεί για συνάντηση ( 12.1.2012 ). Άραγε θα γινόταν αν δεν είχαν προηγηθεί τα παραπάνω;

Έχει να γίνει συνεδρίαση της Α’ Βάθμιας ΕΕΟΔΑΠ από τις 30.6.2011 και δεν έχει βγει καμία απόφαση εδώ και ένα χρόνο τουλάχιστο, με αποτέλεσμα να «βολεύονται» τα αφερέγγυα σωματεία;

Μπορείτε να μας αναφέρετε ονομαστικά κάθε σωματείο τι χρέη έχει ( από το παρελθόν ) και πόσα χρωστάει στους αθλητές της φετινής περιόδου; Για να γνωρίζουν όλοι ποια ΤΑΑ είναι οι φερέγγυα και ποιά όχι.

Την ώρα που ζητάτε συνεχώς συναίνεση, μας πληρώνετε «εν μέρει», τιμωρείτε διεθνείς αθλητές/τριες, αρνείστε να μας απαντήσετε σε απλά ερωτήματά μας, κωλυσιεργείτε συνεχώς, προσπαθώντας απλά να μας κάνετε τη ζωή δύσκολη και το μόνο που πραγματικά φαίνεται να «καίγεστε» είναι η τροποποίηση του άρθρου περί ευθύνης Προέδρων και η ολοένα και μικρότερη διάρκεια ( σε ώρες/ημέρα και μήνες ) ασφάλιση των «εκατομμυριούχων» αθλητών!

Με αυτόν τον τρόπο κ. Ταρνατώρε, επιχειρείτε να «σώσετε» την Ελληνική πετοσφαίριση;

Κύριοι η φίμωση των αθλητών που επιχειρείτε, μέσω της τρομοκρατίας, στο πρόσωπο του συναθλητή μας Σ. Ντονά δεν θα πετύχει.

Στο πρόσωπο του Στάθη βάλεται ο Έλληνας πετοσφαιριστής, και για αυτό το λόγο όλοι είμαστε στο πλευρό του, εντός και εκτός δικαστικών αιθουσών.

Χρήζουν βέβαια, σχολιασμού και τα εξαιρετικά γρήγορα αντανακλαστικά που επέδειξε η ΕΣΑΠ για την παραπομπή για τιμωρία του Σ. Ντονά (σε αθλητικό δικαστή και ΕΦΙΠ !).

Άραγε γιατί δεν στείλατε ποτέ κάποιον παράγοντα στον αθλητικό δικαστή ή στην ΕΦΙΠ ( ή μήπως δεν έχουν δώσει δικαιώματα κάποιοι; ).

Τέλος, ο ΠΑΣΑΠ δηλώνει ότι αποσύρεται από τον διάλογο με ΕΣΑΠ-ΕΟΠΕ και δεν θα παραστεί στην προγραμματισμένη συνάντηση (12.1.2012) στα γραφεία της ΕΟΠΕ, έως ότου ο Πρόεδρος της ΕΣΑΠ κ. Ταρνατώρος ανακαλέσει, τόσο την παραπομπή του Ντονά, όσο και τις δηλώσεις του περί «εκατομμυριούχων αθλητών» οι οποίες προσβάλουν στο σύνολο τους Έλληνες πετοσφαιριστές και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου