Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΞΙΦΑΣΚΙΑ: Για την πρόκριση στους Παραολυμπιακούς!

Από την περασμένη Παρασκευή έως και την Κυριακή 29/1 διεξήχθησαν στο Μάλχοφ της Γερμανίας αγώνες Παγκοσμίου Κυπέλλου Ξιφασκίας,  με αμαξίδιο (ατόμων με ειδικές ανάγκες).
Η  πρόκριση στους αγώνες αυτούς ήταν το διαβατήριο για την συμμετοχή της Ελλάδος στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου το 2012. Η Ελληνική ομάδα εκπροσωπήθηκε από τους αθλητές Γεράσιμο Πυλαρινό, Γιώργο Αλεξάκη, Μάνο Μπόγδο και Πάνο Τριανταφύλλου, ενώ προπονητής και συνοδός στους αγώνες ήταν  ο προπονητής της ομάδας ξιφασκίας του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Κάζαγλης.
Το αποτέλεσμα ήταν η κατάκτηση στο ομαδικό της Σπάθης,  του «Χρυσού Βραβείου» και η συμμετοχή της ομάδας αυτής στο Λονδίνο.  Η επιτυχία ήρθε μετά την νίκη επί των ΗΠΑ (45-15) της Κίνας ( 45- 43) και της Ρωσίας (45 – 41). Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός συνεισέφερε στην προσπάθεια της Εθνικής ομάδας ΑΜΕΑ, με την παροχή του προπονητικού στην θύρα 2 του γηπέδου «Απόστολος Νικολαΐδης» , εκφράζοντας έτσι το κοινωνικό του πρόσωπο.
* Ο αθλητής και προπονητής τις ξιφασκίας του ΠΑΟ, Λεωνίδας Κούκος έχει επιλεγεί να διαιτητεύσει στην ξιφασκία, στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου