Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Υπερήφανοι για τις Αμαζόνες!



«Συγχαρητήρια και ευχαριστώ», μόνο αυτό αξίζει στην κορυφαία ομάδα του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, που έχει χαρίσει στον σύλλογο 24 Πρωταθλήματα, από τα οποία τα 7 ήταν τα τελευταία 7 χρόνια, όπως και τα 5 Κύπελλα και το ασημένιο μετάλλιο στο Challenge Cup του Γιέσι της Ιταλίας!


Τα… φίνα κορίτσια του Παναθηναϊκού δεν μπόρεσαν να κάμψουν την αντίσταση της φορμαρισμένης ΑΕΚ, ή αλλιώς Παναθηναϊκός β’, καθώς έχει στο ρόστερ της 6 πρώην αθλήτριες του «τριφυλλιού (!), και έτσι την Δευτέρα ηττήθηκαν με 3-0 (25-18, 25-20, 25-15) στο ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής της Β’ φάσης της Α1 Γυναικών.
Οι δύσκολες οικονομικές και διοικητικές συγκυρίες του καλοκαιριού οδήγησαν στην αβεβαιότητα και σε μεταγραφικά λάθη, που δυστυχώς τώρα «πληρώνει» η πιο επιτυχημένη γυναικεία ομάδα βόλεϊ όλων των εποχών στην χώρα μας!

Παρόλα αυτά όμως οι «πράσινες» δεν τα παράτησαν, αντιστάθηκαν και στο δεύτερο σετ μάλιστα φάνηκε πως μπορούν να κάνουν την ανατροπή, κάτι που έχουν πετύχει πλειστάκις στο παρελθόν. Ωστόσο λίγο η τύχη των «κιτρινόμαυρων», το καλό… διάβασμα του παιχνιδιού που είχε κάνει ο προπονητής της Ένωσης, Αποστόλης Οικονόμου και η καυτή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί που γέμισαν το κλειστό της Νέας Φιλαδέλφειας, δεν τους το επέτρεψαν.

Τα κρίσιμα λάθη της Μαρίας Χατζηνικολάου και της Νταϊάνα Φερέιρα, στο τέλος του δεύτερο σετ, αλλά κυρίως η κακή υποδοχή στο πρώτο και στο τρίτο σετ, με τις Νιέβα και Κωνσταντίνου να σημαδεύονται περίτεχνα από τις «κιτρινόμαυρες» στο σερβίς, και η αδυναμία κυρίως των Κωνσταντίνου και Χατζηνικολάου να τελειώνουν μπάλες, οδήγησαν τον Παναθηναϊκό σε ακόμη μία ήττα την φετινή σεζόν από την ΑΕΚ. 

Η εικόνα της ομάδας δεν ήταν καλή με την Μυλωνά να… διασώζεται, όταν δεν την μπέρδευε η Νιέβα, όπως και η Γιουράνι που ήταν αυτή που κράτησε επιθετικά το «τριφύλλι» και τέλος η Καρπουζά που δήλωσε «παρούσα» στο μπλοκ.
Το… κόλπο του Χουντουμάδη να αλλάξει την Φερέιρα με την Κουτσιβίτη, δεν του βγήκε αν και η δεύτερη προσπαθούσε παρόλο που δεν την βοηθούσε η υποδοχή της ομάδας, ενώ ούτε η Χριστοδούλου που μπήκε στο τέλος στη θέση της Νιέβα, μπόρεσε να «μαζέψει» την υποδοχή του «τριφυλλιού».

ΑΕΚ (Οικονόμου): Ντόγκανιτς 14 (5 άσοι, 7/16 επ., 54% υπ., 2 μπλοκ), Κις 12 (11/33 επ., 1 μπλοκ), Τζανακάκη 10 (3 άσοι, 5/12 επ., 2 μπλοκ), Μποροβίντσεκ 8 (1 άσος, 5/10 επ., 2 μπλοκ), Παπαγεωργίου 9 (6/18 επ., 3 μπλοκ, 50% υπ.), Παπαφωτίου 3 (2/2 επ., 1μπλοκ), Σάκουλα (λ, 67% υπ.).
Παναθηναικός (Χουντουμάδης): Κωνσταντίνου 5 (4/23 επ., 1 μπλοκ, 41% υπ.), Νιέβα 10 (1 άσος 8/20 επ., 41% υπ.), Γιουράνι 13 (2 άσοι, 8/26 επ., 3 μπλοκ), Χατζηνικολάου 2 (0/11 επ., 2 μπλοκ), Καρπουζά 6 (3/6 επ., 3 μπλοκ), Φερέιρα 1 (1/3 επ.), Μυλωνά(λ. 48% υπ.) Κουτσιβίτη, Χριστοδούλου.

Πηγή: Η "Πράσινη"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου