Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Μυλωνά: «Ανυπομονώ για το All Star Day της Λευκάδας»!

Η λίμπερο του Παναθηναϊκού, Ξανθή Μυλωνά, παραχώρησε συνέντευξη όπου μίλησε για το All Star Day της Λευκάδας, το φετινό πρωτάθλημα της Α1, για την ομάδα της και τους στόχους της, αλλά και για πολλά αλλά ενδιαφέροντα!


Για πρώτη φορά φέτος το All Star Day γυναικών θα γίνει εκτός Αττικής. Πόσο σημαντικό πιστεύεις ότι είναι για την ανάδειξη και την προβολή του αθλήματος που αυτή η γιορτή του βόλεϊ θα γίνει φέτος στην Λευκάδα;
«Είναι πολύ σημαντικό γιατί θα δώσει τη δυνατότητα στον κόσμο και στα μικρά παιδιά να γνωρίσει καλύτερα το άθλημα».

Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχεις σε All Star Day. Πως ένιωσες όταν έμαθες ότι θα συμμετέχεις στο φετινό All Star Day;
«Είμαι πολύ χαρούμενη που θα συμμετέχω στο All Star Day.Τα προηγούμενα χρόνια δεν είχα καταφέρει να παραβρεθώ. Είναι τιμή για κάθε αθλήτρια να συμμετέχει σε μια τέτοια γιορτή του αθλήματος».

Έχεις επισκεφτεί την Λευκάδα;
«Ναι,πριν τρία χρόνια για διακοπές..Είναι ένα πανέμορφο νησί, με εκπληκτικές παραλίες και εύκολα προσβάσιμο. Ανυπομονώ να ξαναπάω».

Πόσο σημαντικό είναι η διεξαγωγή τέτοιων εκδηλώσεων για την προβολή μιας τουριστικής περιοχής όπως είναι η Λευκάδα και κατ’ επέκταση και για το άθλημα;
«Είναι πολύ σημαντική η διεξαγωγή γιατί θα δώσει την ευκαιρία σε ανθρώπους που δεν έχουν επισκεφτεί τη Λευκάδα, να γνωρίσουν το νησί και τις ομορφιές του. Όσον αφορά το άθλημα, οι κάτοικοι και κυρίως τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να δουν όμορφο θέαμα από ένα άθλημα που λείπει από το νησί».

Για ποιο λόγο επέλεξες το βόλεϊ;
«Σε μικρή ηλικία λόγω του πατέρα μου, που ήταν και προπονητής και αθλητής βόλεϊ».

Πότε άρχισες να βλέπεις το βόλεϊ επαγγελματικά;
«Από τα 18 μου όταν πρωτοήρθα στην Αθήνα».

Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας, αλλά και οι προσωπικοί σου;
«Οι προσωπικοί μου στόχοι είναι ίδιοι με τους στόχους της ομάδας μου. Θέλουμε το όγδοο συνεχόμενο πρωτάθλημα, και το έκτο κύπελλο. Προσωπικός μου στόχος αλλά και της ομάδας μου».

Πιστεύεις ότι έχουν δίκιο όσοι θεωρούν ότι η ΑΕΚ έχει τον πρώτο λόγο για το πρωτάθλημα;
«Η ΑΕΚ είναι το φαβορί, είναι μια ολοκληρωμένη ομάδα με έμπειρες και πολύ καλές αθλήτριες..Και το κυριότερο είναι έτοιμη από αρχές καλοκαιριού».

Η σεζόν δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, αλλά θέλεις να μας πεις τις εντυπώσεις σου;
«Η ΑΕΚ ως αήττητη δίκαια είναι πρώτη. Στην εξάδα δίκαια πέρασαν οι έξι καλύτερες ομάδες, αν και κατά τη γνώμη μου το Ανατόλια θα έπρεπε να ναι στην εξάδα.. Ομάδες που τα προηγούμενα χρόνια ήταν στη τετράδα φέτος παλεύουν για τη σωτηρία τους...».

Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει πολύ και την Α1 γυναικών, πιστεύεις ότι το βόλεϊ μπορεί να ανακάμψει;
«Σίγουρα έχει επηρεάσει πολύ και αυτό φαίνεται από τις πρωτοκλασάτες ξένες αθλήτριες που υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια, και φέτος δεν υπάρχουν. Πιστέυω πως τα επόμενα χρόνια θα ανακάμψει. Η κρίση όμως έχει και τα θετικά της. Δίνεται η δυνατότητα σε νεαρές αθλήτριες να παίρνουν χρόνο συμμετοχής και εμπειρίες που θα τις βοηθήσουν στο μέλλον».

Η Εθνική μπορεί να καταφέρει πράγματα;
«Σίγουρα μπορεί, υπάρχουν πολλές μικρές και ταλαντούχες αθλήτριες».

Ποιά είναι η πιο σημαντική στιγμή μέχρι τώρα στη καριέρα σου;
«Είναι πάρα πολλές. Αν πρέπει να ξεχωρίσω κάποιες,η κατάκτηση της τρίτης θέσης στο παγκόσμιο σχολικό, η δεύτερη θέση με τον Παναθηναϊκό στην Ευρώπη, τα 7 πρωταθλήματα, τα πέντε κύπελλα...».

Τι σκέφτεσαι για το μέλλον σου;
«Οικογένεια και μετά πάλι βόλεϊ...».

Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στους φιλάθλους της Λευκάδας ενόψει του All Star Day Γυναικών;
«Καταρχήν σας ευχαριστούμε για τη φιλοξενία, να έρθουν στο γήπεδο για να περάσουν καλά με το όμορφο θέαμα που θα προσφέρουμε θα είναι μια γιορτή του αθλήματος».

WHO IS WHO
ΟΝΟΜΑ: Ξανθή
ΕΠΩΝΥΜΟ: Μυλωνά
ΗΜ.ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 27.05.1980
ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: Λάρισα
ΥΨΟΣ: 1,72
ΒΑΡΟΣ: 63 kg
ΘΕΣΗ: Λίμπερο
ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΑΝΕΛΑΣ: 12
ΟΜΑΔΑ: Παναθηναϊκός
ΠΡ.ΟΜΑΔΕΣ: Ε.Α. Λάρισας, Α.Ε. Βύρωνας
Διεθνείς Συμμετοχές: 28

Πηγή: volleyball.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου