Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Η υπεροψία τιμωρείται!



 Ο κάτοχος του τίτλου, Παναθηναϊκός ξέχασε τη νοοτροπία πρωταθλητή… σπίτι και την Καθαρά Δευτέρα πήγε να… πετάξει χαρταετό στο Ζηρίνειο, με αποτέλεσμα την ήττα από τον Ηρακλή Κηφισιάς με 3-1 (17-25, 25-16, 25-23, 25-15) στην 4η αγωνιστική της Β’ φάσης της Α1 Γυναικών



Το… καμπανάκι κινδύνου έχει χτυπήσει εδώ και πολύ καιρό, ωστόσο κάποιοι στην γυναικεία ομάδα του Παναθηναϊκού φαίνεται πως δεν το έχουν ακούσει. Μια ήττα από την ΑΕΚ ή τον ενισχυμένο Ολυμπιακό, δεν ήταν λόγος για… γκρίνια για το πιο επιτυχημένο τμήμα του Ερασιτέχνη, παρότι η απώλεια του Πρωταθλήματος ήταν δεδομένη. Ωστόσο η χθεσινή ήττα με 3-1 (17-25, 25-16, 25-23, 25-15) από τον Ηρακλή Κηφισιάς για την 4η αγωνιστική της β’ φάσης της Α1 Γυναικών ήταν απαράδεκτη.

Οι Πρωταθλήτριες Ελλάδας, ξέχασαν… σπίτι, την νοοτροπία του να αγωνίζονται για την καλύτερη ομάδα στο γυναικείο βόλεϊ, και έχασαν με κατεβασμένα τα χέρια από τα ενθουσιώδη κορίτσια της ομάδας των Βορείων Προαστίων. 
Ο προπονητής του «τριφυλλιού», Σπύρος Χουντουμάδης ξεκίνησε με τις Κωνσταντίνου, Νιέβα, Γιουράνι, Φερέιρα, Χατζηνικολάου, Καρπουζά και Μυλωνά.
Αν και οι «πράσινες» ξεκίνησαν δυναμικά το πρώτο σετ 2-7, στην συνέχεια τα λάθη της Κωνσταντίνου στην υποδοχή και στην επίθεση, -κάτι που δείχνει πως η Κύπρια ακραία συνεχίζεται να βρίσκεται σε περίοδο ντεφορμαρίσματος- οδήγησαν τον προπονητή να την αλλάξει με την Μαλουσάρη, που μαζί με την Μυλωνά έκανε εξαιρετική δουλειά στο «μάζεμα» της υποδοχής. Το 16-13 έγινε εύκολα 25-16, με την Έλενα Χριστοδούλου στο τέλος του σετ να δίνει ανάσες στην Ρομάνια Γιουράνι, που ήταν η μόνη που στάθηκε επιθετικά.
Από εκεί και πέρα ξεκίνησε η… κατρακύλα, τα κορίτσια του «τριφυλλιού» επαναπαύτηκαν στην φανέλα και ξέχασαν να… παίξουν, δίνοντας την δυνατότητα στις «κυανόλευκες» να τους χαλάσουν την υποδοχή, πιέζοντας στο σερβίς. Η Φερέιρα έκανε αρκετά λάθη στο μοίρασμα του παιχνιδιού, η Χατζηνικολάου αν και ήταν η μοναδική μετά την Γιουράνι που τελείωνε μπάλες, έκανε λάθη στα κρίσιμα σημεία του σετ, και γενικότερα οι επιθετικές παίκτριες του «τριφυλλιού» αποδιοργανώθηκαν και δεν μπορούσαν να τελειώσουν μπάλα. Η απώλεια του σετ ήρθε εύκολα με 25-16.
Το άσχημο παιχνίδι συνεχίστηκε για τον Παναθηναϊκό, και στο τρίτο σετ όπου η ομάδα της Κηφισιάς με κορυφαίες τις Ιβάνοβα και Γιώτα, είχε την ψυχολογία με το μέρος της. Η… έκλαμψη ήρθε στο 24-18, όπου με μπλοκ από την Καρπουζά, επιθέσεις από την Γιουράνι, Χατζηνικολάου και Νιέβα, το σκορ έγινε 24-23, για να δώσει την χαριστική βολή η Διώτη κάνοντας το 25-23 και το 2-1 στα σετ.
Το τέταρτο σετ είχε διαδικαστικό χαρακτήρα,  αφού το νεαρό συγκρότημα του Ζόραν Κόβασιτς, έβγαλε πάθος στο τάραφλεξ σε αντίθεση με την παίκτριες του Παναθηναϊκού, που περίμεναν από τις αντιπάλους τους να χάσουν, αντί να ανεβάσουν την δική τους απόδοση και να πάρουν ότι τους αναλογεί. Το 3-1 έγινε αφού το τέταρτο σετ πήραν οι γηπεδούχες με 25-15!

Ηρακλής Κηφ. (Κόβασιτς): Μπιόλο 1, Βαρουδάκη 1, Γιώτα 17, Καραγκούνη 8, Ιβάνοβα 19, Λαμπρούση 2, Ρόγκα (λ. 45%), Μωραΐτίδου 2, Καβαδία 5, Διώτη 9.
Παναθηναϊκός (Χουντουμάδης): Φερέιρα 3 (1 άσο, 2/3 επ.), Γιουράνι 20 (1 άσο, 13/33 επ., 6 μπλοκ), Νιέβα 6 (2 άσους 41% επ., 4/13 επ.), Κωνσταντίνου 4 (13%υπ., 4/17 επ.), Χατζηνικολάου 14 (8/18 επ. 6 μπλοκ), Καρπουζά 8 (4/11 επ., 4 μπλοκ), Μυλωνά (λ. 48%), Μαλουσάρη 2 (56%υπ. 2/6 επ.), Μικρουδάκη, Χριστοδούλου, Κουτσιβίτη.

Πηγή: Η Πράσινη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου